Share

cover art for Ängsliga bonden

Somna med Henrik

Ängsliga bonden

Season 11

Vi besöker bonden Björn på en gård mitt i tomma intet...

Sov Gott.

More episodes

View all episodes

 • Buller

  01:00:11
  Jag pratar om buller helt enkelt. Jag börjar med att beskriva hur det låter i mitt hem jämfört med den härliga tystnaden i Äventyrsvargen, en plats utan moderna störningskällor​​. Jag reflekterar även över tidigare bostäder under flygleder, där bullret var en del av vardagen. Medan Nina inte tyckte om bullret, fann jag det ganska mysigt​​.Avsnittet avslutas med en filosofisk betraktelse om livets vägar, liknande dem vid korridorer och spindeltrådar, och på den vägen är det...Sov Gott!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • The Isbjörnz

  01:00:12
  I den här avsnittet av "Somna med Henrik" träffar jag en grupp isbjörnar som har bildat ett band, The Isbjörnz. Deras musik är en blandning av traditionella isbjörnssånger och moderna stilar som techno och "white metal", en isbjörnsversion av black metal. Bandet består av en basist, trummis, gitarrist, keyboardist och sångare, alla med sina unika bidrag till musiken. Vi diskuterar deras utmaningar med att bevara isbjörnsmusikens traditioner samtidigt som de försöker locka en yngre publik. De berättar också om sina planer att sprida sin musik globalt genom sociala medier som BjörnTube. I avsnittet förekommer humoristiska och surrealistiska inslag, som isbjörnars magiska sångkrafter och deras användning av humor för att engagera lyssnare.Sov Gott!Mer om mig: [https://linktr.ee/Henrikstahl].
 • Katta

  01:02:29
  En resa genom mörka och mystiska katakomber. Jag berättar om Katta, en karaktär som har levt större delen av sitt liv i Paris katakomber, uppfödd av en grupp känd som Nattens Väktare. Denna grupp, som bär karmosinröda och indigoblå kåpor, ägnar sig åt ceremonier och lever ett isolerat liv under jorden, odlar svamp och är vegetarianer.Sov Gott!Mer om mig: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • KARAMELLKUKN'N'S KÖNSPRTION

  01:00:16
  Jag minns hur jag, som ung, bodde i ett godisland och upptäckte en konspiration av karamellknytt, mytologiska varelser som kontrollerade invånarna.Jag smög mig in i en fabrik, stal en bok och avslöjade sanningen. Jag reflekterar över hur minnen kan förändras över tid och funderar om detta minne är autentiskt eller en produkt av min fantasi. Jag utforskar också konceptet subjektiv verklighetsuppfattning och ifrågasätter sanningen i mina egna minnen. Mer om mig: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • Ullf

  01:00:17
  En intervju med en varg vid namn Ulf som lever bland får. Ulf beskriver sin barndom och hur han kom att bo med fårflockar. Sov Gott!
 • Vandra med Henrik del två

  01:00:10
  I det här avsnittet tar jag dig med på en vinterpromenad i skogen. Jag delar mina tankar om livet, barndomsminnen och naturens förändringar. Under promenaden reflekterar jag över min relation till skogen och mina upplevelser där, från möten med vilda djur som älgar till en oväntad konfrontation med en arg cyklist. Jag blandar djupa, filosofiska tankar med lättsamma och humoristiska anekdoter. Sov Gott!Mer om mig: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • Roddartiden

  58:24
  I detta avsnitt av "Somna med Henrik" tar vi en fantasifull resa till en värld där rodd är det allra viktigaste. Berättelsen handlar om Lina, yngst av 26 syskon, som upptäcker en magisk åra som låter henne kontrollera tidens gång. Med denna åra bestämmer hon sig för att delta i den prestigefyllda roddtävlingen "Den Gyllene Sjöcupen". Trots utmaningar och konflikter med de regerande mästarna, de kriminella Vågmästarna, lyckas Lina och hennes oväntade partner, en enkel version av Måns Zelmerlöv, triumfera. Det är en berättelse som blandar humor, fantasi och en djupare reflektion över familj, tävlan och att finna sin plats i världen. Sov Gott!Mer om mig: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • Allt kan ändras

  59:54
  Ett avsnitt om förändring bara... Sov Gott!Somna med Henrik är Sveriges största podcast för dej som har svårt att Somna. Lyssna gratis överallt där du lyssnar på poddar här: https://link.chtbl.com/zbm3jTtDMer om Henrik här... https://linktr.ee/Henrikstahl
 • Gestur Dein

  59:39
  I detta fascinerande avsnitt av 'Somna med Henrik', åker vi på en surrealistisk resa genom medvetandet och algoritmernas värld, tillsammans med den unika gästen Gestur Dein. Gestur, en 75-årig kvinna med en passion för algoritmer och det undermedvetna, delar med sig av sina insikter och erfarenheter. Från hennes arbete med offentliga trappräckens mikrobiologiska landskap till djupa tankar om det omedvetna sinnet, varje ämne som utforskas är lika fängslande som det är ovanligt. Jag och Gestur Dein diskuterar allt från personliga reflexer och biologiska reaktioner till mer filosofiska ämnen som vår plats i världen och hur vi förhåller oss till vårt inre jag. Sov Gott!Somna med Henrik är Sveriges största podcast för dej som har svårt att Somna. Lyssna gratis överallt där du lyssnar på poddar här: https://link.chtbl.com/zbm3jTtDMer om Henrik här... https://linktr.ee/Henrikstahl