Share

cover art for Livepod fra Arendal: Fattigdom i verdens rikeste land. Hvor dyrt er det å være vennen din?

Sosialarbeiderpodden

Livepod fra Arendal: Fattigdom i verdens rikeste land. Hvor dyrt er det å være vennen din?

Season 1, Ep. 32

Fattigdom er et alvorlig og voksende samfunnsproblem som rammer stadig flere når prisene, rentene og andre utgifter øker. Hva er årsakene og konsekvensene av fattigdom? Hvordan oppleves det å være fattig i verdens rikeste land? Hva kan politikerne og storsamfunnet gjøre for å forebygge og redusere sosiale problemer?


I denne liveinnspillingen får du svar gjennom å høre fra tre ulike perspektiver på fattigdom:

- Kaisa Hansen-Suckow, forfatteren av boken “Oss mot verden - en historie om å være fattig”, deler sin personlige historie om å vokse opp i en familie med økonomiske problemer, og hvordan det preger identitet, relasjoner og livsvalg.

- Mari Rege leder regjeringens ekspertgruppe for Barn i fattige familier. Hun vil fortelle om hvem de er, hvorfor de er det og hvilke konsekvenser dette får for hele samfunnet.

- Statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Torbjørn Vereide (Ap) og stortingsrepresentant og leder for helse- og sosialkomiteen på stortinget, Freddy André Øvstegård (SV) får i oppdrag å se fremover og skissere de politiske løsningene som skal til for å bekjempe fattigdom i Norge. 


Hva må til for å sikre at alle har et verdig liv og like muligheter i Norge? Følg sendingen og få svar!

More episodes

View all episodes

  • FOrskerfrokost: Voldsarbeid i barnevernet - en samtale med forsker Tina Feyling

    22:39|
    Klinisk sosionom og familieterapeut Tina Feyling presenterte nylig sin doktorgradsforskning om voldsarbeid i barnevernet under FOs webinarserie FOrskerfrokost. I denne episoden får du høre samtalen mellom forskeren og Ina Libak fra FOs forbundsledelse. Hvis du vil se hele webinaret kan du gå inn på www.forskerfrokost.no. Feyling har undersøkt barnevernets voldsarbeid fra to ståsteder, både fra foreldres perspektiv og de ansatte i barnevernets perspektiv.
  • Re-lansering: Fra kriminell til sosionom

    42:56|
    Christian Renè Wold har gått veien fra skoleflink økonomistudent til en hverdag preget av rus og kriminalitet i Oslos undergrunn. Et fengselsopphold og nye forpliktelser i livet ble vendepunktet som til slutt gjorde at han startet på sosionom-studiet i 2010. I dag jobber han i Nav Sagene bomiljøtjeneste, han holder foredrag for elever og lærere, og han har vært med å etablere Skamløst Nettverk. I denne episoden får vi høre mer om Christian sin reise og hans tanker om dagens samfunnsutfordringer.
  • 52. Statsbudsjettet er her - spesialepisode

    23:11||Season 1, Ep. 52
    Det er mandag og det er lansering av statsbudsjett! Ole, Marit og Lisbeth har samlet seg for å ta en prat om hvordan «den gule boka» for 2025 ser ut med FO-brillene på. Hvilke gjennomslag ser vi for FO? Hva må vi løfte høyere på dagsorden? Og ikke minst, hva står på spill for sosialarbeidere over hele landet når ressursene for 2025 skal fordeles?
  • Re-lansering: Løser sosialarbeidere velferdsstatens utfordringer?

    49:32|
    Ole fra forbundsledelsen og fire brilliante synsere avslutter Sosialarbeideruka med å svare på viktige spørsmål, løse samfunnsproblemer og drøfte etiske problemstillinger! Hør blant annet Torbjørn Røe Isaksen si i mot Fos krav om en egen sosialminister – før han plutselig er på gli´!  Sammen med Ole og Torbjørn Røe Isaksen får du også verdifulle innspill fra Sofie Frøysaa (komiker og samfunnsdebattant), Mona Berger (sosialarbeider og politiker) og Vilde Adolfsen (grunnlegger av Meningsfull medvirkning og tidligere leder i Landsforeningen for barnevernsbarn
  • Re-lansering: Henriette Steenstrup aka Pørni!

    55:28|
    Visste du at Pørni er FO-medlem? Henriette Steenstrup har de siste årene høstet mye ros for Netflix sin tv-serie "Pørni", der vi møter en alenemor som balanserer et hektisk familieliv med en krevende jobb i barnevernet. I denne episoden snakker Ole og Henriette om hvordan og hvorfor serien ble til, og hva som kan forklare at den har blitt så populær. Et innenfra og utenfra perspektiv på barnevernet og sosialarbeideren sin rolle. Ikke minst forteller Henriette hvorfor Pørni er organisert i FO – og vi får høre historien om hvordan Henriette motiverte en butikkansatt til å søke seg til barnevernspedagog-studiet.
  • 51. E51 - Yrkesetikk - del 2

    32:33||Season 1, Ep. 51
    Vi plukker opp tråden fra forrige episode og snakker videre om hvilke yrkesetiske verdier sosialarbeidere er forpliktet av. I tillegg tester vi ut Dilemmaspillet - FO sitt nyutvikla verktøy for etisk refleksjon!
  • 50. E50 - Yrkesetikk - del 1

    22:32||Season 1, Ep. 50
    I den første av to episoder har Ole snakket med Marit Nybø som er leder av Yrkesetisk Råd i FO. Hva handler yrkesetikk om for henne, hvem er egentlig yrkesetisk råd og hvorfor trenger sosialarbeidere et felles etisk grunnlagsdokument?
  • E 49 - Pust ut: Skeive utviklingshemmede

    21:22|
    Happy Pride! Her kommer en spesialepisode fra FO! Pust UT er et sosialt og inkluderende treffsted hvor lesbiske, homofile, bifile, panfile eller transpersoner med utviklingshemning kan møtes og snakke fritt om kjønn og seksualitet. I denne episoden møter vi Linda Løvseth som er frivillig vert på Pust ut, og Gøril Svae som er initiativtaker. Marit Isaksen fra forbundsledelsen er programleder. Les gjerne mer her: https://skeivkunnskap.no/pust-ut/
  • 48. E48 - Mannsutvalget og likestillingens neste steg

    47:11||Season 1, Ep. 48
    I april leverte Mannsutvalget sin NOU med anbefalinger for å styrke menns likestilling i samfunnet. Ole og Ina har tatt en prat med utvalgsleder Claus Jervell for å høre om arbeidet de har gjort - og hvorfor det er viktig å rette større oppmerksomhet rundt menns utfordringer.