Share

cover art for GRATISREPRIS: Lennart Hylands OS 84

Snett inåt bakåt

GRATISREPRIS: Lennart Hylands OS 84

Vänner! Det här är sista föräldralediga tisdagen – förskolan är öppen och Snett inåt bakåt lämnar därmed "stabsläget". För att fira detta låser vi idag upp ett, måste vi faktiskt få lov att säga, mycket uppskattat avsnitt från i våras, nämligen det om Lennart Hylands sista OS, i Los Angeles 1984. Åter igen nästa tisdag. "Älska mig!" LYSSNA PÅ ALLA HELA AVSNITT HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat

More episodes

View all episodes

 • GRATIS SOMMARREPRIS: Listerlandet, del 1

  01:29:00
  LYSSNA PÅ ALLA HELA AVSNITT HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Industrisemestern dånar på, vilket betyder ny upplåst repris: // Vi tog den eftersatta E22:an österut, mot Listerlandet och fiskaren Lennart Arvidsson, som berättade hur man bäst steker en nyfångad sill, varför han inte bar vantar när han var ute på sjön i februari, och så fick vi en entreprenöriell rundvandring på beryktade Hanöhus beach club, där Frank Worthington och Anette dansade sin sista tryckare sensommaren 1980. Läge, läge, fiskeläge! //
 • GRATIS SOMMARREPRIS – OS i München, del 1

  01:11:03
  LYSSNA PÅ ALLA HELA AVSNITT HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Ny industrisemestervecka och nytt upplåst avsnitt. // Vi återvänder till den snälla olympiaden, som blev den blodiga olympiaden, och vi gör det tillsammans med såväl floristen och tyngdlyftaren Hans Bettembourg, som Tommy Engstrands gamla bandspelare och den fascinerande historia som innefattar den senare och Bo Gentzel, som av en händelse var de enda journalisterna som befann sig på flygplatsen där gisslandramat fick sitt tragiska slut. Med oss på länk är, givetvis, Mats Strogge Strandberg. Det är kul att vara igång igen, förresten.//
 • GRATIS SOMMARREPRIS: New York del 1 – Mot Fear City

  01:08:37
  LYSSNA PÅ ALLA HELA AVSNITT HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Industrisemestern är igång och det betyder gratis sommarrepriser, det vet ni vid det här laget, och så är vi åter med nyproduktion i augusti, det vet ni också. Stort tack för den här säsongen. Vi börjar med första delen i vår New York-tetralogi:// Vi lämnar ett spett i en sten på en åker i Agunnaryd för att söka lyckan i Madison Square Garden och till vår hjälp har vi Mats Olssons New York-guide från 1990. Vi flyger, beställer, planerar, känner pirret, och tummar försiktigt på Nyckeln till Frihet "mitt på dagen". Väl framme blir vi illa behandlade, inte Fear City-illa, men illa behandlade, och vi drömmer oss tillbaka till 70-talets New York som var en helt annan stad än den vi nu kommer till. Dessutom: ”Ett glas vitt”, drömförväxlingen ”där är Steve och Pete”, salta arbetare i en tunnelbanevagn och vikten av ett bra register. Kiss me! //
 • 321. Hemkomsterna 94

  20:43
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat En gång varje sommar återvänder vi till VM 94 för att fortsätta det måleri som till slut ska vara den kompletta bilden av detta idrottshistoriska ögonblick. I år ger vi er exakt allt vi har om hemkomsterna från USA 1994, för de var ju fler än en, till och med fler än två. Snarare sju, ungefär, och det kändes som att Ravelli var på alla. 
 • 320. Arne Hegerfors, del 3 – Canal+

  30:57
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Vi följer den spektakulära, och länge ovissa, övergången från SVT, där Arne Hegerfors arbetat i 29 år, till "betaltevekanalen" Canal+. Förhandlingarna med Bosse Gentzel, utspelen i massmedia, tvivlen, det överhörda samtalet från Kerstin, pengarna, de skrala tittarsifforna. Och så vidare. Detta är den avslutande delen om Sveriges största programledare efter Lennart Hyland. Tack så mycket och hej så länge. 
 • 319. Danmark, del 2

  32:08
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Vi snackar dansk dynamit på 80-talet, träffar mannen bakom receptet till densamma och så följer vi den såpopera som utspelar sig på läktaren när Danmark tar emot Sverige på Parken. Om lidt bliver her stille!
 • 318. Danmark, del 1

  28:39
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Vi åker i västerled mot vad som ibland känns som vårt egentliga hemland, och vi gör det för att gå på fotboll, och för att försöka uppbåda det hat som skulle kunna göra landslagsfotbollen intresant igen. Det blir en snabb "stop and chat" med Erik Niva på Kastrup, fullt ös med Sveriges egen greyhound Herman Lindqvist och så äter vi oss igenom både en smörrebrödsmeny och en serie frasiga danskmöten. Man må hasardera allt, vänner.
 • 317. Arne Hegerfors, del 2 – Nöjet

  01:05:05
  LYSSNA PÅ ALLA HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Arne har börjat jobba på SVT Nöje och där gör han några av sina största program i karriären. Bland dessa är lördagsunderhållningen, i magasinsformat, "Det kommer mera...", som inte bara lockar storpublik utan även stora artister, som Tina Turner, David Bowie, Bee gees, Phil Collins, Sting m.fl, som får lov att samsas med Galenskaparna, Sven Melander och Toivo Öhman från GIH-badet. Dynamik, som kidsen säger.
 • 316. Listerlandet, del 2

  21:58
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Vi går på match på Strandvallen, träffar Hasse Larsson, Mattias Asper, Marcus gamla "livvakt" och vän från gymnasiet Fredrik Rodin, och, såklart, "Gobbaligan", vars belöning är den egna tillfredställelsen över att ha hjälpt till. HEJ MAIF!