Share

cover art for A Lennart Julin

Snett inåt bakåt

A Lennart Julin

Ep. 284

LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Vi träffade Vi träffade A Lennart Julin för att få oss en rejäl dos statistik, resonemang om statistik och så vacker statistik att A Lennart Julin en gång började gråta. Dessutom: Vem var den vackraste löparen genom tiderna, vad är ett bra banmätarväder hur undviker man stämknä och den där dagen på stadion när sommaren äntligen kom och alla förväntningar faktiskt infriades. A Lennart Julin, gott folk.

More episodes

View all episodes

 • 303. Malmös sviniga 70-tal, del 2

  22:24
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Skulle fotbollsåret 1979 bli det sämsta sedan Hans Cavalli-Björkman tillträtt, som Birger Buhre frågade, eller skulle det bli det bästa någonsin, som Cavalli-Björkman svarade? I veckans avsnitt tar vi er genom Malmö FF:s europacupäventyr, och det blir allt från en skånsk bonnatalova till en 200 år gammal armagnac, naturligtvis blandad med coca, precis som Todde vill ha den. 
 • 302. Malmös sviniga 70-tal

  01:27:51
  LYSSNA PÅ ALLA HELA AVSNITT HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Var de svin, var de gnälliga, var de tråkiga, eller var de bara bäst, trots ständigt motarbetade av övriga fotbolls-Sverige? I den första delen om Malmö FF:s 70-tal tar vi er från den dag då Robert Houghton anlände till Malmö, fram till det att Laban Arnessons ”socialfall” i Öster vunnit allsvenskan och man på allvar börjar ifrågasätta Malmös modell. Välkomna in i det kanske härligaste persongalleri en svensk fotbollsepok har erbjudit: Hövdingen, Puskas, Todde, Bosse, Tapper och som om inte det räckte, Birger Buhre, Börje Lantz och Hans Cavalli-Björkman. GOBBAJÄVEL!
 • 301. Tommy Söderström

  31:04
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Tommy Söderström, kanske den svenska idrottsman som är mest tillfreds i sitt liv, kom förbi och berättade om det stundtals mycket oglamorösa livet i NHL. Om slumpen, om hjärtfelet och alla operationerna, om de gånger han ville sluta, om sitt våldsamma slagsmål med Corey Schwab och om det där skottet han alltid måste prata om i urinoaren. 
 • 300. Sparkad

  21:44
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Mikael Stahre är med oss på länk och berättar hur det skiljer sig att få sparken i Sverige, Grekland och Kina. Christian leder dagens A-ekonomi och minns när han kupade ett pappersark och sökte upp kriminalkommissarie Kent Finell på polisstationen vid Mariatorget, och så har Marcus tagit med sig den kanske hårdaste intervjun vi hört någonsin. Ett laddat avsnitt denna vecka!
 • 299. Jacob Hård om Gunde Svan

  01:17:22
  LYSSNA PÅ ALLA HELA AVSNITT HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Jacob Hård är aktuell med en tredelade dokumentär om Gunde Svan och kom till studion för att berätta om arbetet med filmerna, allt det där som inte kom med, och om en konflikt som delar, och bör fortsätta dela, vårt land. Väl mött!
 • 298. Laban del 2 – Vän med bollen

  26:00
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Vad gjorde Laban efter de där tårarna i Prag, undrar ni kanske? Det går vi igenom idag, tillsammans med Bo Augustsson och Anders ”Anders Andersson” Andersson – två svenskar som var vän med bollen.Tidningen Land på er!
 • 297. Ulf Elfving

  17:00
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Vi träffar vår generations största radioröst, som berättar hur det var att krama Yassir Arafat, den där känslan när man lagt en rejäl bombmatta med rubriker precis innan ett helt ovetande Eko och hur det var att skjutsa Christer Pettersson i en Mazda från loftgången i Rotebro till Efter tre-studion. Väl mött!
 • 296. Laban

  21:55
  LYSSNA PÅ HELA AVSNITTET HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Efter Åby var det Labans tur. Den intellektuelle idealisten, som också själv varit en naturbegåvning i alla sporter han tagit sig an, skulle med en dåres envishet leda det svenska landslaget efter västtysk modell. Vi ger er Labans väg fram till tårarna i Tjeckoslovakien, den mörka onsdagen då det stod klart att Sverige inte skulle får spela VM i Mexiko. Dessutom en rejäl djupdykning i Torbjörn Nilsson-frågan, som blir märkligare och märkliga ju längre ned man kommer. Med oss i studion är Jesper Högström, en av två nu levande människor som intervjuat Laban.
 • 295. Julspecial

  01:03:12
  LYSSNA PÅ ALLA HELA AVSNITT HÄR: https://www.patreon.com/snettinatbakat Vi firar jul i studion, Marcus berättar om sitt första möte med musiken, Christian hänger ut sin stackars mormor och Emil kommer ut som bortskämd snorunge. Och så blir det Lasse Lindbom på länk, Brynäs jul(i)firande och fred och den kanske mest mediokra puffen i etermediahistorien.