Smyckespodden

Share

3. Måste man bära samma vigselring hela livet?

Season 1

Det här är kanske mitt favoritavsnitt hittills. Vi pratar om ämnet som ger många ångest: måste man bära samma förlovnings- och vigselring hela livet?


Men det är även för dig som är som jag själv - och inte kan se dig själv förlova dig.


Vi blandar en kort tillbakablick på den lite smutsiga historien om varför diamantsolitairen blev symbolen för förlovning och vigsel, med berättelsen om Halina som bär sju vigselringar (samma man) - och så avslöjar jag hur min egen icke-förlovningsring skulle se ut.


Om du vill lyssna på bara en specifik del av avsnittet - hoppa direkt till din favoritdel nedan!


Visste du att förlovnings- och vigselringen ser ut på ett visst sätt idag på grund av en marknadsföringskampanj från ett diamantgruveföretag på 1940-talet? Och att fram till för bara tjugo år sedan så kontrollerade det företaget nästan 85% av världens diamantmarknad?


0.00-2.12 Intro

02.12 Varför bär vi egentligen förlovnings- och vigselring - en ganska smutsig historia!

03.18 När blev den stora diamantringen den symbol som den är idag? I själva verket var det resultatet av en lyckad marknadsföringskampanj från världens största diamantgruveföretag De Beers!

05.29 Hur stor del av sin månadslön rekommenderas fortfarande att männen (ja) spenderar på förlovningsringen?

06:59 Storyn om konstnärsdottern Halina som bär sju förlovningsringar

09:26 Jag delar storyn om hur jag bar powerringar på ringfingret när jag var singel, och hur jag fortfarande inte kan se mig själv förlova mig. Men jag delar hur min icke-förlovningsring som får symbolisera min kille skulle se ut!

13:12 Råd till dig som ofta övertänker - som många av oss är experter på!


God lyssning!

DM:a mig jättegärna på instagram @thejewellerydesigner om du fick tankar när du lyssnade på detta avsnittet! Jag vill jättegärna höra :)
Till sist

Om du gillar detta avsnittet och vill att podden ska fortsätta, så vore det fantastiskt om du gav några stjärnor till podden och skrev en ärlig review! Då kan vi ta till oss feedbacken, förbättra podden och fortsätta spela in! Såklart får du gärna följa Smyckespodden på din Podcastspelare, så får du en notis om nästa avsnitt direkt i din mobil!


Och kom ihåg: du förtjänar äkta smycken. More Episodes