Share

cover art for Brev, biceps och brutna tänder

Somna med Henrik

Brev, biceps och brutna tänder

Season 13, Ep. 560

I detta personliga avsnitt av Somna med Henrik får vi följa med på en resa genom Henriks nyligen upplevda händelser och minnen från barndomen. Vi får höra om ett pinsamt mailmissöde med dubbeltydigheter, funderingar kring att uppfylla eller välja bort sina drömmar, och den stora tacksamheten över att ha lyssnare som skriver till honom.

Henrik delar också med sig av barndomsminnen, som när han bröt en tand på ett dörrhandtag och när han upptäckte sina första biceps efter en sommar med mycket rodd. Vi får även en inblick i hans poetiska förflutna genom en dikt från gymnasietiden som inte imponerade på läraren.

Avsnittet hoppar mellan olika ämnen och reflektioner, allt medan vårvädret skiftar mellan snö och regn utanför Henriks nya inspelningsstudio. En ärlig och underhållande podd-resa genom tid, tanke och vardagliga tabbar.

Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.

More episodes

View all episodes

 • 583. Bleka Ben

  59:57
  I detta avsnitt av "Somna med Henrik" delar Henrik Ståhl med sig av sina personliga erfarenheter och tankar om självkänsla och kroppskomplex. Han reflekterar över hur han har skämts över sina tunna och bleka ben, men också hur han med tiden har börjat acceptera sig själv. Henrik berättar även om sin mammas kamp för att åter lära sig gå efter en lång tid i rullstol, och de känslor och minnen detta väcker hos honom. Avsnittet är fyllt med humoristiska anekdoter, djupa funderingar och Henriks karaktäristiska värme.Sov Gott!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl
 • 582. Mysteriet Flingan

  59:56
  Idag intervjuar Henrik sin katt Flingan. Genom ömsom grälsjuk ömsom kärleksfull dialog får vi höra Flingans perspektiv på livet, hans äventyr i skogen och möten med andra djur. Henrik och Flingan diskuterar också sin unika relation och de små irritationsmoment som kan uppstå mellan dem. Sov Gott Somna!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 581. Flickan och Spegelbilden

  01:00:16
  I detta avsnitt av "Somna med Henrik" får vi följa en flicka från stenåldern som upptäcker sin egen spegelbild i en stilla vattenpöl. Henrik målar upp en levande bild av hennes fascination och nyfikenhet när hon ser sitt ansikte avspeglas i det skälvande vattnet. Vi utforskar hur denna enkla handling av att spegla sig skapar en djup och personlig koppling till jaget, och hur detta har format mänsklighetens självbild genom årtusenden. En resa i tid och tanke som belyser speglingens betydelse i våra liv.Sov Gott!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 580. Tidsräv Skuggros

  59:55
  Henrik berättar en fantasifull saga om den befjädrade ormen Sisaro som söker efter den mystiska Skuggrosen. På sin resa möter han den gåtfulla Tidsräven, som bara kan bevekas med en fängslande saga. Sisaro berättar något som är sant, och belönas med tillåtelse att plocka den sällsynta rosen. Sov Gott!Mer om Henrik Ståhl: linktr.ee/Henrikstahl.
 • 579. Porten

  59:31
  Idag funderar Henrik över sin livsresa och de val han gjort, symboliserat av en stor blå port. Han betraktar porten som en övergång till ett nytt kapitel i livet där han omfamnar sin sanna identitet. Denna port står i ett grönt, frodigt landskap, och han står vid tröskeln redo att gå igenom den. Diskussionen omfattar även en självmedvetenhet om offentlig perception och hans strävan efter att vara autentisk, snarare än att jaga extern bekräftelse. Sov Gott...Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 578. Den Tredje Mannen

  01:00:19
  I det här avsnittet dyker vi ner i en djupgående intervju med Tarzan, en "Tredje man". Henrik får fascinerande insikter i hur Tarzan och hans kollegor hjälper människor i kris genom subtila, osynliga ingripanden. Tarzan delar sina erfarenheter av att vara en skyddsängelliknande närvaro och hur detta fenomen fungerar över kulturella och tidsmässiga gränser, vilket ger en unik inblick i ett psykologiskt och nästan metafysiskt tillstånd.Sov Gott alltså!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 577. Stenåldern

  01:00:15
  En färd tillbaka till stenåldern. Henrik fördjupar sig i hur våra forntida förfäder kan ha sett på världen, naturen och kosmos genom berättelser och myter. Med en blandning av historiska spekulationer och nutida jämförelser utforskar han mänskliga beteenden och perspektiv som formade de tidiga människornas liv och hur dessa tidiga uppfattningar kanske skiljer sig från våra egna. Från teknikens inflytande i vår moderna värld till stenåldersmänniskans syn på teknik och framtiden, bjuder avsnittet på en tankeväckande titt på mänsklighetens eviga frågor om existens och framtid.Sov Gott!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 576. Knurt och Blåtand

  01:00:07
  Idag återges berättelsen om Knurt Brandflakes, en äventyrlig själ mitt i livet som står inför den skrämmande och spännande utmaningen att korsa Blåtand-glaciären. Henrik funderar kring de svårigheter och inre konflikter som Knurt möter, från åldrandets påverkan på kropp och själ till den ständiga dragningen mot nya äventyr. Lyssna när Henrik väver samman Knurts strävan med tankar om manlighet, ålder och den ständiga kampen mellan komfort och äventyr.Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 575. Det Kinesiska Rummet

  01:01:22
  I detta avsnitt följer vi den fascinerande berättelsen om Lin Mei, en forskare inom medvetandets filosofi. Lin gräver djupt i tankeexperimentet "Det Kinesiska Rummet" för att utforska gränserna för mänskligt och artificiellt medvetande. Hennes forskning leder henne in i djup självreflektion om människans förmåga att förstå och interagera med sin omvärld. Genom en dialog med en mystisk entitet inuti "rummet" utforskar Lin naturen av medvetande och frågar sig om allt hon upplever bara är ett resultat av förprogrammerade instruktioner. Denna filosofiska resa tar henne genom en serie av existentiella och djupt personliga upptäckter som ifrågasätter grunden för vad det innebär att vara medveten.Sov Gott...Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl