Share

cover art for #238 Vi gör slut – och besvarar de vanligaste lyssnarfrågorna (med Peter och Cassandra!)

Singelrådet

#238 Vi gör slut – och besvarar de vanligaste lyssnarfrågorna (med Peter och Cassandra!)

Season 1

Här kommer det allra sista avsnittet av Singelrådet. Vi avslutar som det började; med Cassandra Klatzkow och Peter Smith (om det nu är hans efternamn) genom att gå igenom vad som hänt sedan starten 2015, vilka insikter vi fått och vad vi hoppas på i framtiden. Dessutom besvaras de vanligaste lyssnarfrågorna; hur läker man från olycklig kärlek? Vad gör man när den ena i en relation vill ha mer sex än den andra? Slutligen läser Matilda en väldigt snyftvänlig dikt. Tack för allt, it's been a ride <3¨

/Emilie & Matilda.

More episodes

View all episodes

 • PODDTIPS: Happy Ending med Ebbis & Sofia

  02:20
  Saknar du Singelrådet? Ett pyttelitet plåster på såren är att podden Happy Ending nu finns tillgänglig på plattformar där poddar finns – helt gratis!Kram Ebbis
 • #237 Allt om stalking – med forskaren Susanne Strand

  55:21
  Vad driver en stalkare till att förfölja någon? I veckans avsnitt fokuserar vi helt och hållet på stalking, eller olaga förföljelse, som det också heter. Susanne Strand har i många år forskat stalking och på våld i nära relationer, brott som främst drabbar kvinnor. I takt med att våra liv utspelar sig digitalt i allt större utsträckning har det blivit lättare att kartlägga och förfölja en person man vill komma nära eller hämnas på – men eftersom många utsatta inte anmäler blir siffrorna svårare att fastställa i statistiken. I avsnittet pratar vi om mekanismerna bakom detta beteende och vad du som utsatt kan göra för att få hjälp. Med: Emilie Roslund & Susanne Strand.
 • Veckans lyssnarfråga: Hur botar jag min åldersnoja?

  40:31
  Veckans lyssnarfråga (och Singelrådets sista!) handlar lägligt nog om åldersnoja och allt som hör därtill. Lyssnaren bakom börjar närma sig 30 år, lever i en samborelation och har färska snittblommor på matbordet. Är det här allt som blev? Kommer hon gå miste om livet ifall hon fortsätter i samma fotspår?Med: Emilie Ebbis Roslund och Matilda Berggren.
 • #236 Barnlängtan och att dejta efter 30 - råd från dejtingcoachen

  51:01
  Denna veckan har vi med oss dejting -och relationscoachen Jeanette Vinberg för att prata om dejtinglivet efter 30. Hur skiljer det sig från när man dejtade i 20-årsåldern? Vilka krav har man och vilka vägskäl står man inför - och är det okej att berätta om dessa redan på första dejten? Hur kan man hantera ångesten över familjebildning som ännu inte blivit av? Jeanette guidar oss med fast hand och menar att efter ältandet måste man bli mer pragmatisk!Med: Emilie Roslund, Matilda Berggren och Jeanette Vinberg.
 • Veckans lyssnarfråga: Partner med barn - hit eller shit?

  15:15
  Veckans frågeställare är ihop med en kille som har barn och oroar sig för hur det möjligtvis kan komplicera relationen och hur det kommer gå med relationen till barnet om de gör slut.
 • #235 Hur blir man kär? – med Malin Drevstam

  56:10
  Vad ska man göra om man tillhör gruppen "jag blir aldrig kär"? Att ändra mönster och inställning i sitt dejtande är svårt och kan kännas omöjligt, speciellt om man är expert på att leta fel. Den här veckan är psykologen Malin Drevstam tillbaka i podden för att hjälpa oss att öppna upp för kärleken. Med: Emilie Roslund, Matilda Berggren & Malin Drevstam.
 • Veckans lyssnarfråga: Ska jag konfrontera honom med hans våldtäktsanklagelser?

  20:11
  Vad gör man om en kompis anklagas för att ha utsatt en annan person för våldtäkt? Veckans frågeställare har mötts av ett rykte som hon befarar är sant som gäller en av hennes närmaste vänner – och undrar vad hon kan göra för att få mer klarhet i saken.
 • #234 Psykologen om hur du bearbetar sorg och separation

  01:05:22
  Vi gästas av psykologen David Waskuri och pratar om sorgbearbetning, i separationer och bortgång. Hur går man vidare? Vad är sorgeprocessens olika faser och hur ska man hantera dem? Hur stöttar man bäst en vän som går igenom en separation? Med: Emilie Roslund, Matilda Berggren och David Waskuri - leg. psykolog, specialist i psykologisk behandling & psykoterapi.