Share

cover art for 81. Noomi Sundström - Om att förlora sin pappa och bröstcancer

Sorgsnack

81. Noomi Sundström - Om att förlora sin pappa och bröstcancer

I veckans avsnitt får ni lyssna till Noomi Sundström från Sollentuna.

Noomi fick diagnosen bröstcancer när hennes yngsta son skulle fylla två år, och bara några månader innan hon skulle gifta sig. Sjukdomen hade dock redan varit en del av hennes liv länge, hennes pappa fick prostatacancer och levde med det under många år innan hans tillstånd försämrades och han till slut förlorade kampen. I dag har det gått över 20 år men sorgen och saknaden finns alltid där.


Idag driver hon en tv-studio tillsammans med sin man, Fronto iCommunication AB, de är också fosterföräldrar och ger ett tryggt hem åt behövande barn. Utöver detta arbetar Noomi för bröstcancerföreningen Amazona i Stockholm där hon ger stöd till andra drabbade kvinnor, bland annat genom samtalsstöd.

More episodes

View all episodes

  • 98. Mathias - Om att förlora sin lillebror

    54:53|
    I det här avsnittet får ni lyssna på Mathias Hansson som öppet delar med sig av sitt livs största sorg. Han förlorade sin lillebror och bästa vän, Martin, som tragiskt dog i suicid 2015.Trots den djupa sorgen fann Mathias så småningom en väg tillbaka till livet, och genom den resan har han fått nya insikter och en djupare förståelse för vad som egentligen betyder något. Idag är han fast besluten att använda sin erfarenhet för att stötta andra och sprida hopp, vilket han gör både genom sin berättelse och sin nysläppta självbiografi ”Min lillebror på andra sidan”. 
  • 97. Ramona - Från smärta till styrka, och vägen till läkning genom poesin

    47:12|
    I det här poddavsnittet får du möta Ramona, en kvinna med en otroligt stark och gripande berättelse. Vid 28 års ålder har hon upplevt mer än vad många gör på en hel livstid.Redan som 13-åring förlorade hon sin pappa, som tog sitt eget liv efter att ha plågat familjen med år av våld och misshandel. Ramona växte upp i en destruktiv miljö, där hon och hennes syskon fick utstå både fysisk och psykisk misshandel.Trots de svåra omständigheterna har Ramona lyckats vända sin smärtsamma bakgrund till en drivkraft. Idag är hon socionom och arbetar med att hjälpa andra som befinner sig i liknande situationer. Genom sitt yrke och sitt skrivande finner hon sätt att nå ut till människor som kämpar. På Instagram, genom sitt konto @poesi.psykos, delar hon sin själfulla poesi, som ofta speglar hennes egna livserfarenheter och kampen för att hitta läkning och inre styrka.
  • 96. Charlotte Sirc - "När mammor dör"

    41:36|
    I detta poddavsnitt får ni ta del av Charlotte Sircs berättelse om en förlust som format hennes liv. När hon var tonåring dog hennes mamma i en tragisk bilolycka 1984, och i en tid då känslor inte diskuterades på samma sätt som idag, hamnade hennes sorg i skymundan.Charlotte berättar om hur tystnaden kring hennes känslor växte, hur det var svårt att dela sin smärta, och hur hon levde i tre decennier med den outtalade sorgen. Det var först 30 år senare som hon äntligen fick möjligheten att bearbeta den enorma förlust hon burit inom sig – en process som förändrade hennes liv i grunden. Samtalet berör även hur Charlotte tog initiativet att samla 31 andra kvinnor för att skriva en bok om sina erfarenheter av att förlora en mamma. Resultatet blev boken "När mammor dör", en stark och berörande samling berättelser som nu, fyra år senare, även har blivit tillgänglig som ljudbok.
  • 95. Pim - Om att förlora en vän till gatuvåldet

    54:49|
     I det här avsnittet får ni höra ett djupt och känslosamt samtal med influencern Pim, som delar med sig av sin personliga berättelse om vännen Shayan Gaff. Shayan sköts ihjäl av misstag den 21 oktober 2018, när en gärningsman förväxlade honom med någon annan. Shayan blev endast 22 år gammal. Pim berättar om sorgen och saknaden efter sin vän, men också om den kärlek och det band de delade. Hon ger oss en inblick i sitt liv efter förlusten och hur hon hanterat sorgen över att förlora någon så ung och älskad på ett så tragiskt sätt.Detta är ett samtal om vänskap, förlust och att försöka gå vidare när allt förändras på ett ögonblick.
  • 94. Malin Appeltofft - Om kärlek, bearbetning och humor

    44:47|
    I veckans avsnitt har jag haft äran att träffa Malin Appeltofft, en mångsidig och inspirerande person som är ståuppkomiker, pedagog, coach och författare. Malin delar med sig av sin starka och personliga berättelse om hur hennes liv förändrades när hon förlorade sin älskade morbror i suicid 2005. Denna tragiska händelse har satt djupa spår i hennes familj och släkt, men blev också vändpunkten som ledde Malin till att följa sin passion och våga ta steget in i ståuppkomikens värld. I detta avsnitt pratar vi om kärleken till hennes morbror, om att våga prata om det svåra, och hur humor kan bli en väg till att hantera livets mörkaste stunder. 
  • 93. Anna Hentilä Wretling - Om Risto och själen som vägvisare

    58:28|
    I veckans avsnitt träffar jag Anna Hentilä Wretling, som förlorade sin man för snart fyra år sedan. Risto diagnostiserades med tjocktarmscancer, som sedan spred sig till andra delar av hans kropp. Den 7 oktober 2020 tog han sitt sista andetag, medan Anna höll om honom och kände hur hans själ lämnade hans kropp.Men han försvann inte helt. Innan han dog lovade han henne att han skulle komma tillbaka och ge henne tydliga tecken på sin närvaro. Något som Anna utan tvekan har fått uppleva.
  • 92. Livvakten Carl - Om att bli skjuten och överleva

    58:40|
    Carl Finnborg är en erfaren livvakt med över tio år i säkerhetsbranschen, där han har skyddat allt från kungligheter och diplomater till internationella företagsledare och kändisar. Efter att ha tillbringat flera år utomlands bestämde han sig 2009 för att återvända hem till Sverige och starta ett nytt kapitel i livet.Men i augusti 2012 inträffade en tragedi som förändrade allt. Under ett möte med flickvännens exmake blev han brutalt attackerad, skjuten flera gånger och fick frätande syra i ansiktet.I detta avsnitt delar Carl sin berättelse om den ödesdigra dagen och hur livet har sett ut efter attacken. 
  • 91. Marina - Om Felicia och när sjukdomen drabbar

    56:32|
    Marina Tenlen förlorade sin dotter Felicia på grund av en mycket ovanligt sjukdom. När Felicia var 17 år gammal fick hon veta att hon hade ärftlig pankreatit. Sjukdomen brukar vanligtvis drabba vuxna och äldre med alkoholproblem. Efter diagnosen följde flera år av kamp mot sjukdomen.Idag har det gått två år sedan Felicia tog sina sista andetag, och Marina vill hedra sin dotters minne genom att fortsätta sprida hennes historia. 
  • 90. Sommarspecial, och olika förluster

    27:13|
    I veckans avsnitt tar jag upp några av de många olika förluster vi människor kan drabbas av. Det kan vara allt från vardagliga besvikelser till de stora, livsförändrande händelserna som lämnar djupa spår i våra hjärtan.Jag delar också med mig av värdefulla tips för dig som står nära någon som går igenom en svår period. Hur kan man på bästa sätt närma sig någon i sorg? Hur kan vi vara ett stöd och en trygg hamn för dem vi älskar när de behöver oss som mest?Dessutom berättar jag om en viktig händelse som äger rum i höst, Sorgkonferensen den 12 oktober i Stockholm! Så lyssna och håll utkik efter biljetter som släpps idag!