Share

cover art for The Isbjörnz

Somna med Henrik

The Isbjörnz

Season 12

I den här avsnittet av "Somna med Henrik" träffar jag en grupp isbjörnar som har bildat ett band, The Isbjörnz. Deras musik är en blandning av traditionella isbjörnssånger och moderna stilar som techno och "white metal", en isbjörnsversion av black metal. Bandet består av en basist, trummis, gitarrist, keyboardist och sångare, alla med sina unika bidrag till musiken. Vi diskuterar deras utmaningar med att bevara isbjörnsmusikens traditioner samtidigt som de försöker locka en yngre publik. De berättar också om sina planer att sprida sin musik globalt genom sociala medier som BjörnTube. I avsnittet förekommer humoristiska och surrealistiska inslag, som isbjörnars magiska sångkrafter och deras användning av humor för att engagera lyssnare.

Sov Gott!

Mer om mig: [https://linktr.ee/Henrikstahl].

More episodes

View all episodes

 • 548. Archibald & Orkidéerna

  01:00:26
  Archibald, en oerfaren spion från England, navigerar sig genom utmaningar på spionhögskolan i Göteborg, inklusive språkbarriärer och missförstånd om spioneriets konst. Hans spionkarriär är fylld av orealistiska missöden, från att misstolka uppdrag till att ingå i ett äktenskap med en kvinna utan ansikte. Men kanske kan han lösa mysteriet med de hemliga orkidéernas sällskap?Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 547. Pappas Bibliotek

  01:00:30
  I denna episod av "Somna med Henrik" tar Henrik oss med på en nostalgitripp till sitt första jobb på ett bibliotek i Svärdsjö under sommaren 1998. Han delar med sig av varma minnen från sin tid där, inklusive det fysiska och emotionella landskapet av ett litet bibliotek, hans relation till sin pappa som också arbetade där, och hur denna plats blev en tillflyktsort under tuffa skolår. Henrik reflekterar över tiden som gått och hur dessa erfarenheter format honom som person. Han tackar sina föräldrar för deras inflytande och betydelsen av litteraturen i sitt liv. Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 546. Somna i den Rosa Fåtöljen

  01:00:40
  I "Somna i den rosa fåtöljen" dyker poddens mest oväntade gäst upp, nämligen Somna själv, som Henrik försöker intervjua i den stora rosa fåtöljen i studion. Det blir en udda vändning när Marmeladskånskan, helt oinbjuden, kraschar intervjun med sin oemotståndliga charm och sin förmåga att prata om allt och ingenting. Henrik brottas med det absurda i att intervjua sig själv och den plötsliga övergången till att hantera Marmeladskånskans oförutsägbara infallsvinklar. Sov Gott!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 545. Karsten Ockpetra

  59:43
  I detta avsnitt får vi följa Karsten Ockpetras resa genom en tid av djup självreflektion. Berättelsen tar sin början en kväll då Karsten drabbas av en dröm som blir startskottet för en inre förändringsprocess. Genom en blandning av minnen, känslor och tankar om framtiden, utforskar Karsten vad det innebär att vara sig själv i en värld som ofta känns främmande. Det är en intim och ärlig skildring av sökandet efter mening och identitet, där vi får vara med om stunder av både klarhet och förvirring. En berättelse som påminner oss om att det är okej att inte alltid veta vart man är på väg. Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 544. Vinterland

  01:00:48
  Du och jag, ett sällskap skäggiga och en som heter Lakritz, och en outtröttlig strävan efter sanningen.Sov GottMer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 543. Minnet på Bottnen

  01:00:10
  I denna avsnitt av "Somna med Henrik" delar Henrik Ståhl sina barndomsminnen från en tid i Blixbo, där han växte upp. Han berättar levande om en cykeltur han, hans bror David och deras pappa gjorde på "lilla vägen upp till Arne". Henrik reflekterar över betydelsen av dessa minnen, hur de format honom och hur de förändras över tid. Han svamlar även om vikten av att bevara minnen och hur de bidrar till vår identitet. Avsnittet är en djupgående reflektion över barndom, minnen och självidentitet.Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 542. Blipp & Blopp-support

  01:00:13
  I det här avsnittet är en IT-tekniker gäst och eftersom Henrik har fått fel på sin balans mellan blipp och blopp.Sov Gott!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 541. Speglaren Finn

  01:00:14
  I det här avsnittet träffar Henrik den fascinerande karaktären Finn Lurf, en "speglare" som speglar alla han möter. Denna unika förmåga att spegla andra människors beteende och känslor leder till en djup och ofta komplex interaktion. Finn berättar om sin livsresa, från upptäckten av sin förmåga i barndomen till att bli en professionell speglare. Slutligen konfronteras Finn med sin egen identitet när Henrik bryter hans spegel, vilket tvingar honom att möta sig själv utan sin speglarfasad.Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 540. De Bukmjukas Saga

  59:29
  I "De bukmjukas saga" får lyssnarna följa en gripande och fantasifull berättelse, framförd av Henrik Ståhl. Episoden bjuder på en saga om Elinor och hennes äventyr med pingvinerna Pelle, Prutten, och Pascal, samt den talande kaktusen Carl Emilsson. Berättelsen tar en oväntad vändning när Elinor dricker en mystisk dryck som förvandlar henne till en fjäril. Med sin unika berättarstil blandar Henrik humor och värme, samtidigt som han reflekterar över livets komplexitet och kärlekens oförutsägbarhet. En saga som engagerar och berör, eller inte alls egentligen...Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.