Share

cover art for Valsfarmen

Somna med Henrik

Valsfarmen

Season 9

En valsfarmare besöker studion...

Sov Gott!

More episodes

View all episodes

 • PODDTIPS: Vandra med Henrik

  30:24
  Detta är ett smakprov av Henriks nya podcast Vandra med Henrik. Hela serien hittar du om du söker efter Vandra med Henrik överallt där du hittar poddar. Lyssna gärna med hörlurar!Välkommen till Vandra med Henrik!Här skapar Henrik Ståhl en unik upplevelse där hans röst leder lyssnaren genom en blandning av verklighet och fantasi, humor och eftertanke, vilket gör varje avsnitt till en inbjudan att slappna av, skratta eller drömma sig bort samtidigt som miljöljudet är spatialt och det verkligen känns som att man är ute och går med Henrik på riktigt. Lyssna med hörlurar rekommenderas!I podcasten "Vandra med Henrik" utforskar Henrik Ståhl olika miljöer medan han delar sina spontana tankar utan förberedelse eller redigering. Liknande hans tidigare podcast "Somna med Henrik", är denna podd perfekt för att somna till, men den erbjuder också en underhållande följeslagare under promenader eller när man söker en distraktion.Henrik Ståhl, känd för sin mångsidighet som skådespelare, författare och podcaster, använder sin förmåga att skapa en avkopplande och engagerande atmosfär. Hans tillvägagångssätt präglas av en "stream of consciousness" där hans tankeflöde blir en upptäcktsresa för lyssnaren. Podden kan beskrivas som en fusion av Lindeman, "På minuten", Calm/Headspace, och "Sommar i P1", blandat med anekdoter från en avslappnad vän.Varje episod av "Vandra med Henrik" är en unik resa genom Henriks spontana reflektioner, där skratt och drömska stunder samsas. Podden är ett utmärkt val för de som söker eftertanke blandat med humor och för de som behöver en behaglig röst att somna till eller som sällskap på en promenad. Henriks bakgrund inom TV och sociala medier, inklusive hans arbete med SVT och hans eget produktionsbolag Kirinaja, bidrar till hans förmåga att skapa fängslande och mångsidigt innehåll."Vandra med Henrik" är inte bara en podcast – det är en invitation till en uppslukande upplevelse som passar för alla tillfällen.
 • 552. Associationsavsnittet

  01:00:14
  I det här avsnittet av "Somna med Henrik" utforskar Henrik en associationskedja som börjar med känslan av att frysa i sina tunna armar och utvecklas till en serie reflektioner över allt från den frustrerande isen på skogsvägar till minnen av barndomen och familj. Henrik delar tankar kring ensamhet, relationer, och hur han hanterar känslor av utanförskap och ilska. Genom avsnittet binder Henrik samman personliga anekdoter med bredare teman om mänsklig erfarenhet, varvat med humor och eftertänksamhet. En tankeväckande resa genom Henriks sinneslandskap, där varje vändning avslöjar nya insikter och förbindelser.Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 551. Är jag narcissist?

  59:42
  I detta avsnitt av "Somna med Henrik" delar Henrik en personlig reflektion om sitt samtal med sin syster, som väcker tankar om barndomsminnen, familjeband och den inre känslan av hjälplöshet som aldrig försvinner oavsett ålder. Genom samtalet med systern utforskar Henrik teman som ensamhet, självupptäckt och frågan om narcissism, där han humoristiskt ifrågasätter sin egen självbild. Avsnittet väver samman lättsamma anekdoter med djupare funderingar kring självkännedom, kreativitet och det mänskliga behovet av att känna sig sedd och uppskattad. Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 550. Krokodiltunneln

  01:00:15
  En berättelse om Alrik Grön, en bortglömd och marginaliserad kommunpolitiker som en dag bestämmer sig för att kliva rakt in i gapet på en krokodil. Det visar sig vara början på ett fantastiskt äventyr under jord och Alriks väg till att hitta sin röst och bli sedd.Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 549. Munskänken

  01:00:15
  Jenny berättar om sitt arbete med att provsmaka drycker åt kungen för att försäkra sig om att de inte är förgiftade. Hon beskriver hur hon en gång misslyckades med att upptäcka gift i kungens milkshake, vilket ledde till att han föll i djup sömn.Sedan följer en fragmenterad berättelse om Jennys jakt på motgiftet och hennes möte med olika karaktärer, däribland ormen Kenneth Arvås och trollkarlen Kent Finnell. Parallellt med detta glider Henrik in och ut ur medvetslöshet medan han fortsätter improvisera.Sov Gott...Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 548. Archibald & Orkidéerna

  01:00:26
  Archibald, en oerfaren spion från England, navigerar sig genom utmaningar på spionhögskolan i Göteborg, inklusive språkbarriärer och missförstånd om spioneriets konst. Hans spionkarriär är fylld av orealistiska missöden, från att misstolka uppdrag till att ingå i ett äktenskap med en kvinna utan ansikte. Men kanske kan han lösa mysteriet med de hemliga orkidéernas sällskap?Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 547. Pappas Bibliotek

  01:00:30
  I denna episod av "Somna med Henrik" tar Henrik oss med på en nostalgitripp till sitt första jobb på ett bibliotek i Svärdsjö under sommaren 1998. Han delar med sig av varma minnen från sin tid där, inklusive det fysiska och emotionella landskapet av ett litet bibliotek, hans relation till sin pappa som också arbetade där, och hur denna plats blev en tillflyktsort under tuffa skolår. Henrik reflekterar över tiden som gått och hur dessa erfarenheter format honom som person. Han tackar sina föräldrar för deras inflytande och betydelsen av litteraturen i sitt liv. Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 546. Somna i den Rosa Fåtöljen

  01:00:40
  I "Somna i den rosa fåtöljen" dyker poddens mest oväntade gäst upp, nämligen Somna själv, som Henrik försöker intervjua i den stora rosa fåtöljen i studion. Det blir en udda vändning när Marmeladskånskan, helt oinbjuden, kraschar intervjun med sin oemotståndliga charm och sin förmåga att prata om allt och ingenting. Henrik brottas med det absurda i att intervjua sig själv och den plötsliga övergången till att hantera Marmeladskånskans oförutsägbara infallsvinklar. Sov Gott!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 545. Karsten Ockpetra

  59:43
  I detta avsnitt får vi följa Karsten Ockpetras resa genom en tid av djup självreflektion. Berättelsen tar sin början en kväll då Karsten drabbas av en dröm som blir startskottet för en inre förändringsprocess. Genom en blandning av minnen, känslor och tankar om framtiden, utforskar Karsten vad det innebär att vara sig själv i en värld som ofta känns främmande. Det är en intim och ärlig skildring av sökandet efter mening och identitet, där vi får vara med om stunder av både klarhet och förvirring. En berättelse som påminner oss om att det är okej att inte alltid veta vart man är på väg. Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.