Share

cover art for Hva er studiet i politisk kommunikasjon ved HiØ?

Statsvitenskap og sånt

Hva er studiet i politisk kommunikasjon ved HiØ?

Season 4, Ep. 27

Det nærmer seg fristen for å velge hvilket studie på samordna opptak, og SOSpodden benytter anledningen til å reklamere for vårt eget studie: Bachelor i internasjonal kommunikasjon med fordypning i politisk kommunikasjon. I denne episoden får du vite mer om hvilke fag du vil møte på studiet, hva du kan lære, hvordan studiemiljøet er og 1.års-student Granit kommer innom for å fortelle om sin studiehverdag.


Mer informasjon om studiet finner du her:

Bachelor i Internasjonal kommunikasjon: https://www.hiof.no/studier/programmer/bik-bachelorstudium-i-internasjonal-kommunikasjon/index.html


Aktuell studieplan: https://www.hiof.no/studier/programmer/bik-bachelorstudium-i-internasjonal-kommunikasjon/studieplaner/h2023.html?study-model-direction-form-BIK23-FORDYPNINGER=direction-select-BIK23-F-POLKOM

More episodes

View all episodes

  • 19. SOS medienorge!

    43:55
    Vi må snakke om pressestøtten. Mer bestemt, hvordan det faktum at 2/3 deler av norske aviser kontrolleres av 3 konsern, samtidig som regjeringen ikke er interessert i å støtte uavhengige aviser i særlig grad. Hva gjør dette med mediemangfoldet, og har vi kun et skinn av mediemangfold i Norge?
  • 18. Putin vant valget: da er vel alt bra?

    38:02
    I midten av mars gjennomførte Russland et valg som sittende president Putin og hans parti vant med over 88% av stemmene. Det kan vel bare tyde på at alt står bra til i Russland, eller?
  • 17. Landbrukstimen: hva skal til for å redde norsk landbruk?

    01:04:30
    Landbrukstimen er tilbake. Harald har skrevet en kronikk i Dagens Næriingsliv om tre konkrete endringer for norsk landbruk. Naturligvis har vi invitert Tor Jacob Solberg for å diskutere disse forslagene, og det kommer vel ikke som en overraskelse at de er uenige!
  • 16. Pay the man! NATO, allianser og Trump

    33:47
    Tidligere president Trump har klare tanker om hvordan NATO bør fungerer som ikke akkurat harmonerer med det de andre medlemmene tenker. Det gir en god anledning til å se nærmere på allianser som konsept, samt NATOs fortid og framtid
  • 15. Russlands invasjon, terrorisme, Gaza og dobbeltmoral: utfordringer for en lov-og ordensbasert verdensorden

    36:25
    Med Russland invasjon av Ukraina svarte store deler av verden, og særlig Vestlige land, men en fordømmelse av Russland. Mange pekte på krigsforbrytelser, og har forsøkt å bruke internasjonale regler og normer for å håndtere konflikten. Samtidig har Hamas' terrorangrep mot Israel, og Israels voldsomme respons, ført til at Sør-Afrika tok Israel til FN-domstolen med anklager om folkemord. Disse sakene setter verdensorden på prøve, og det må vi snakke om
  • 14. Mjølkekrise, eggkrise og mangel på ærlighet: landbrukstimen er tilbake!

    01:12:33
    I denne utgaven av landbrukstimen er leder i Norsk Bonde- og småbrukarlag, Tor Jacob Solberg, tilbake for å snakke om hvorfor det blir melke og eggekrise. I episoden diskuterer vi også om dagens system er beste måte å organisere landbruket på, og hva som må gjøres. Særlig pekes det på manglende ærlighet i diskusjonen om landbrukets rolle.
  • 13. Om fusk og plagiat: SOS' klagenemd tar saken

    52:01
    En statsråd har måttet gå av på grunn av en plagiatsak, og en annen statsråd er gjenstand for sterk kritikk. Kjernen i sakene gjelder plagiat, og dette er noe medlemmene av SOSpodden må håndtere jevnlig. SOS setter derfor klagenemd og ser nærmere på sakene!
  • 12. Sahel: hva skjer i et av de rikeste, men samtidig fattigste, områdende i verden?

    47:23
    Vi starter det nye året med å se nærmere på Sahelregionen i Afrika. Området er enormt rikt på ressurser, samtidig er mange av landene fattige og preget av konflikt. For å lære mer om historien til området, og se nærmere på dagens situasjon har vi fått besøk av professor i samfunnsfag ved Universitetet i Stavanger, Ketil Fred Hansen.
  • 11. Mer makt til staten!

    29:19
    Rundt klokken 21.00 den 18.desember stemte et flertall på Stortinget for innstramminger i smittevernloven. Kort fortalt får staten utvidet tilgang til å gjennomføre inngripende tiltak i folks privatliv i tilfelle det oppstår alvorlig utbrudd av en allmennfarlig smittsom sykdom. Dette er ikke uproblematisk, og i denne episoden retter vi fokuset på innstrammingen og hvilke konsekvenser det kan få.