Share

cover art for Bleka Ben

Somna med Henrik

Bleka Ben

Season 13, Ep. 583

I detta avsnitt av "Somna med Henrik" delar Henrik Ståhl med sig av sina personliga erfarenheter och tankar om självkänsla och kroppskomplex. Han reflekterar över hur han har skämts över sina tunna och bleka ben, men också hur han med tiden har börjat acceptera sig själv. Henrik berättar även om sin mammas kamp för att åter lära sig gå efter en lång tid i rullstol, och de känslor och minnen detta väcker hos honom.

Avsnittet är fyllt med humoristiska anekdoter, djupa funderingar och Henriks karaktäristiska värme.

Sov Gott!

Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl

More episodes

View all episodes

 • 591. Absurdisten

  01:00:01
  I detta avsnitt av "Somna med Henrik" tar Henrik oss med på en absurdistisk resa där han blandar verklighet med surrealistiska element. Henrik pratar om sin vän Leffe som alltid somnar på flygplan och om absurda konstverk som involverar smält banlån och bilder av Bert Karlsson. Vi möter även Zerigneb Abnisova, en poet som blir kung i en by genom sina unika tatueringar av skräckslagna lämlar.Sov Gott!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 590. Pluppen

  01:00:17
  Henrik drar sig till minnes 80-talets karatebesatta killar, tjejernas svimlekar och sin egen känslighet första gången han sköt med slangbella. Han funderar kring hur opålitligt minnet kan vara och känslan av att inte riktigt passa in vare sig bland killarna eller tjejerna.Vi får också en inblick i Henriks nutida me-time i trädgården, hans dotters ogillande av töntiga sommarlovssånger och funderingar kring hur han en dag kommer se tillbaka på sitt poddande i ensamhet.Men varför heter egentligen avsnittet "Pluppen"?
 • 589. Magnus Ladulås och Äggen

  01:00:22
  I detta avsnitt av "Somna med Henrik" utforskas en mindre känd sida av kung Magnus Ladulås. Genom en dramatisk och historiskt laddad berättelse avslöjas kungens fascination för ägg och de konsekvenser hans överdrivna äggkonsumtion fick vid hovet. Konflikter uppstod när Magnus beslutade att sätta lås på böndernas lador för att begränsa tillgången på ägg. En särskilt spänd situation med Fredriksson Stursk, en getägare, ledde till allvarliga följder när kungens nya reglering trädde i kraft. Detta avsnitt ger en djupare inblick i medeltida kungliga intriger och maktspel.Sov Gott...Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 588. Väskor

  59:11
  I det här avsnittet pratar Henrik om väskor, om att lära sig nya saker och om att aldrig bli en gammal "bitterhög".Sov Gott
 • 587. Torstens Ångmaskin

  01:00:16
  Torsten och hans fru Carita har ett stillsamt liv med årliga resor längs Göta kanal. Carita är social och engagerad, medan Torsten finner tröst i sin ångmaskin. De har ett funktionellt men händelselöst förhållande utan stora kriser eller lyckotoppar.Sov Gott...Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 586. Nystart och Mormor

  01:00:30
  I dagens avsnitt av "Somna med Henrik" reflekterar Henrik över relationen till sin mormor igen och delar minnen av hennes livsstil och personlighet. Han beskriver hennes charmiga vanor som att dricka en grön jävel med sin väninna Maj, och hennes avslappnade inställning till livet trots en svår barndom. Henrik pratar också om sina egna känslor kring åldrande, förändring och vikten av att försonas med sina äldre släktingar. Han avslutar med att meddela starten på en ny säsong av podden, fylld med personliga reflektioner och tankar.Sov Gott!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 541. Speglaren Finn

  01:00:14
  I det här avsnittet träffar Henrik den fascinerande karaktären Finn Lurf, en "speglare" som speglar alla han möter. Denna unika förmåga att spegla andra människors beteende och känslor leder till en djup och ofta komplex interaktion. Finn berättar om sin livsresa, från upptäckten av sin förmåga i barndomen till att bli en professionell speglare. Slutligen konfronteras Finn med sin egen identitet när Henrik bryter hans spegel, vilket tvingar honom att möta sig själv utan sin speglarfasad.Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 585. Benoit: Björndjuret

  01:00:22
  Henrik tar emot Benoit, ett björndjur, som gäst. De pratar om björndjurens egenskaper och Benoits liv, från födelsen till hans blå plytestratt, ett resultat av hans aristokratiska härkomst. Benoit berättar också om sina drömmar om att vara med i andra poddar och delar med sig av sin vardag i träsket bakom Henriks hus. Sov Gott...Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 584. Jag ett rum

  01:01:00
  Henrik delar sina tankar om att betrakta sig själv som ett rum. Varje dag när han vaknar känns det som att han upptäcker detta rum på nytt, med nya möjligheter och utmaningar. Han jämför denna känsla med astronauternas första steg på månen – ett okänt territorium fyllt med överraskningar. Genom att se sig själv som ett stort, rymligt rum med plats för alla känslor och tankar, kan han hantera sin ångest och panikattacker på ett konstruktivt sätt.Sov Gott...Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.