Snipp Snapp Snute

del

Kvitebjørn Kong Valemon - del 2

Season 2, Ep. 4

Det var en gang en prinsesse som hadde brutt sitt løfte til en forhekset prins. Ved å se på ansiktet hans om natten hadde hun forbannet ham til å være en kvitbjørn til evig tid…

Noen forbannelser i eventyr er altså så sleipe. De er som pitteliten skrift i kontrakter - det skjuler seg bestandig noe som kommer tilbake og biter deg i rompa.

Ofte er det skjult slik at den som påfører deg rompebittet er noen du er glad i. Prinsessen og Valemon. Orfeus og Eurydike (hvis du kjenner din greske mytologi). Tomatbønner og prompefrekvensen din. De som burde passe best på deg forårsaker din ulykke!

I moderne eventyr (som Valemon på en måte er, og Orfeus og Eurodyke IKKE er) så ender det hele godt til slutt. Forbannelsen overkommes, kjærligheten blomstrer, hekser kastes i elva og gullskatter fordeles blant heltene.

I eldre eventyr er forbannelsen det store tragiske høydepunktet som historiene ender med! Det er Skjebnen, som gjør at uansett hvor fint helten har det eller hvor hardt hun jobber, så kommer forbannelsen og biter henne i rompa til slutt.

Det er en grunn til at vi ikke har fortalt greske tragedier på podcasten enda ;-)


Kos dere med eventyr!


For tilgang på ALLE eventyr - og MYE annet gøy - gå på patreon.com/snippsnappsnute!

Kommentarer