del

Smart forklart

En podkast der du risikerer å bli litt klokere og få litt større tro på fremtiden, med hjelp fra de dyktige forskerne i SINTEF.

En podkast der du risikerer å bli litt klokere og få litt større tro på fremtiden, med hjelp fra de dyktige forskerne i SINTEF.
7/7/2022

Bonusepisode: De "dumme" spørsmålene om IT-sikkerhet som du bør stille

Flere ganger daglig blir norske bedrifter og virksomheter angrepet digitalt, og ansvaret for at dette ikke får konsekvenser for din bedrift ligger hos deg som er leder eller styremedlem. Samtidig kvier nok mange seg for å stille det som kan bli oppfattet som "dumme" spørsmål om IT-sikkerhet, og derfor har Tekna og SINTEF gått sammen for å svare på noen av spørsmålene som burde blitt stilt i norske styrerom og bedrifter. Husk: Det finnes ikke dumme spørsmål, og det kan være nettopp ditt spørsmål som fører til at hackerne ikke lykkes!Denne bonusepisoden er et opptak av en direktesending hos Dagens Næringsliv, som ble gjort før det store dataangrepet mot norske bedrifter i slutten av juni 2022.Vil du heller SE sendingen? Her finner du opptaket hos Dagens Næringsliv: https://www.dn.no/staticprojects/annonsorinnhold/dnstudio/02062022/1000/Her kan du lese om 12 ting som du må vite om cyberangrep og cybersikkerhet: https://www.sintef.no/siste-nytt/2021/12-ting-du-ma-du-vite-om-cyberangrep-og-cybersikkerhet/Noen av tipsene fra episoden finner du også i dette blogg-innlegget: https://blogg.sintef.no/digital/hvilke-sporsmal-om-cybersikkerhet-er-det-du-ikke-tor-stille/Gjester:Anne Marit Panengstuen, konsernsjef i Nortura.Rohit Saggi, CEO for Zebra Consulting.Elisabet Haugsbø, tidligere etisk hacker som nå er Head of Data for HUB Ocean og visepresident i Tekna.Maria Bartnes, forskningssjef i SINTEF Digital, med doktorgrad i cybersikkerhet.Programleder: Aksel Faanes Persson.Musikk: Ooyy - Come 2gether (Epidemic Sound)