Share

cover art for Spelberoendet byggde ett berg av skulder

Skuldpodden

Spelberoendet byggde ett berg av skulder

Season 1, Ep. 3

Den 25:e ställde Lukas klockan på 02.00. När han gick till jobbet på morgonen hade han redan spelat bort hela lönen. Spelberoendet började redan i tonåren när hockeylaget sålde skraplotter. 


I Skuldpodden presenterar Kronofogden berättelser om livet med skulder Varje avsnitt har olika teman som ringas in genom olika personers perspektiv – de som är skuldsatta, de som försöker få betalt, medarbetare från Kronofogden och andra experter.  

Vill du istället läsa avsnittet transkriberat, klicka här.

More episodes

View all episodes

 • 1. Från livskris till skuldkris

  30:29
  Maria ville ge barnen samma saker som de fick före skilsmässan. Det ledde till en oönskad skuldkarusell som gjorde henne utestängd från livet i många år. När hon äntligen vågade be om hjälp var det som att en stor tyngd släppte. I Skuldpodden presenterar Kronofogden berättelser om livet med skulder Varje avsnitt har olika teman som ringas in genom olika personers perspektiv – de som är skuldsatta, de som försöker få betalt, medarbetare från Kronofogden och andra experter.  Vill du istället läsa avsnittet transkriberat, klicka här.
 • 2. Växa upp med skuldsatta föräldrar.

  31:51
  Tomi fick uppleva skammen över att sakna telefonnummer i handbollslagets adresslista. Hans mamma hade inte betalat räkningen. Tomi växte upp med en mamma som sökte efter något mer i livet. Det sökandet visade sig bli kostsamt. I Skuldpodden presenterar Kronofogden berättelser om livet med skulder Varje avsnitt har olika teman som ringas in genom olika personers perspektiv – de som är skuldsatta, de som försöker få betalt, medarbetare från Kronofogden och andra experter.  Vill du istället läsa avsnittet transkriberat, klicka här.
 • 4. Livet är nu! När unga vuxna skuldsätter sig

  29:07
  Marcus och Sofia, två helt olika människoöden med det gemensamma att de i ung ålder blivit svårt skuldsatta. Marcus levde för dagen och hade ingen koll på hur dyrt det var att flytta hemifrån. Sofia hade lovat sig själv att aldrig köpa något på kredit. Sen blev hon kär. I Skuldpodden presenterar Kronofogden berättelser om livet med skulder Varje avsnitt har olika teman som ringas in genom olika personers perspektiv – de som är skuldsatta, de som försöker få betalt, medarbetare från Kronofogden och andra experter.  Vill du istället läsa avsnittet transkriberat, klicka här.
 • 1. Jakten på dolda tillgångar

  26:00
  Noll kronor på kontot och skulder hos Kronofogden. Trots det handlar de dyra märkesvaror och kör runt i fina bilar. Följ med under en fredagskväll när Kronofogdens specialgrupp samverkar med andra myndigheter för att nå personer, som håller sina tillgångar väl dolda i stället för att betala sina skulder.Vill du läsa avsnittet transkriberat, klicka här: http://kronofogden.se/forebygg-ekonomiska-problem/skuldpodden/skuldpodden-transkriberingar/jakten-pa-de-dolda-tillgangarna
 • Mitt hem är min borg

  31:54
  Rebecka hade länge levt på marginalen och prioriterat bland räkningarna, men skulderna bara växte. Till slut vände sig hyresvärden till Kronofogden för att få henne vräkt. Hennes räddning blev en lokal samverkan mellan bostadsbolaget, socialtjänsten och Kronofogden.Vill du läsa avsnittet i transkriberad version så kan du finna den här: https://kronofogden.se/forebygg-ekonomiska-problem/skuldpodden/skuldpodden-transkriberingar/mitt-hem-ar-min-borg