Share

cover art for Arne Hegerfors, del 1

Snett inåt bakåt

Arne Hegerfors, del 1

Ep. 313

LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Under våren kommer vi med jämna mellanrum portionera ut tre delar om Arne Hegerfors. Vi börjar med de tidiga åren, proffsanbudet från Frankrike, första gången han har tur, andra gånger han har tur, och gör ett par nedslag i hans makalösa karriär, för att till slut landa i den där varma midsommarnatten när Sverige, svensk fotboll, och Arne var som allra bäst. JÄEJ!

More episodes

View all episodes

 • 319. Danmark, del 2

  32:08
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Vi snackar dansk dynamit på 80-talet, träffar mannen bakom receptet till densamma och så följer vi den såpopera som utspelar sig på läktaren när Danmark tar emot Sverige på Parken. Om lidt bliver her stille!
 • 318. Danmark, del 1

  28:39
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Vi åker i västerled mot vad som ibland känns som vårt egentliga hemland, och vi gör det för att gå på fotboll, och för att försöka uppbåda det hat som skulle kunna göra landslagsfotbollen intresant igen. Det blir en snabb "stop and chat" med Erik Niva på Kastrup, fullt ös med Sveriges egen greyhound Herman Lindqvist och så äter vi oss igenom både en smörrebrödsmeny och en serie frasiga danskmöten. Man må hasardera allt, vänner.
 • 317. Arne Hegerfors, del 2 – Nöjet

  01:05:05
  LYSSNA PÅ ALLA HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Arne har börjat jobba på SVT Nöje och där gör han några av sina största program i karriären. Bland dessa är lördagsunderhållningen, i magasinsformat, "Det kommer mera...", som inte bara lockar storpublik utan även stora artister, som Tina Turner, David Bowie, Bee gees, Phil Collins, Sting m.fl, som får lov att samsas med Galenskaparna, Sven Melander och Toivo Öhman från GIH-badet. Dynamik, som kidsen säger.
 • 316. Listerlandet, del 2

  21:58
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Vi går på match på Strandvallen, träffar Hasse Larsson, Mattias Asper, Marcus gamla "livvakt" och vän från gymnasiet Fredrik Rodin, och, såklart, "Gobbaligan", vars belöning är den egna tillfredställelsen över att ha hjälpt till. HEJ MAIF!
 • 315. Listerlandet, del 1

  16:23
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Vi tog den eftersatta E22:an österut, mot Listerlandet och fiskaren Lennart Arvidsson, som berättade hur man bäst steker en nyfångad sill, varför han inte bar vantar när han var ute på sjön i februari, och så fick vi en entreprenöriell rundvandring på beryktade Hanöhus beach club, där Frank Worthington och Anette dansade sin sista tryckare sensommaren 1980. Läge, läge, fiskeläge!
 • 314. After work, med Brandao Jönsson

  21:20
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Vi bjöd Henrik Brandao Jönsson på ett par öl och lite dillchips och så fick han berätta om sitt bitterljuva förhållande till sitt nya och sitt gamla land, om hur och varför han fick sparken från IKEA, om rockstjärnedrömmarna och, ja, mer eller mindre hela sitt liv. SAUDADE!
 • 312. Fotbollens historia, med Jens och Albert

  01:19:10
  LYSSNA PÅ ALLA HELA AVSNITT HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Jens Lind och Albert Svanberg kom förbi och pratade om sin senaste dokumentärserie Fotbollens historia. Om Kurre Hamrins färgfilmer från VM 58, Staffan Tappers från VM 74 och Tommy Svenssons som bland annat visar hur Stig Svensson, utan keps, vräker sig ned i en swimmingpool. 
 • 311. New York del 4 – Murvlar med Per Bjurman

  22:59
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Vi stack till murveln Pete Hamills stammishak i Brooklyn för att murvla lite och sprang in i Mike The Shep Shepherd, en pensionerad brandman som berättade hela sitt liv för oss, och lite till. Och sen hem till vår egen murvel, @bjurrebiff , och frågade hur det varit att murvla runt i New York i snart 20 år, hur fan vägen från Borlänge till 48:e våningen på Manhattan egentligen sett ut och när det varit som bäst drag i MSG. No nonsens!