Share

Skriverier med Malin och Cilla

bakom kulisserna hos oss (som vill bli världens bästa författare ...)


Latest episode

 • 76. Sudda sudda ...

  01:01:39
  Sedan förra avsnittet har Cilla avskedat sin sekreterare och gråtit på ICAs parkering. Hon får Malins sympatier och de diskuterar vad som gäller i avtalet mellan författare och lyssnare vid force majeure. Dessutom går Malin igenom hur hon gör när hon redigerar och avslöjar att hon är alldeles för bra på att plocka in för många karaktärer. Och till nästa avsnitt ska det hända grejer på deras skrivarresa. Häng med. Och sudda sudda ...

More episodes

View all episodes

 • 75. Idas sommarvisa ...

  01:01:39
  Ingen av författarna Cecilia Andersson och Malin Lundskog har skrivit på några dagar. Istället har de haft fullt upp med sådant deras sekreterare har bokat in dem på. Och en release förstås. Malins västkustfeelgood Ett oönskat arv är ute och flyger och Cilla var i Göteborg för att fira spektaklet som de liknar vid en skolavslutning.Cilla har en karaktär som jävlas och hon njuter av doften av koskit, medan Malin inte vet hur hon ska landa efter glädjeruset av att släppa bok. ps. de har ingen sekreterare ... Lyssna om ni är nyfikna på vad som händer bakom kulisserna i författarlivet. Och vill veta vilken bok i ordningen som är lättast att skriva.
 • 74. All you need is love ...

  01:01:39
  Cilla frisknar till och har varit på eget retrat där hon hade glädje av att vara sjuk. Malin har satt sin skrivare i hårt arbete och är stissig inför släppet av sin roman. Hon berättar om hur hon ska förfesta med sina för-läsare och Cilla tycker inte att hon är klok. Och mitt i allt pratar de om att bryta ihop. Och att komma igen. Så som man gör?
 • The gambler

  50:53
  Cilla gör turné på bibliotek och andra event som passar världens bästa författare. Malin är fortfarande på Europaturné och drömmer mardrömmar om sin kommande release. I den nya punkten fortsätt meningen-impro hamnar författarna på en feelgood- och en spännings-konsert. Om de pratar skrivande? Ja! Om de levererar boktips? Jajamensan.
 • Happy

  01:01:53
  Det räcker tydligen inte med att skriva en hel bok. De två författarna vill att deras böcker blir lästa också. Men hur ska folk veta att Malin kommer ut med Ett oönskat arv i april och att Cilla har tre spänningsromaner i bagaget? I det här avsnittet pratar författarna Cecilia Andersson och Malin Lundskog marknadsföring och pr. Och de bjuder på en helt ny programpunkt som är mycket enklare än den improviserade rubriken feelgood vs spännings improvisationspunkten låter.Häng med när det skapas historier. På historisk mark.
 • 71. Hot rod heart ...

  01:02:59
  Cilla har skrivit kontaktannons för sitt nåntingnytt-manus som inget förlag med vettet i behåll kan motstå. Nu dyker hon ner i Västervikserien igen. Malin har datum för releasen av Ett oönskat arv, del två i serien Göteborgssystrarna, och ger sig ut på roadtrip. De två författarna struntar i språkfrågan och frågar sig hur 17 man får till sitt skrivande när allt inte är som vanligt. I vanlig ordning lämnar de oss med kloka ord. Den här gången: man ska aldrig säga aldrig ...
 • What a feeling ...

  59:18
  Alla förtjänar en andra chans. Eller är det bara som de här två författarna hoppas när det snart är dags för Malins andra roman att se dagens ljus. Cilla som är luttrad skriver på sin fjärde och sitter samtidigt och redigerar nånting nytt. De pratar namn på karaktärer och Malin kommer underfund med att hon kanske inte måste gå stand up-kurs. Varför skulle hon det? Och hur utvecklas man som författare om man inte går på kurs? ps. Alla Erikor - ta inte illa upp ...Häng med på 70 + 2 kalasavsnitt.(och sedan avsnittet spelades in finns Malins roman Ett oönskat arv att bevaka)