Share

cover art for Går grenen av går grenen av!

Somna med Henrik

Går grenen av går grenen av!

Season 11

I historiens första utomhusavsnitt av Somna med Henrik kommer berättelsen om en gren och de två som bor på den.

Sov Gott!

More episodes

View all episodes

 • Reflektioner och Guggenheim

  01:00:23
  I mitt senaste avsnitt "Somna med Henrik: Reflektioner och Guggenheim" delar jag mina personliga och filosofiska tankar. Jag reflekterar över hur tekniken påverkar kreativiteten och arbetsmarknaden, särskilt med tanke på artificiell intelligens. Genom att dela minnen om min dotter och barndomsvänner, berör jag teman som förändring, minnen, och hur människor anpassar sig. Jag diskuterar också viktiga samhällsfrågor som psykisk hälsa och framtiden för arbete, där jag betonar behovet av mänsklig kontakt i en teknikdriven värld. Avsnittet avslutas med mina tankar om människans natur och vikten av att acceptera det vi inte kan förändra.Mer om mig: [https://linktr.ee/Henrikstahl]
 • Grevens Göttigheter

  01:00:16
  Hej och varmt välkomna till ett nytt avsnitt av "Somna med Henrik" – podden som lindar dig i nattens mjuka famn. I kvällens avsnitt ska vi utforska en värld av delikata bakverk med en aristokratisk touch. Vi tar med oss Greven, mannen bakom familjeimperiet Grevens Göttigheter, som berättar för oss om sin passion för konsten att skapa utsökta bakverk, inklusive det berömda "svullklotet" som har smält ost som hemlig ingrediens.Sov Gott!Mer om Henrik här: https://linktr.ee/Henrikstahl
 • Buller

  01:00:11
  Jag pratar om buller helt enkelt. Jag börjar med att beskriva hur det låter i mitt hem jämfört med den härliga tystnaden i Äventyrsvargen, en plats utan moderna störningskällor​​. Jag reflekterar även över tidigare bostäder under flygleder, där bullret var en del av vardagen. Medan Nina inte tyckte om bullret, fann jag det ganska mysigt​​.Avsnittet avslutas med en filosofisk betraktelse om livets vägar, liknande dem vid korridorer och spindeltrådar, och på den vägen är det...Sov Gott!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • The Isbjörnz

  01:00:12
  I den här avsnittet av "Somna med Henrik" träffar jag en grupp isbjörnar som har bildat ett band, The Isbjörnz. Deras musik är en blandning av traditionella isbjörnssånger och moderna stilar som techno och "white metal", en isbjörnsversion av black metal. Bandet består av en basist, trummis, gitarrist, keyboardist och sångare, alla med sina unika bidrag till musiken. Vi diskuterar deras utmaningar med att bevara isbjörnsmusikens traditioner samtidigt som de försöker locka en yngre publik. De berättar också om sina planer att sprida sin musik globalt genom sociala medier som BjörnTube. I avsnittet förekommer humoristiska och surrealistiska inslag, som isbjörnars magiska sångkrafter och deras användning av humor för att engagera lyssnare.Sov Gott!Mer om mig: [https://linktr.ee/Henrikstahl].
 • Katta

  01:02:29
  En resa genom mörka och mystiska katakomber. Jag berättar om Katta, en karaktär som har levt större delen av sitt liv i Paris katakomber, uppfödd av en grupp känd som Nattens Väktare. Denna grupp, som bär karmosinröda och indigoblå kåpor, ägnar sig åt ceremonier och lever ett isolerat liv under jorden, odlar svamp och är vegetarianer.Sov Gott!Mer om mig: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • KARAMELLKUKN'N'S KÖNSPRTION

  01:00:16
  Jag minns hur jag, som ung, bodde i ett godisland och upptäckte en konspiration av karamellknytt, mytologiska varelser som kontrollerade invånarna.Jag smög mig in i en fabrik, stal en bok och avslöjade sanningen. Jag reflekterar över hur minnen kan förändras över tid och funderar om detta minne är autentiskt eller en produkt av min fantasi. Jag utforskar också konceptet subjektiv verklighetsuppfattning och ifrågasätter sanningen i mina egna minnen. Mer om mig: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • Ullf

  01:00:17
  En intervju med en varg vid namn Ulf som lever bland får. Ulf beskriver sin barndom och hur han kom att bo med fårflockar. Sov Gott!
 • Vandra med Henrik del två

  01:00:10
  I det här avsnittet tar jag dig med på en vinterpromenad i skogen. Jag delar mina tankar om livet, barndomsminnen och naturens förändringar. Under promenaden reflekterar jag över min relation till skogen och mina upplevelser där, från möten med vilda djur som älgar till en oväntad konfrontation med en arg cyklist. Jag blandar djupa, filosofiska tankar med lättsamma och humoristiska anekdoter. Sov Gott!Mer om mig: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • Roddartiden

  58:24
  I detta avsnitt av "Somna med Henrik" tar vi en fantasifull resa till en värld där rodd är det allra viktigaste. Berättelsen handlar om Lina, yngst av 26 syskon, som upptäcker en magisk åra som låter henne kontrollera tidens gång. Med denna åra bestämmer hon sig för att delta i den prestigefyllda roddtävlingen "Den Gyllene Sjöcupen". Trots utmaningar och konflikter med de regerande mästarna, de kriminella Vågmästarna, lyckas Lina och hennes oväntade partner, en enkel version av Måns Zelmerlöv, triumfera. Det är en berättelse som blandar humor, fantasi och en djupare reflektion över familj, tävlan och att finna sin plats i världen. Sov Gott!Mer om mig: https://linktr.ee/Henrikstahl.