Share

cover art for 2. Vad ska man tänka på när man köper sin första ring?

Smyckespodden

2. Vad ska man tänka på när man köper sin första ring?

Season 1

I detta avsnitt pratar vi om något som är svårt att få information om och inget som man egentligen lär sig  - hur ska man tänka när man ska köpa sin allra första ring?


Vi kommer ge dig en steg-för-steg-guide för hur du lär känna dig själv, din smak och din stil och genom att göra förarbetet så kan du sedan slå till när rätt ring kommer framför dig - och veta att du valt precis rätt ring för dig.


Jag kommer även ge mina bästa tips, och så kommer jag dela tips från de som redan är där du snart kommer vara - de som redan har köpt sin allra första ring. Sist men inte minst:

Om du gillar detta avsnittet så vore det GULD värt om du ville ge några stjärnor till podden, och även såklart följa den på din Podcastspelare! Det hjälper inte bara dig att få nästa avsnitt direkt i din mobil - det hjälper även oss att sprida podden så vi kan fortsätta spela in!


Och kom ihåg: du förtjänar äkta smycken.  More episodes

View all episodes

 • 165. STYLINGAKUTEN: Kvinna, 34, åklagare, gillar yoga & silversmide

  23:32
  Vi stylar dig!Ni har skickat in lagom personlig information i en frågelåda på instagram - och nu får Hanna a.k.a. The Magpie styla er.Det blir en djupgående styling i varje avsnitt. Idag är det följande poddlyssnare som stylas:Kön: KvinnaÅlder: 34 årArbete: ÅklagareFavoritmetall: RödguldIntressen: Yoga och silversmideGod lyssning!Vill du själv stylas i stylingakuten? Skriv DM till Smyckespodden på instagram (eller maila cecilia@smyckespodden.com) och svara på följande frågor: Kön, Ålder, Arbete, Favoritmetall, 1-2 Intressen. ⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Om gästenHannaHanna Hellberg är en allmänbildad, språkbegåvad smyckesnörd som skriver och pratar professionellt. Under 2022 (efter att ha varit en flitigt återkommande gäst i Smyckespodden och där inte fått utlopp för allt hon ville prata om) startade hon instagramkontot @smyckeskompisarna, nu @magpie_memoirs, som snabbt seglat upp och blivit en trendsättande kompis i smyckesbranschen! Rolig kuriosa om Hanna är att hon var expertkommentator i TV för seglingen under OS 2021.⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Smyckespodden startades av smyckesdesigner Cecilia Kores i januari 2021, med målet att sprida kunskap och inspiration kring äkta smycken och ädelstenar. Nytt avsnitt släpps varje fredag - och då och då släpps även kortare bonusavsnitt mitt i veckan.Om du gillar Smyckespodden, glöm inte att det bästa sättet att stödja är att berätta om den för dina vänner och bekanta - och såklart ge den ett betyg i din podcastspelare! Tusen tack ♡Delta i konversationen på instagram Smyckespodden.Och glöm inte: du är värd äkta smycken och ädelstenar.
 • 164. Divorce rings och vårens smyckesbasgarderob

  01:11:36
  Ny säsong och ny smyckesgarderob! Eller?Nja - ska det visa sig: Hanna använder exakt samma uppsättning smycken under hela året, medan Cecilia gärna lägger undan och tar fram olika smycken under de olika säsongerna.Dessutom har vi på varsitt håll trendspanat samma sak: divorce rings. Eller, liberation rings - kanske ett ännu finare ord?Nu undrar vi förstås:Byter du ut din basgarderob av smycken nu när vi går från vinter till vår och sommar? Skriv DM eller maila till cecilia@smyckespodden.com!Har du själv någon erfarenhet av en skilsmässoring/frihetsring? Dela gärna med dig av din egen resa mot frihet och styrka till Smyckepoddens DM på instagram, eller genom att maila cecilia@smyckespodden.com. Självklart sker det anonymt!God lyssning!PS. En liten brasklapp lämnas även om att Cecilia (jag) är tillbaka efter en veckas brakförkylning - och tydligen kan man känna sig pigg och frisk men inte riktigt ren i rösten för att spela in podd... Jag insåg detta först efter att jag lyssnade på inspelningen och ber om ursäkt och hoppas du kan ha överseende med "förkylningsröst"!Dela dina tankar med oss!⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Om gästenHannaHanna Hellberg är en allmänbildad, språkbegåvad smyckesnörd som skriver och pratar professionellt. Under 2022 (efter att ha varit en flitigt återkommande gäst i Smyckespodden och där inte fått utlopp för allt hon ville prata om) startade hon instagramkontot @smyckeskompisarna, nu @magpie_memoirs, som snabbt seglat upp och blivit en trendsättande kompis i smyckesbranschen! Rolig kuriosa om Hanna är att hon var expertkommentator i TV för seglingen under OS 2021.⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Smyckespodden startades av smyckesdesigner Cecilia Kores i januari 2021, med målet att sprida kunskap och inspiration kring äkta smycken och ädelstenar. Nytt avsnitt släpps varje fredag - och då och då släpps även kortare bonusavsnitt mitt i veckan.Om du gillar Smyckespodden, glöm inte att det bästa sättet att stödja är att berätta om den för dina vänner och bekanta - och såklart ge den ett betyg i din podcastspelare! Tusen tack ♡Delta i konversationen på instagram Smyckespodden.Och glöm inte: du är värd äkta smycken och ädelstenar.
 • 163. STYLINGAKUTEN: Kvinna, 44, säljchef, rödguld

  14:19
  Vi stylar dig!Ni har skickat in lagom personlig information i en frågelåda på instagram - och nu får Hanna a.k.a. The Magpie styla er.Det blir en djupgående styling i varje avsnitt. Idag är det följande poddlyssnare som stylas:Kön: KvinnaÅlder: 44 årArbete: SäljchefFavoritmetall: RödguldIntressen: Ej angett God lyssning!Vill du själv stylas i stylingakuten? Skriv DM till Smyckespodden på instagram (eller maila cecilia@smyckespodden.com) och svara på följande frågor: Kön, Ålder, Arbete, Favoritmetall, 1-2 Intressen. ⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Om gästenHannaHanna Hellberg är en allmänbildad, språkbegåvad smyckesnörd som skriver och pratar professionellt. Under 2022 (efter att ha varit en flitigt återkommande gäst i Smyckespodden och där inte fått utlopp för allt hon ville prata om) startade hon instagramkontot @smyckeskompisarna, nu @magpie_memoirs, som snabbt seglat upp och blivit en trendsättande kompis i smyckesbranschen! Rolig kuriosa om Hanna är att hon var expertkommentator i TV för seglingen under OS 2021.⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Smyckespodden startades av smyckesdesigner Cecilia Kores i januari 2021, med målet att sprida kunskap och inspiration kring äkta smycken och ädelstenar. Nytt avsnitt släpps varje fredag - och då och då släpps även kortare bonusavsnitt mitt i veckan.Om du gillar Smyckespodden, glöm inte att det bästa sättet att stödja är att berätta om den för dina vänner och bekanta - och såklart ge den ett betyg i din podcastspelare! Tusen tack ♡Delta i konversationen på instagram Smyckespodden.Och glöm inte: du är värd äkta smycken och ädelstenar.
 • 162. Vad är sanning? Vilseledande marknadsföring och green washing i smyckesbranschen med Lena Carlsson

  01:00:26
  Det är dags att syna branschen i sömmarna!Äkta smyckesbranschen har länge varit en bransch som bygger på förtroende och djup hantverkskunskap.Men vad händer när nya aktörer poppar upp i en väldigt fart - aktörer som inte sällan saknar tidigare erfarenhet av äkta smycken, ädelstenar och hantverkskunskap?Aktörer som tidigare aldrig varit i smyckesbranschen, men nu hittat ett sätt att - eventuellt - tjäna snabba pengar.I detta avsnitt är branschorganisationen Smycken och Klockors VD Lena Carlsson tillbaka, och temat är:Vilseledande marknadsföringGreen washing inom smyckesbranschenoch vilka aktuella frågor som diskuterades på CIBJO-konferensen i Jaipur i höstasHar du någon erfarenhet som konsument av det vi pratar om i avsnittet? Dela gärna dina tankar med oss!God lyssning!⋆⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Om LenaLena Carlsson är ädelstenssliparen som föddes in i smyckesbranschen - hennes pappa startade 1946 ett av Sveriges första ädelstenssliperier. Idag är Lena VD för branschorganisationen Smycken och Klockor och hon brinner för att sprida inspiration och kunskap om äkta smycken och ädelstenar. Lena är också med i yrkesnämnden och bedömer guldsmedernas gesällbrev.Lena når du på info@smyckenochklockor.seLyssna på tidigare avsnitt med Lena:Avsnitt 77, Hur blir man guldsmed? Med Caroline Berggren och Lena CarlssonAvsnitt 75, Opaler - ädelstenen som inte är som alla andra med Lena CarlssonAvsnitt 64. Finsmycken och vardagssmycken - bör smycken bäras dygnet runt eller bara till fest?Avsnitt 48. Bakom kulisserna i guld- och ädelstensbranschen med Lena Carlsson, VD på Smycken & Klockor106. Q&A om smyckesförsäkringar - och lite till! Med Lena Carlsson⋆⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Smyckespodden startades av smyckesdesigner Cecilia Kores i januari 2021, med målet att sprida kunskap och inspiration kring äkta smycken och ädelstenar. Nytt avsnitt släpps varje fredag - och då och då släpps även kortare bonusavsnitt mitt i veckan.Om du gillar Smyckespodden, glöm inte att det bästa sättet att stödja är att berätta om den för dina vänner och bekanta - och såklart ge den ett betyg i din podcastspelare! Tusen tack ♡Delta i konversationen på instagram Smyckespodden.Och glöm inte: du är värd äkta smycken och ädelstenar
 • 161. Att restaurera ett gammalt smycke + smått och gott

  01:00:24
  Dags för catch-up!Hanna har tagit sig an - och slutfört - ett nytt häftigt projekt med att restaurera ett gammalt smycke, som hon berättar om i podden.Cecilia delar med sig av de senaste trendspaningarna i showroomet.Glad påsk och god lyssning!Dela dina tankar med oss!⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Om gästen HannaHanna Hellberg är en allmänbildad, språkbegåvad smyckesnörd som skriver och pratar professionellt. Under 2022 (efter att ha varit en flitigt återkommande gäst i Smyckespodden och där inte fått utlopp för allt hon ville prata om) startade hon instagramkontot @smyckeskompisarna, nu @magpie_memoirs, som snabbt seglat upp och blivit en trendsättande kompis i smyckesbranschen! Rolig kuriosa om Hanna är att hon var expertkommentator i TV för seglingen under OS 2021.⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Smyckespodden startades av smyckesdesigner Cecilia Kores i januari 2021, med målet att sprida kunskap och inspiration kring äkta smycken och ädelstenar. Nytt avsnitt släpps varje fredag - och då och då släpps även kortare bonusavsnitt mitt i veckan.Om du gillar Smyckespodden, glöm inte att det bästa sättet att stödja är att berätta om den för dina vänner och bekanta - och såklart ge den ett betyg i din podcastspelare! Tusen tack ♡Delta i konversationen på instagram Smyckespodden.Och glöm inte: du är värd äkta smycken och ädelstenar.
 • 160. STYLINGAKUTEN: Kvinna, 43 år, anestesisjuksköterska, gillar löpning och hundar

  16:14
  Vi stylar dig!Ni har skickat in lagom personlig information i en frågelåda på instagram - och nu får Hanna a.k.a. The Magpie styla er.Det blir en djupgående styling i varje avsnitt. Idag är det följande poddlyssnare som stylas:Kön: KvinnaÅlder: 43 årArbete: AnestesisjuksköterskaFavoritmetall: Guld och silver Intressen: Löpning och hundarGod lyssning!Vill du själv stylas i stylingakuten? Skriv DM till Smyckespodden på instagram (eller maila cecilia@smyckespodden.com) och svara på följande frågor: Kön, Ålder, Arbete, Favoritmetall, 1-2 Intressen. ⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Om gästenHannaHanna Hellberg är en allmänbildad, språkbegåvad smyckesnörd som skriver och pratar professionellt. Under 2022 (efter att ha varit en flitigt återkommande gäst i Smyckespodden och där inte fått utlopp för allt hon ville prata om) startade hon instagramkontot @smyckeskompisarna, nu @magpie_memoirs, som snabbt seglat upp och blivit en trendsättande kompis i smyckesbranschen! Rolig kuriosa om Hanna är att hon var expertkommentator i TV för seglingen under OS 2021.⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Smyckespodden startades av smyckesdesigner Cecilia Kores i januari 2021, med målet att sprida kunskap och inspiration kring äkta smycken och ädelstenar. Nytt avsnitt släpps varje fredag - och då och då släpps även kortare bonusavsnitt mitt i veckan.Om du gillar Smyckespodden, glöm inte att det bästa sättet att stödja är att berätta om den för dina vänner och bekanta - och såklart ge den ett betyg i din podcastspelare! Tusen tack ♡Delta i konversationen på instagram Smyckespodden.Och glöm inte: du är värd äkta smycken och ädelstenar.
 • 159. Hur mycket ska en förlovningsring kosta?

  01:06:02
  Den ständigt aktuella frågan - som faktiskt bör tas med en stor dos allvar! Frågan har rört upp känslor hos er lyssnare. De flesta av er är eniga om att det finns inget pris på kärlek - och ni är hellre förlovade med en ring av plast med er stora kärlek, än inte förlovade alls! Men är det så enkelt? Vad händer om din partner köper en vattenscooter för femtio tusen kronor, precis efter att han köpte butikens billigaste förlovningsring till dig? (En sann historia som jag berättar om i podden.) Är det skillnad på om man väljer ut förlovningsringarna ihop, efter frieriet? Bör man förvänta sig en maffigare ring om ens partner friar med "the ring" som inte du fick vara med och välja? Vad skulle få oss att känna oss oälskade i frieriögonblicket? En lyssnare som bestämt sig för att hon vill köpa sin egen förlovningsring delar ett annat scenario - bortom det ekonomiska - som skulle få henne att känna sig oälskad om hennes partner bestämde sig för att fria.Dessutom: i avsnittet får du reda på vad folk faktiskt lägger på sina förlovningsringar. Och det är inte tre månadslöner!God lyssning! Dela dina tankar med oss!⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Om gästen HannaHanna Hellberg är en allmänbildad, språkbegåvad smyckesnörd som skriver och pratar professionellt. Under 2022 (efter att ha varit en flitigt återkommande gäst i Smyckespodden och där inte fått utlopp för allt hon ville prata om) startade hon instagramkontot @smyckeskompisarna, nu @magpie_memoirs, som snabbt seglat upp och blivit en trendsättande kompis i smyckesbranschen! Rolig kuriosa om Hanna är att hon var expertkommentator i TV för seglingen under OS 2021.⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Smyckespodden startades av smyckesdesigner Cecilia Kores i januari 2021, med målet att sprida kunskap och inspiration kring äkta smycken och ädelstenar. Nytt avsnitt släpps varje fredag - och då och då släpps även kortare bonusavsnitt mitt i veckan.Om du gillar Smyckespodden, glöm inte att det bästa sättet att stödja är att berätta om den för dina vänner och bekanta - och såklart ge den ett betyg i din podcastspelare! Tusen tack ♡Delta i konversationen på instagram Smyckespodden.Och glöm inte: du är värd äkta smycken och ädelstenar.
 • 158. STYLINGAKUTEN: Kvinna, 50, gillar vitguld och platina, projektledare inom affärssystem

  15:14
  Vi stylar dig!Ni har skickat in lagom personlig information i en frågelåda på instagram - och nu får Hanna a.k.a. The Magpie styla er.Det blir en djupgående styling i varje avsnitt. Idag är det följande poddlyssnare som stylas:Kön: KvinnaÅlder: 50 årArbete: Projektledare inom affärssystemFavoritmetall: Vitguld och platinaIntressen: Ej angettGod lyssning!Vill du själv stylas i stylingakuten? Skriv DM till Smyckespodden på instagram (eller maila cecilia@smyckespodden.com) och svara på följande frågor: Kön, Ålder, Arbete, Favoritmetall, 1-2 Intressen. ⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Om gästen HannaHanna Hellberg är en allmänbildad, språkbegåvad smyckesnörd som skriver och pratar professionellt. Under 2022 (efter att ha varit en flitigt återkommande gäst i Smyckespodden och där inte fått utlopp för allt hon ville prata om) startade hon instagramkontot @smyckeskompisarna, nu @magpie_memoirs, som snabbt seglat upp och blivit en trendsättande kompis i smyckesbranschen! Rolig kuriosa om Hanna är att hon var expertkommentator i TV för seglingen under OS 2021.⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Smyckespodden startades av smyckesdesigner Cecilia Kores i januari 2021, med målet att sprida kunskap och inspiration kring äkta smycken och ädelstenar. Nytt avsnitt släpps varje fredag - och då och då släpps även kortare bonusavsnitt mitt i veckan.Om du gillar Smyckespodden, glöm inte att det bästa sättet att stödja är att berätta om den för dina vänner och bekanta - och såklart ge den ett betyg i din podcastspelare! Tusen tack ♡Delta i konversationen på instagram Smyckespodden.Och glöm inte: du är värd äkta smycken och ädelstenar.
 • 157. Siroun Forsberg, Stylist på TV4 - om smycken, kläder och styling

  01:09:58
  "Klä dig för första mötet""Gör research på vem det är du ska träffa""Ja, du kan absolut vara överklädd"Jag älskade denna konversationen med Siroun! Jag hoppas att du som lyssnar på det här samtalet kommer ta till dig av Sirouns tips kring hur vi vågar vara oss själva, hur vi framhäver vårt bästa jag och faktiskt överkommer våra "issues". Vad är Sirouns bästa knep för alla oss som har våra föreställningar om vad vi passar (och kanske framförallt, inte passar i)? Hur hittar man sin egen stil, och hur behåller man den även när man ska hålla ett viktigt föredrag?Självklart delar även Siroun med sig om hur det går till bakom kulisserna på Nyhetsmorgon, där hon är huvudansvarig stylist: hur går det till när hon stylar programledarna? Lånar de alla kläder, smycken och accessoarer, eller köper de in? Kan alla programledare använda samma basgarderob? Och hur använder hon smycken - som hon älskar - i sin styling?Följ med på instagram där extramaterial kommer dyka upp!God lyssning!⋆⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Om gästenSiroun Forsberg Siroun är huvudansvarig stylist för TV4 Nyhetsmorgon och Efter Fem. Hon brinner för att styla vanliga människor på jobbet att känna sig så snygga som de bara kan. Hon gillar att få dem att växa genom att våga prova något som kanske är utanför deras comfort zone - bara för att få se glädjen när det faktiskt fungerar! Sirouns verk kan du följa på hennes välbesökta instagram där hon delar varje outfit från TV4. ⋅⋆⋄ ❀ ⋄⋆⋅⋆⁠⁠⁠⁠⁠Om du gillar Smyckespodden, glöm inte att det bästa sättet att stödja podden är att ge den rating/betyg i din podcastspelare. Tusen tack ♡Lyssna på Spotify och iTunes.Delta i konversationen på instagram Smyckespodden.