Share

cover art for Kognitiv dissonans, sovetrøbbel og trening på TikTok

Treningspodden

Kognitiv dissonans, sovetrøbbel og trening på TikTok

I ukas episode snakker vi om om det psykologiske begrepet kognitiv dissonans - en ubehagelig tilstand alle mennesker kan kjenne på. Begrepet brukes mye, blant annet til å forklare hvorfor vi fortsetter å utføre handlinger som vi vet vi ikke har godt av, ellers som går på akkord med det vi ønsker på sikt. Videre lufter Pia sine søvnproblemer når hun er på reise, og Silje fyrer løs med alt hun lurer på om TikTok. Skal hun opprette bruker, yey or ney? God lytt!

More episodes

View all episodes

  • Q&A: Maksing på trening, oppvarming, løpssterke og skaderisiko i yoga + mye mer

    57:52
    I ukas episode kjører vi en etterspurt Q&A der dere har sendt inn masse gode spørsmål rundt hovedsakelig fysisk trening - neste uke står kosthold og mental trening for tur. Denne uken svarer vi blant annet på.. Trening og barn, hvilke treningsformer passer for ulike aldre?Den lureste måten å legge opp maksing i løpet av en uke?Hvordan varmer dere vi til en styrkeøkt? Kan man gjøre «feil» i yoga posisjoner som kan føre til skader?Hvordan bør man trene styrke for god helse? Fokus på tung styrke eller muskelvekst?Dette, og mye mer, er tema i dagens episode, seff i tillgg til en stødig catch up og ukas boost. Silje er on a "runners high"! Husk å sjekke innom Nørdehjørnet på torsdag, der kunstig søtning er temaet - kan kunstig søtning hjelper deg å miste fett? 
  • NØRDEHJØRNET: Snakker vi for mye om psykisk uhelse?

    17:32
    Silje er inspirert av Debatten, der overstående tema ble tatt opp - snakkes det for mye om psykiske utfordringer, uten å egentlig vite hva, hvordan og ikke minst hvorfor man gjør det? Snakker vi på oss mentale utfordringer som i praksis er menneskelige knuter som vi alle kjenner på? Silje deler raust om hva forskningen sier innen feltet, samt gir oss noen tankevekkere som kan være fint å ha med seg inn i eget liv. Her er boken Pia nevner; https://bit.ly/49q8yHdOg du - velkommen til ukas Nørdehjørnet! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it!P.S Send oss gjerne forslag til hva du vil vi skal dykke inn, du finner oss på @treningspodden på Instagram, eller @piaseeberg og @siljethorstensen.
  • Treningsmål- og fokus våren 2024 + lytterspørsmål om PHAT-trening

    44:01
    I ukas episode deler vi hva som blir våre treningsmål- og fokus fremover, idet vi angriper ganske så ulike perioder; Silje skal sette inn støtet på løping - hvordan gjør hun det med en knirkete hofte? Pia er preggers i tredje trimester men har fortsatt planer om å holde (styrke)treningen godt vedlike. Hvordan løse det uten å bli for ambisiøs? I tillegg svarer vi på et lytterspørsmål om treningsprotokollen PHAT, som står for Power Hypertrophy Adaptive Training - verdt å bruke tiden på om målet er å oppnå resultater på gymmet? Sjekk ut Pias styrketreningsprogram her, ny oppstart mandag 8. april; https://piaseeberg.no/sterkere/Sjekk ut Silje´s yogatjenester her; https://www.siljethorstensen.no/Husk å sjekke innom Nørdehjørnet på torsdag! God lytt! 
  • NØRDEHJØRNET: Dette gjør det enklere å ta gode matvalg denne våren

    17:15
    I ukas bonusepisode deler Pia tips til hvordan du kan gjøre det enkelt for deg selv å ta gode matvalg denne våren. Og du - velkommen til ukas Nørdehjørnet! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it!P.S Send oss gjerne forslag til hva du vil vi skal dykke inn, du finner oss på @treningspodden på Instagram, eller @piaseeberg og @siljethorstensen.
  • Mentale must og hacks inn i treningsvåren 2024 - selvdisiplin og yoga-psykologi

    01:11:24
    I ukas episode deler vi våre beste tips til en god start på treningsvåren 2024, med fokus på mentale must. Tidligere denne måneden snakket vi om viljestyrke, der selvdisiplin er en mental muskel som er vel så viktig - kanskje viktigere? Vi tydeliggjør forskjellen, samt gir verdifull innsikt fra både psykologien og yogapsykologiens verden. Silje har hatt en nær døden-opplevelse i surfen og vi deler et hacks som kan gjøre det enklere å utøve selvdisiplin i praksis denne våren.Husk å sjekke ut bonusepisode på torsdag, der venter ukas nørdehjørne! God lytt!
  • NØRDEHJØRNET: Beginners mindset - hva, hvordan og hvorfor

    18:29
    Silje er direkte inne fra Nørdehjørnet, en episode på 10-20 minutter der vi deler noe nyttig, faglig og nørdete innen trening, kosthold eller psykologi. I ukas bonusepisode deler Silje viktige refleksjoner og lærdom rundt konseptet «beginners mindset», like viktig når du skal lære deg noe nytt som når du utfordres med nære og kjære som ikke tenker helt likt som deg selv.. Og du - velkommen til ukas Nørdehjørnet! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it!P.S Send oss gjerne forslag til hva du vil vi skal dykke inn, du finner oss på @treningspodden på Instagram, eller @piaseeberg og @siljethorstensen.
  • Påskefitness og om evnen til å møte opp for seg selv - 6 tips

    55:53
    I ukas episode diskuterer vi det relativt nyoppfunnede (aka. finnes ikke) begrepet påskefitess, og hva det innebærer for oss - hvordan forholder vi oss til trening, påskeegg, kos og mat i påsken, og hva skal vi fylle påskedagene med? Videre deler vi 6 tips som skal hjelpe deg til å møte opp for deg selv, enten det er på påskeferie med hele bøtteballetten som konkurrerer om din tid og oppmerksomhet, eller når hverdagen vender tilbake igjen - treningsvåren 2024 banker snart på døra og vi vil at du skal være klar! Husk nørdehjørnet på torsdag, Silje deler viktige refleksjoner rundt konseptet «beginners mindset», like viktig når du skal lære deg noe nytt som når du utfordres med nære og kjære som ikke tenker helt likt som deg selv.. God påske, gjengen! Sjekk ut mer om Silje sin yogachallenge her; https://www.siljethorstensen.no/connect-yoga-10-day-challengeTest ut Pia sin hjemmetreningsapp gratis her (mulig ut mars 2024); https://piaseeberg.no/trent/
  • NØRDEHJØRNET: Hva er det som gjør oss kvinner unike på trening?

    15:37
    I ukas Nørdehjørne deler Pia mer rundt hva som gjør oss kvinner til kvinner og hvordan det preger oss blant annet i en treningsøyemed. Målet er å skape en større forståelse rundt hvorfor du er som du er, hva du kan gjøre med det og skape trygghet i at vi ikke gjør noe feil eller dårligere sammenliknet med gutta, vi er bare.. annerledes. Denne bør alle powerladies få med seg! Velkommen til ukas Nørdehjørne! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it!
  • Influenser-debatt, yogaretreat, koffein-avhengighet og viljestyrke

    56:43
    I ukas episode toucher vi innom Pias opplevelse av influenser-debatt på Norges Idrettshøyskole og Silje har vært på yoga-retreat hos og med Krishna-sekten i Australia. Hvordan var opplevelsen og hvorfor sitter hun igjen med en følelse av å være grådig? Videre ble hun stilt til veggs med sin egen koffeinavhengighet og begge tar en update på hver sin kant av livet.Husk nørdehjørnet på torsdag, Pia deler viktige pointers rundt hva som skiller jentene fra gutta i et treningsøyemed, som godt på vei forklarer hvorfor vi på ingen måte er dårligere, bare.. annerledes! Som igjen er grunnen til at vi kanskje oftere bør tenke litt annerledes rundt trening.