Share

cover art for Om fusk og plagiat: SOS' klagenemd tar saken

Statsvitenskap og sånt

Om fusk og plagiat: SOS' klagenemd tar saken

Season 5, Ep. 13

En statsråd har måttet gå av på grunn av en plagiatsak, og en annen statsråd er gjenstand for sterk kritikk. Kjernen i sakene gjelder plagiat, og dette er noe medlemmene av SOSpodden må håndtere jevnlig. SOS setter derfor klagenemd og ser nærmere på sakene!

More episodes

View all episodes

 • 21. Krise i landbruket?

  44:23
  Denne uken har det vært mye oppmerksomhet rundt en stortingsmelding som vil legge sterke føringer for landbruket. Regjeringen har lovet, bøndene har håpet men alle er skuffa. Hva er det som egentlig har skjedd i landbruket denne uka? Vi har noen av svarene!
 • 20. Et land og område i krise

  54:00
  Det ser ikke ut som konflikten i midtøsten skal ta slutt med det første, og så lenge konflikten fortsetter er området i krise. Det gjelder både Israel, sivile palestinere og utsiktene for fred. Det har også konsekvenser for det internasjonale systemet.
 • 19. SOS medienorge!

  43:55
  Vi må snakke om pressestøtten. Mer bestemt, hvordan det faktum at 2/3 deler av norske aviser kontrolleres av 3 konsern, samtidig som regjeringen ikke er interessert i å støtte uavhengige aviser i særlig grad. Hva gjør dette med mediemangfoldet, og har vi kun et skinn av mediemangfold i Norge?
 • 18. Putin vant valget: da er vel alt bra?

  38:02
  I midten av mars gjennomførte Russland et valg som sittende president Putin og hans parti vant med over 88% av stemmene. Det kan vel bare tyde på at alt står bra til i Russland, eller?
 • 17. Landbrukstimen: hva skal til for å redde norsk landbruk?

  01:04:30
  Landbrukstimen er tilbake. Harald har skrevet en kronikk i Dagens Næriingsliv om tre konkrete endringer for norsk landbruk. Naturligvis har vi invitert Tor Jacob Solberg for å diskutere disse forslagene, og det kommer vel ikke som en overraskelse at de er uenige!
 • 16. Pay the man! NATO, allianser og Trump

  33:47
  Tidligere president Trump har klare tanker om hvordan NATO bør fungerer som ikke akkurat harmonerer med det de andre medlemmene tenker. Det gir en god anledning til å se nærmere på allianser som konsept, samt NATOs fortid og framtid
 • 15. Russlands invasjon, terrorisme, Gaza og dobbeltmoral: utfordringer for en lov-og ordensbasert verdensorden

  36:25
  Med Russland invasjon av Ukraina svarte store deler av verden, og særlig Vestlige land, men en fordømmelse av Russland. Mange pekte på krigsforbrytelser, og har forsøkt å bruke internasjonale regler og normer for å håndtere konflikten. Samtidig har Hamas' terrorangrep mot Israel, og Israels voldsomme respons, ført til at Sør-Afrika tok Israel til FN-domstolen med anklager om folkemord. Disse sakene setter verdensorden på prøve, og det må vi snakke om
 • 14. Mjølkekrise, eggkrise og mangel på ærlighet: landbrukstimen er tilbake!

  01:12:33
  I denne utgaven av landbrukstimen er leder i Norsk Bonde- og småbrukarlag, Tor Jacob Solberg, tilbake for å snakke om hvorfor det blir melke og eggekrise. I episoden diskuterer vi også om dagens system er beste måte å organisere landbruket på, og hva som må gjøres. Særlig pekes det på manglende ærlighet i diskusjonen om landbrukets rolle.