Share

cover art for Min historie: Ekko av sorg

Sorgpodden Norge

Min historie: Ekko av sorg

Season 2, Ep. 9

Psykologhjelp ble avgjørende for Marte da tapet av sønnen Johan ble for vanskelig å bære. Lille Johan døde av en alvorlig immunsykdom ett år og nesten åtte måneder gammel. De to mødrene bodde på sykehuset sammen med han de siste åtte månedene. Her forteller Marte sin historie. Lest av Ine Jansen. Hør til slutt Marte fortelle om ønsket om å gjøre Johan kjent for omverdenen til tross for at så få fikk ta del i livet hans.


«Jeg skalv og hjertet slo hardt da jeg satt på venterommet til psykologen. Nå var jeg liksom offisielt blitt gal. Jeg følte meg så udugelig som ikke hadde klart å passe på hverken Johan eller meg selv. Dette var en tanke som kom tilbake igjen og igjen.»


Historien er del av prosjektet «Historier som beveger».

More episodes

View all episodes

 • Hvordan er det skrive om og dele det vondeste du har opplevd?

  41:10
  Espen og Hanna har begge skrevet om da de mistet sine barn gjennom prosjektet «Historier som beveger», som nå er utgitt som podkastserien «Sorgpodden – Min historie». Hør foreldrene i samtale med forfatter Kjersti Wold, som har veiledet i skriveprosessen. Programleder: Kjersti Kanestrøm Lie. 
 • 8. Min historie: Et barnebarn på lånt tid

  32:36
  Karin og Gunnar er besteforeldre til lille Kristoffer som fikk leve i bare fire måneder. Dagen etter fødselen fikk de den tunge beskjeden om at han ikke ville leve lenge. Dette er deres historie. Lest av Nils Ole Oftebro. Til slutt forteller Gunnar om den doble sorgen de har som besteforeldre og behovet for å møte andre i samme situasjon.«Jeg, Gunnar, husker at jeg får holde den lille og bære ham en runde i stuen. Det er en usigelig følelsesladd opplevelse for meg. Tenk å bære en nyfødt, nydelig gutt, som ikke skal få lov å vokse opp.»Historien er del av prosjektet «Historier som beveger».
 • 7. Min historie: Døden banker på døra

  23:29
  Amalie mistet datteren Frøya i svangerskapsuke 27, etter en tid med mye usikkerhet. Her forteller hun fra sin historie. Lest av Mathilde Thomine Storm. Til slutt kan du høre Amalie fortelle om hvordan skrivingen hjalp henne å bearbeide de vonde opplevelsene.«Jeg tenkte ikke på at streken hennes var milevis unna normalområdet, og at kurven faktisk ikke var en ordentlig kurve, men en rett strek som kun med en mors godvilje kunne tolkes å gå i riktig retning. For kun med dette tynne halmstrået av håp, kunne vi unngå å slippe døden inn i stua.» Historien er del av prosjektet «Historier som beveger».
 • 6. Min historie: 17 minutter

  34:47
  Oda ble født med alvorlig kromosomfeil, hull i hjertet og var liten av vekst. Pappa Kenneth forteller i sin historie om brutale valg, en stolt storesøster og stor sorg. Historien er lest av Christoffer Staib. Til slutt kan du høre Kenneth snakke om sin erfaring med å dele denne historien og om familien tre år etter tapet.«På en måte går det an å tenke på Odas liv som et perfekt liv. For henne var 17 minutter hennes uendelighet her på jorda. Hun fikk ligge på mammas bryst hele livet. Hun fikk høre sin mamma og pappa overøse henne med kjærlige ord og varme stemmer gjennom hele livet. Hun fikk kun oppleve kjærlighet – hele livet.» Historien er del av prosjektet «Historier som beveger».
 • 5. Min historie: Saman

  26:37
  Hannas første barn, Helena, døde brått etter to dager på nyfødt intensiv. Her leser Hanna historien hun har skrevet om Helena, og om hvordan de to foreldrene håndterte tapet, sammen. Hør også Hannas kommentar til slutt, der hun setter fokus på hvor lite hjelp det er å få etter en slik traumatisk opplevelse.«Rundt mor, far og Helena susar det frå dei andre kuvøsane i rommet. Innimellom tre pustande babyar blir desse to foreldra tvungne til å følgje si dotter inn i døden.» Historien er del av prosjektet «Historier som beveger».
 • 4. Min historie: Idas historie

  22:39
  Hanne mistet sitt første barn, Ida, like etter fødselen. Her forteller hun sin historie. Lest av Ine Marie Willmann. Til slutt forteller Hanne fra livet sitt åtte år etter tapet.«Etter nesten en og en halv time, kom jordmor inn døra tett fulgt av to leger i lange hvite frakker. De var helt grå i ansiktet alle tre. «Vi klarte dessverre ikke å redde henne», sa overlegen, som sto fremst. Jeg stirret ut i luften, hadde kun én klar tanke i hodet. "Livet mitt er forandret for alltid".»Historien er del av prosjektet «Historier som beveger».
 • 3. Min historie: Død og liv på samme tid

  32:21
  Rikke mistet den ene tvillingen sin. Tvillingene ble født altfor tidlig, den lille jenta ble bare 10 dager gammel, mens broren overlevde. Rikke leser her sin historie, som hun skrev halvannet år etter tapet. Til slutt forteller hun om hvordan hun lever med tapet i dag.«Hvordan skal jeg romme den største gleden og den største sorgen man kan oppleve, samtidig?»Historien er del av prosjektet «Historier som beveger».
 • 2. Min historie: I ruinene av ditt liv forsøker vi å gå videre

  24:02
  Espen mistet sitt først barn, Sondre, i dødfødsel. Her forteller han sin historie. Lest av Christoffer Staib. Espen snakker til slutt om hvordan det opplevdes for han å være en far som mistet barnet sitt.«Blant ekkoet av nyfødtes skrik, ligger en gutt helt stille. Han gråter ikke, han kjenner ikke varmen fra mors bryst. Før han kom, ble han borte.»Historien er del av prosjektet «Historier som beveger».