Share

cover art for Ett Hopp i Tiden

Somna med Henrik

Ett Hopp i Tiden

Season 10

"Men när jag lämnade in min moppe hos den lokala moppe-reparatören i Linghed där jag växte upp så var mobbarna där utan min vetskap och provade min moppe och då blev de jätteimponerade för den var så stark att den kunde dra på bakhjulet uppför en backe!"


Sov Gott!


Somna med Henrik är Sveriges största podcast för dej som har svårt att Somna. Lyssna gratis överallt där du lyssnar på poddar här: https://link.chtbl.com/zbm3jTtD

Henrik Ståhl är skådespelare författare och poddare. Han har varit medverkande och medskapare i många av SVT:s barnprogram bland annat Pomos Piano och Supersnällasilversara och Stålhenrik och har även turnerat i hela Sverige med egenskrivna enmansföreställningen Henrik – en tönt som handlar om mobbning.

Andra teveproduktioner han varit med i är Bella – bland kryddor och kriminella, Tevehuset, Salve, och 2009 års Julkalender i SVT kallad Superhjältejul.

Henrik Ståhl driver sedan 2012 egna produktionsplattformen Kirinaja där han bland annat producerar podcasterna Fides Podcast och Somna med Henrik samt skapar skruvat humoristiskt innehåll på Instagram, TikTok & Youtube.

Orka Plugga Sömn, somna, sömn hypnos youtube, somna med henrik podcast.

Mer om Henrik här... https://linktr.ee/Henrikstahl

More episodes

View all episodes

 • 583. Bleka Ben

  59:57
  I detta avsnitt av "Somna med Henrik" delar Henrik Ståhl med sig av sina personliga erfarenheter och tankar om självkänsla och kroppskomplex. Han reflekterar över hur han har skämts över sina tunna och bleka ben, men också hur han med tiden har börjat acceptera sig själv. Henrik berättar även om sin mammas kamp för att åter lära sig gå efter en lång tid i rullstol, och de känslor och minnen detta väcker hos honom. Avsnittet är fyllt med humoristiska anekdoter, djupa funderingar och Henriks karaktäristiska värme.Sov Gott!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl
 • 582. Mysteriet Flingan

  59:56
  Idag intervjuar Henrik sin katt Flingan. Genom ömsom grälsjuk ömsom kärleksfull dialog får vi höra Flingans perspektiv på livet, hans äventyr i skogen och möten med andra djur. Henrik och Flingan diskuterar också sin unika relation och de små irritationsmoment som kan uppstå mellan dem. Sov Gott Somna!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 581. Flickan och Spegelbilden

  01:00:16
  I detta avsnitt av "Somna med Henrik" får vi följa en flicka från stenåldern som upptäcker sin egen spegelbild i en stilla vattenpöl. Henrik målar upp en levande bild av hennes fascination och nyfikenhet när hon ser sitt ansikte avspeglas i det skälvande vattnet. Vi utforskar hur denna enkla handling av att spegla sig skapar en djup och personlig koppling till jaget, och hur detta har format mänsklighetens självbild genom årtusenden. En resa i tid och tanke som belyser speglingens betydelse i våra liv.Sov Gott!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 580. Tidsräv Skuggros

  59:55
  Henrik berättar en fantasifull saga om den befjädrade ormen Sisaro som söker efter den mystiska Skuggrosen. På sin resa möter han den gåtfulla Tidsräven, som bara kan bevekas med en fängslande saga. Sisaro berättar något som är sant, och belönas med tillåtelse att plocka den sällsynta rosen. Sov Gott!Mer om Henrik Ståhl: linktr.ee/Henrikstahl.
 • 579. Porten

  59:31
  Idag funderar Henrik över sin livsresa och de val han gjort, symboliserat av en stor blå port. Han betraktar porten som en övergång till ett nytt kapitel i livet där han omfamnar sin sanna identitet. Denna port står i ett grönt, frodigt landskap, och han står vid tröskeln redo att gå igenom den. Diskussionen omfattar även en självmedvetenhet om offentlig perception och hans strävan efter att vara autentisk, snarare än att jaga extern bekräftelse. Sov Gott...Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 578. Den Tredje Mannen

  01:00:19
  I det här avsnittet dyker vi ner i en djupgående intervju med Tarzan, en "Tredje man". Henrik får fascinerande insikter i hur Tarzan och hans kollegor hjälper människor i kris genom subtila, osynliga ingripanden. Tarzan delar sina erfarenheter av att vara en skyddsängelliknande närvaro och hur detta fenomen fungerar över kulturella och tidsmässiga gränser, vilket ger en unik inblick i ett psykologiskt och nästan metafysiskt tillstånd.Sov Gott alltså!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 577. Stenåldern

  01:00:15
  En färd tillbaka till stenåldern. Henrik fördjupar sig i hur våra forntida förfäder kan ha sett på världen, naturen och kosmos genom berättelser och myter. Med en blandning av historiska spekulationer och nutida jämförelser utforskar han mänskliga beteenden och perspektiv som formade de tidiga människornas liv och hur dessa tidiga uppfattningar kanske skiljer sig från våra egna. Från teknikens inflytande i vår moderna värld till stenåldersmänniskans syn på teknik och framtiden, bjuder avsnittet på en tankeväckande titt på mänsklighetens eviga frågor om existens och framtid.Sov Gott!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 576. Knurt och Blåtand

  01:00:07
  Idag återges berättelsen om Knurt Brandflakes, en äventyrlig själ mitt i livet som står inför den skrämmande och spännande utmaningen att korsa Blåtand-glaciären. Henrik funderar kring de svårigheter och inre konflikter som Knurt möter, från åldrandets påverkan på kropp och själ till den ständiga dragningen mot nya äventyr. Lyssna när Henrik väver samman Knurts strävan med tankar om manlighet, ålder och den ständiga kampen mellan komfort och äventyr.Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 575. Det Kinesiska Rummet

  01:01:22
  I detta avsnitt följer vi den fascinerande berättelsen om Lin Mei, en forskare inom medvetandets filosofi. Lin gräver djupt i tankeexperimentet "Det Kinesiska Rummet" för att utforska gränserna för mänskligt och artificiellt medvetande. Hennes forskning leder henne in i djup självreflektion om människans förmåga att förstå och interagera med sin omvärld. Genom en dialog med en mystisk entitet inuti "rummet" utforskar Lin naturen av medvetande och frågar sig om allt hon upplever bara är ett resultat av förprogrammerade instruktioner. Denna filosofiska resa tar henne genom en serie av existentiella och djupt personliga upptäckter som ifrågasätter grunden för vad det innebär att vara medveten.Sov Gott...Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl