Share

cover art for Høydepunktene fra årets NIH Convention og tips til billig treningsmat

Treningspodden

Høydepunktene fra årets NIH Convention og tips til billig treningsmat

Vi har begge vært på den årlige samlingen i regi av Norges Idrettshøgskole, NIH Convention, og deler det beste av det beste fra våre opplevelser. Videre er mat-delen tilbake, vi deler tips til hvordan du kan handle smart og samtidig spise bra mat. I tillegg deler vi tips til supre matprodukter du fortsatt kan kjøpes rimelig. God lytt!

More episodes

View all episodes

 • NØRDEHJØRNET: 3 fordeler med muskler som ikke har noe med utseende å gjøre

  12:57
  Mange tenker på muskler, styrketrening og hypertrofi som verktøy for å påvirke hvordan vi ser ut, og selv om det er det å, i aller høyeste grad, er det liten tvil om at muskler også har MYE å si for helsa vår. Kanskje mer enn du tror? I ukas nørdehjørne lærer du mer om hvorfor muskelhelse er viktig, hvorfor du bør prioritere styrketrening på den ene eller den andre måten og tanker om hvordan ikke bare overvekt men også stadig større grad av muskulatur i menneskekroppen i et evolusjonsperspektiv kan ha bidratt og bidrar til å påvirke folkehelsa negativt. Sjekk gjerne ut dr. ut Gabrielle Lyon og hennes bok Forever Strong for et ytterligere dypdykk. Og du - velkommen til ukas Nørdehjørnet! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it!
 • Slik blir du kongen av tidsstyring og dermed treningsplanlegging - make it happen!

  55:59
  Vi deler tips til hvordan man optimaliserer treningsplanlegging i travle perioder. Hvordan få mest mulig ut av tilgjengelig tid, og hvordan tilpasse treningen til ulike timeplaner, tidsstyring i praksis rett og slett, samt tips fra lytterne våre om hvordan de løser trening i tidsklemma! Silje deler også fra eksamensoppgaven hun nå holder på med, tilhørighet i et helseperspektiv, og Pia gir update på siste nytt innen tilpasning av trening i graviditeten. God lytt!
 • NØRDEHJØRNET: Verdivalg, og hvordan det påvirker deg i eget liv

  13:04
  I ukas bonusepisode snakker Silje om verdier, og hvordan de kan brukes til å leve et bedre liv som kjennes riktig ut for deg, enten det gjelder trening og prioriteringer, eller andre ting. For hva kommer det av, den litt dårlige magefølelsen når du gjør noe som i utgangspunktet ikke er feil men det bare.. kjennes ikke riktig ut. Og hvorfor er det noen som seiler gjennom livet med en tilsynelatende trygget, selvtillit og evne til å ta gode valg for seg selv? Dette og mer snakker vi om i ukas Nørdehjørne. Og du - velkommen til ukas Nørdehjørnet! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it!
 • Maks effektiv trening i travle perioder - tidsklemma og dilemmaer fra lyttere

  58:47
  Mange går inn i og er i en periode med ekstra trøkk i kalenderen. Mai er en festmåned med flust av fridager i tillegg til eksamensperiode og nordmenn som trekker ut av vinterdvalen for å sosialisere. Samtidig ønsker vi å vedlikeholde den godetreningsvanen og da er tidseffektiv trening veien å gå! Derfor har vi i dag fokus på tidsbesparende trening for travle folk, og smart treningsplanlegging i både denne og neste ukes episode. Vi deler våre tips, og svarer på dilemmaer fra lytterne knyttet til tidsklemma og trening. I travle perioder må jeg alltid velge mellom nok søvn eller trening… hvordan bør man løse det?Helgegevinst, hva er best; tid på mat fra bunnen av, eller trening?Alle dugnader, avslutninger med mer avsluttes med kakefest… hvordan løse det?Det er vanskelig å finne tid til egentid uten at det berører andre.. har dere tips? God lytt! 
 • NØRDEHJØRNET: Kan tracking av syklus gi bedre treningsresultater?

  16:17
  Pia snakker i ukas Nørdehjørne om syklus og menstruasjon og om hvorvidt det er noe vi bør tracke.. eller ikke. Kan jo fort bli litt for mye av det gode, og er det slik at det å tenke for mye på hvor du er i syklusen kan påvirke prestasjonene dine negativt? På hvilken måte kan kjennskap til syklus gjøre det motsatte, hjelpe deg til å prestere og ha det bra, uten å påvirke deg negativt? En dårlig dag med mensensmerter er jo noe vi bare burde pushe oss igjennom, også på trening.. eller? Og du - velkommen til ukas Nørdehjørnet! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it!
 • Slik skaper du løpeglede! Tipsene du trenger

  01:02:22
  I ukas episode snakker vi om løpetrening! Elsket og hatet av så mange? Vi håper å booste løpegleden til så mange som mulig, kanskje litt ekstra for de som tror de «ikke er en løper» og aldri kommer til å bli det - med disse tipsene vil vi bevise for deg at du kan! Noe av det vi snakker om er.. Hvordan du kan starte å løpe utendørs. Hvordan unngå skader? Hvordan styre intensitet på en god måte?Eksempler på økter som passer i en startfase. Utstyr og å være med på et løp - er det for alle? I tillegg tar vi seff en update på livet på hver vår kant. Husk å sjekke innom på torsdag for ukas bonusepisode, vi snakker om syklus og om hvorvidt det er noe du bør traske eller ei. Hvordan påvirker den treningen din? God lytt! 
 • NØRDEHJØRNET: Manifistering - kan du tenke deg til et bedre liv?

  17:43
  I ukas bonusepisode tar Silje for seg manifisering som konsept, et tankeverktøy som er poppis blant kjente og vellykkede profiler, MEN, er det noe vi vanlige folk bør bruke tid på? Er det bare en tullete trend eller er det faktisk hardbarka psykologi og forskning som kan bekrefte virkningen av teknikken? Eller, teknikkene i flertall blir mer riktig å si, her finnes det mange ulike måter å gjøre det på. Men felles for dem alle - de påstår at man kan tenke seg til et bedre liv. Stemmer det? Og du - velkommen til ukas Nørdehjørnet! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it!
 • Bursdagsfeiring, preggerslife og inspo til utetrening

  45:34
  Dette er del 1 av 2 episoder om utetrening, der vi i denne episoden fokuserer mer på utetrening generelt og vi snevrer det inn til å handle utelukkende om løping i neste ukes episode. Silje har fylt år siden sist, hun deler av det som høres ut som en meget innafor bursdagsfeiring, Pia er i fødemodus og jobber med topplokket for å gjøre det hele til en positiv opplevelse. Men kan man egentlig det? Videre kommer vi seff inn på hvordan vi selv liker å trene utendørs, samt konkrete favorittøkter, gåsehud-effekten og idrettsøyeblikk - god lytt!
 • NØRDEHJØRNET: 10 tips til et bra kosthold, uten å telle eller tracke

  14:37
  I ukas Nørdehjørnet dykker vi inn i de beste tipsene til å rigge til sitt eget kosthold mot en konkret målsetning, enten målet er å spise mer eller mindre.Og du - velkommen til ukas Nørdehjørnet! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it!