Share

cover art for Stortingsvalg 2021: Analyse av Høyres partiprogram

Statsvitenskap og sånt

Stortingsvalg 2021: Analyse av Høyres partiprogram

Season 2, Ep. 41

Stortingsvalget nærmer seg med stormskritt, og SOSpodden er tilbake etter en aldri så liten sommerferie med en episode om Høyres partiprogram. Mer spesifikt ser vi nærmere på partiets historie og ideologiske grunnlag, og om dette omsettes i partiprogrammet


Fram mot Stortingsvalget kommer vi til å analysere alle de ulike partiene på denne måten. Her får du ikke noen lettbeinte valgomater, kun partiguiden du ikke visste at du trengte!

More episodes

View all episodes

 • 6. Snuskete business, visumtrøbbel og ansvarsfraskrivelse: Det er politiske skandaler Spessial

  33:46
  Krisen rundt Erna Solberg fortsetter, og hun viser ingen tegn til å ta ansvar for sine og ektemannens handlinger. Men Erna er ikke alene om å stå i en politisk krise. Vi ser tar en kikk rundt i det store utland for kriser som overgår det vi ser her hjemme.
 • 5. SOS Erna!

  37:06
  Det stormer rundt Erna Solberg etter at hennes ektemann, Sindre Finnes. Han har vært en svært aktiv børshandler, og problemene har oppstått ettersom Erna har vært inhabil i flere tilfeller da hun var statsminister. I tillegg kommer en mildt sagt kronglete politisk kommunikasjon fra apparatet rundt Erna. Sånt blir det bråk og debatt av, og i SOSpodden er dette gamle refrenger som spilles på nytt.
 • 4. Valgkamp spesial

  58:21
  Årets demokratiske høydepunkt ligger akkurat bak oss, og SOSpodden analyserer hva valget betyr for regjeringen og lokale konstellasjoner rundt omkring i landet.
 • 3. Valgkampåpning!

  31:50
  SOSpodden sparker i gang valgkampen! Det er kun et par uker igjen til årets valg, og vi starter sesongen med å gå igjen noen sentrale saker før årets valg.
 • 2. Hva er det Vesten ikke forstår om Russland?

  01:11:27
  I ukas episode er Glenn Diesen gjest. Han er professor ved USN, og har forsket og skrevet mye om Russland. Episoden dekker ulike perspektiver på hvorfor det har blitt krig i Ukraina, og Glenn er tydelig på at Vesten og NATO bærer et betydelig ansvar for at situasjonen har blitt slik den har blitt.
 • 1. Vi må snakke om været!

  45:22
  Statsvitenskap og sånt er inne i sin 5. sesong, og første episode handler om været. Ekstremværet "Hans" har skapt store ødeleggelser rundt omkring i Norge, deriblant Nesbyen. Ikke bare vil det koste mye å fikse, men det vil legge føringer for hvordan vi planlegger og bygger infrastruktur i framtida. Med andre ord, dette blir dyrt!
 • 38. Agurknyheter om sommeren, sa du? Hva med en politisk skandale!

  50:36
  Hvem sa at sommeren kun inneholdt agurknyheter? 21. juli trakk Ola Borten Moe seg som statsråd etter å ha kjøpt våpenaksjer og brutt habilitetsregler. Dessverre er det ikke overraskende at dette skjedde, og SOSpodden ser nærmere på hva dette betyr for demokratiet, rettsstaten og statsminister Støre
 • 37. Frankrike forklart

  01:06:52
  Det er store opptøyer i Frankrike etter at en 17 år gammel gutt ble skutt av politiet i sommer. Det er ikke første gang Frankrike opplever slike opptøyer, men denne gangen er det et merkbart polarisert ordskifte som kompliserer situasjonen ytterligere. For å hjelpe oss med å forstå dagens situasjon i Frankrike får vi besøk av Franck Orban, førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold og en av hovedpersonene bak podcasten Frankrike forklart. I den siste episoden før sommerferien starter får du et realt dydykk i Frankrike per 2023.
 • 36. Forsvarskommisjonen har talt: Norge trenger en realitetsorientering!

  45:12
  I mai leverte forsvarskommisjonen av 2021 sin rapport om de sikkerhetspolitiske utfordringene for Norge, med sikte på å skape et bredest mulig grunnlag for videre utvikling av forsvarssektoren. I denne episode av SOSpodden kommer en av forfatterne, professor ved UiS Sissel Haugdal Jore for å fortelle mer om rapporten og hvorfor Norge trenger en oppriktig realitetsorientering for å navigere i en ny sikkerhetspolitisk hverdag.