Share

cover art for Hva er greit å snakke om i klasserommet?

Statsvitenskap og sånt

Hva er greit å snakke om i klasserommet?

Season 5, Ep. 24

Nylig ble en osloskole anklaget for rasisme fordi en lærer brukte et dikt i undervisningen som brukte ordet neger. Dette har ført til debatt i Norge, og i denne episoden tar vi utgangspunkt i debatten, og ser nærmere på hvorfor det å forby tema er en særdeles dårlig idé. Og, du kan høre Sondre raljere med håpløse russesanger.

More episodes

View all episodes

 • 25. Når bekjempelse av terrorisme står i veien for fred

  01:00:40
  I ukens episode diskuterer SOSpodden krigen i Gaza med utgangspunkt i en kronikk Sondre skrev om hvordan bekjempelse av terrorisme står i veien for fred.
 • 23. Demonstrasjoner og politisk trøbbel for Biden

  44:16
  Vi følger opp forrige ukes episode om demonstrasjonene på ulike universitet i USA. Demonstrasjonene fortsetter, politiet griper inn med hard hånd og Biden står i en vanskelig politisk skvis.
 • 22. Studentprotester, makt(mis)bruk og viktigheten av politisk kompromiss

  46:51
  I USA er det store studentdemonstrasjoner mot krigen i Gaza, og USAs rolle i konflikten. Myndighetene har svart med hard hånd, og i denne episoden ser vi nærmere på protestene, myndighetenes håndtering og hvordan politiske løsninger og kompromiss kan, og bør, spille en større rolle
 • 21. Krise i landbruket?

  44:23
  Denne uken har det vært mye oppmerksomhet rundt en stortingsmelding som vil legge sterke føringer for landbruket. Regjeringen har lovet, bøndene har håpet men alle er skuffa. Hva er det som egentlig har skjedd i landbruket denne uka? Vi har noen av svarene!
 • 20. Et land og område i krise

  54:00
  Det ser ikke ut som konflikten i midtøsten skal ta slutt med det første, og så lenge konflikten fortsetter er området i krise. Det gjelder både Israel, sivile palestinere og utsiktene for fred. Det har også konsekvenser for det internasjonale systemet.
 • 19. SOS medienorge!

  43:55
  Vi må snakke om pressestøtten. Mer bestemt, hvordan det faktum at 2/3 deler av norske aviser kontrolleres av 3 konsern, samtidig som regjeringen ikke er interessert i å støtte uavhengige aviser i særlig grad. Hva gjør dette med mediemangfoldet, og har vi kun et skinn av mediemangfold i Norge?
 • 18. Putin vant valget: da er vel alt bra?

  38:02
  I midten av mars gjennomførte Russland et valg som sittende president Putin og hans parti vant med over 88% av stemmene. Det kan vel bare tyde på at alt står bra til i Russland, eller?
 • 17. Landbrukstimen: hva skal til for å redde norsk landbruk?

  01:04:30
  Landbrukstimen er tilbake. Harald har skrevet en kronikk i Dagens Næriingsliv om tre konkrete endringer for norsk landbruk. Naturligvis har vi invitert Tor Jacob Solberg for å diskutere disse forslagene, og det kommer vel ikke som en overraskelse at de er uenige!