Share

cover art for Analyse av Arbeiderpartiets partiprogram

Statsvitenskap og sånt

Analyse av Arbeiderpartiets partiprogram

Season 2, Ep. 44

Denne uken er turen kommet til Norges største, og tredje eldste parti. Arbeiderpartiet har vært det ledende partiet i Norge siden 1945, men har de siste 8 årene sittet i opposisjon. Partiet sliter med å finne tilbake til gamle høgder, men kanskje kan partiets "gryteklare" partiprogram vinne velgernes gunst?

More episodes

View all episodes

  • 19. SOS medienorge!

    43:55
    Vi må snakke om pressestøtten. Mer bestemt, hvordan det faktum at 2/3 deler av norske aviser kontrolleres av 3 konsern, samtidig som regjeringen ikke er interessert i å støtte uavhengige aviser i særlig grad. Hva gjør dette med mediemangfoldet, og har vi kun et skinn av mediemangfold i Norge?
  • 18. Putin vant valget: da er vel alt bra?

    38:02
    I midten av mars gjennomførte Russland et valg som sittende president Putin og hans parti vant med over 88% av stemmene. Det kan vel bare tyde på at alt står bra til i Russland, eller?
  • 17. Landbrukstimen: hva skal til for å redde norsk landbruk?

    01:04:30
    Landbrukstimen er tilbake. Harald har skrevet en kronikk i Dagens Næriingsliv om tre konkrete endringer for norsk landbruk. Naturligvis har vi invitert Tor Jacob Solberg for å diskutere disse forslagene, og det kommer vel ikke som en overraskelse at de er uenige!
  • 16. Pay the man! NATO, allianser og Trump

    33:47
    Tidligere president Trump har klare tanker om hvordan NATO bør fungerer som ikke akkurat harmonerer med det de andre medlemmene tenker. Det gir en god anledning til å se nærmere på allianser som konsept, samt NATOs fortid og framtid
  • 15. Russlands invasjon, terrorisme, Gaza og dobbeltmoral: utfordringer for en lov-og ordensbasert verdensorden

    36:25
    Med Russland invasjon av Ukraina svarte store deler av verden, og særlig Vestlige land, men en fordømmelse av Russland. Mange pekte på krigsforbrytelser, og har forsøkt å bruke internasjonale regler og normer for å håndtere konflikten. Samtidig har Hamas' terrorangrep mot Israel, og Israels voldsomme respons, ført til at Sør-Afrika tok Israel til FN-domstolen med anklager om folkemord. Disse sakene setter verdensorden på prøve, og det må vi snakke om
  • 14. Mjølkekrise, eggkrise og mangel på ærlighet: landbrukstimen er tilbake!

    01:12:33
    I denne utgaven av landbrukstimen er leder i Norsk Bonde- og småbrukarlag, Tor Jacob Solberg, tilbake for å snakke om hvorfor det blir melke og eggekrise. I episoden diskuterer vi også om dagens system er beste måte å organisere landbruket på, og hva som må gjøres. Særlig pekes det på manglende ærlighet i diskusjonen om landbrukets rolle.
  • 13. Om fusk og plagiat: SOS' klagenemd tar saken

    52:01
    En statsråd har måttet gå av på grunn av en plagiatsak, og en annen statsråd er gjenstand for sterk kritikk. Kjernen i sakene gjelder plagiat, og dette er noe medlemmene av SOSpodden må håndtere jevnlig. SOS setter derfor klagenemd og ser nærmere på sakene!
  • 12. Sahel: hva skjer i et av de rikeste, men samtidig fattigste, områdende i verden?

    47:23
    Vi starter det nye året med å se nærmere på Sahelregionen i Afrika. Området er enormt rikt på ressurser, samtidig er mange av landene fattige og preget av konflikt. For å lære mer om historien til området, og se nærmere på dagens situasjon har vi fått besøk av professor i samfunnsfag ved Universitetet i Stavanger, Ketil Fred Hansen.
  • 11. Mer makt til staten!

    29:19
    Rundt klokken 21.00 den 18.desember stemte et flertall på Stortinget for innstramminger i smittevernloven. Kort fortalt får staten utvidet tilgang til å gjennomføre inngripende tiltak i folks privatliv i tilfelle det oppstår alvorlig utbrudd av en allmennfarlig smittsom sykdom. Dette er ikke uproblematisk, og i denne episoden retter vi fokuset på innstrammingen og hvilke konsekvenser det kan få.