Share

cover art for Agnetesh om reisen fra inaktiv til treningsfan

Treningspodden

Agnetesh om reisen fra inaktiv til treningsfan

Pia intervjuer YouTuber og TV-fjes Agnetesh om reisen fra å være relativt inaktiv og lite opptatt av egen helse til å nå være en ihugga treningsjente, mye takket være TV-programmet 16 ukers helvete. Hva var det beste med programmet og opplevelsen? Hva var det verste? Hva tenker hun om kritikken mot programmet, og var det noe som overrasket henne ved de andre deltakerne?


Videre snakker vi en hel del om (trenings)livet hennes slik det er i dag. Hvordan trener hun? Hvordan ser en typisk treningsuke ut, hva motiverer henne på tunge dager og hvordan har følgerene hennes reagert på endringen? Dette og mye mer får du svar på i episoden - her er det masse inspo og motivasjon å hente til å gjennomføre de endringene og nå de målene du selv vil. God lytt!


P.S Sikre deg billetter til ShapeUp Convention her; https://www.shapeupconvention.no/


More episodes

View all episodes

 • Tilpasning av trening ved skader, vondter og *livet*, veiing på gymmet og meditasjon for barn

  47:49
  I ukas episode deler Silje at noe stikker kjepper i hjulet for løpingen, som igjen tvinger henne til å tilpasse treningen. Pia på sin side må tilpasse etterhvert som hun blir gradvis mer preggers; hvordan takle skader, tilpasninger og justeringer på best mulig måte, og evne å se på det som en utfordring fremfor bare.. bånn i bøtta? Vi deler konkrete tips og egne erfaringer. Pia ha testet HYROX for første gang og Silje er gira på meditasjonstrenden hun har startet i heimen. Til inspirasjon?Husk nørdehjørnet på torsdag, der snakker vi om forskjeller på kvinner og menn innen styrketrening - bør jenter trene annerledes enn gutta? Tune in! 
 • NØRDEHJØRNET: Flink pike-syndromet - når er det et problem?

  20:46
  Silje er inne fra det psykologiske nørdehjørnet og deler kunnskap om et konsept de fleste av oss har et forhold til; flink pike-syndromet. Når er det et problem, og når bør man gjøre noe? Kan det være positivt å inneha noen av disse tendensene eller er de fleste av oss better of without? Du lærer mer om hva som kjennetegner syndromet, hvordan du evt. kan kjenne det igjen i deg selv, samt hva du kan gjøre om du eller noen rundt deg opplever utfordringer knyttet til dette. Velkommen til ukas Nørdehjørne! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it!
 • Helsetrender i Australia vs. Norge - bodysuits, pågående trenere og Pilates

  56:22
  I ukas episode tar vi for oss trender som herjer innen trening og helse i Australia og sammenlikner med oss her hjemme i Norge - her har Silje mye snadder å by på og vi får et verdifullt og gøyalt innblikk i sportyhverdagen i et land på den andre siden av kloden; stikkord er iskaffe, bodysuits, pilates og voksenkjeft med kjærlighet. Pia har fått vite kjønn på mini i magen og fått en ny favorittsøvelse for baksiden, Silje har hang up på hjemmelaget mat takket være noen andre sine kokebøker. Sjekk ut @treningspodden der du hører podcast, og ikke glem bonusepisode hver torsdag; Nørdehjørnet! 
 • NØRDEHJØNET: Slik påvirker stress treningen din

  15:39
  Mange av oss er hyperfokuserte på å få inn x antall økter i løpet av en uke, og kan ofre både søvn og overskudd for å make it happen. Hvor går grensa? På hvilken måte påvirker stress oss negativt, både på generelt plan, men spesielt når det kommer til konkrete treningsresultater? Kanskje er det faktisk mer hensiktsmessig å prioritere mer hvile og mindre stress fremfor flere økter, om målet er fremgang, resultater og mer overskudd. Velkommen til ukas Nørdehjørne! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it!
 • Dette trender innen helse i 2024, matpakkelove og verdien av mindre stress

  56:34
  I ukas episode dykker vi inn i den nyeste trendliste fra American College of Sports Medicine, som årlig deler en rangering av hva som med stor sannsynlighet vil dominere treningsverdenen i det kommende året, både i USA og globalt. Vi har gravd i lista og avdekker noen av de mest aktuelle og spennende punktene i dagens episode, med overføringsverdi til oss treningsfolk her i Norge, bærbar teknologi (herunder nøyaktig og unøyaktig måling, hvordan det kan benyttes som sosial støtte, samt fordeler og ulemper) og fysisk trening for mentalt velvære og god mental helse. Stadig flere anerkjenner fysisk trening som forebyggende tiltak OG behandlingstiltak for psykiske lidelser - på verdensbasis! Silje lever sitt beste treningsliv, og er fascinert over fremgangen som er bedre enn på lenge - kan det henge sammen med graden av stress, som er tema i torsdagens Nørdehjørne? Silje er stoka på matpakkelivet igjen, mens Pia kjenner liv i både magen og på gymmet - sistnevnte skal få besøk av et spennende gruppetreningstilbud om ikke lenge. God lytt! Sjekk ut hele trendlisten her; https://www.acsm.org/education-resources/trending-topics-resources/acsm-fitness-trendsHusk å sjekke innom for Nørdehjørnet på torsdag!
 • NØRDEHJØRNET: Å være misfornøyd med noe ved egen kropp - når er det en fobi?

  12:13
  Silje deler om konseptet dysmorforbi fra psykologien. En fobi som kan være noe mer aktuell for oss treningsfolk enn andre er en form for dysmorfobi, som gjerne er relatert til muskelmasse, kroppsfett, en bestemt kroppsdel eller annet. Dette kan føre til en besettelse av å oppnå et bestemt utseende og en overdreven selvbevissthet rundt kroppen, uten at man egentlig merker eller er bevisst på det selv. Dette er viktig å kjenne til for å være bevisst på det mtp. en selv og forhold til egen kropp - hvor mye tankekraft bruker du egentlig på å reflektere over og ønske å endre kroppen? .. men også for å kunne være en god støttespiller for andre.Og du - velkommen til ukas Nørdehjørne! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it!P.S Send oss gjerne forslag til hva du vil vi skal dykke inn, du finner oss på @treningspodden på Instagram, eller @piaseeberg og @siljethorstensen.
 • Nesepust, isbading og hjemmelagde beautyprodukter

  54:20
  I ukas episode tar vi opp tråden fra sist uke - hva er greia med isbading/kuleeksponering? Er det verdt å bruke tiden sin på, og isåfall, hvorfor? Er det noen forskjeller på kvinner og menn hva gjelder isbading? Vi gjør også et dypdykk i nesepust, det vil si, tar deg igjennom fordelene det har og til hvilket bruk. Er det slik at du bør løpe intervallene dine med munnen lukket? Vi gir deg svaret. Silje koser seg med hjemmelagde beautyprodukter og gir oss noen verdifulle (..?) tips. Pia har ordna seg en boost som allerede gir henne økte D-vitaminniåver. Vi deler også en nyhet - fra og med torsdag denne uken vil Nørdehjørnet være å finne som en egen episode - det betyr at det blir to episoder i uken fremover, mandagen er ukas lengste mens torsdagepisoden blir en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi, kosthold og/eller fysisk trening. Håper endringer faller i smak, husk å sjekke innom på torsdag :)
 • BIG NEWS!! + styrketreningsmetoden du må teste, planer våren 2024 og snøbading vs. isbading - the why’s and the how’s

  01:07:06
  I ukes episode tar vi for oss det kommende året på jobbfronten, som for oss også i stor grad betyr det personlige plan. Silje lever laif i Australia, hvordan påvirker det jobb, inntekt og tanker om hverdagen frem til sommeren? Pia på sin side har big news å dele, samt tanker om hvodan det påvirker både månedene fremover men også livet i sin helhet. Livet 2.0, mildt sagt. Pia er direkte inne fra Nørdehjørnet og deler det du må vite om en særdeles tidseffektiv treningsmetode du bør kjenne til; Myo-reps! Silje er gira på å bruke mer tid på matlaging og Pia tenker høyt om hvordan hun skal løse isbading-uten-badstue-problematikken i hverdagen. Er snøbading et like godt alternativ..?God lytt!
 • Flat mage i Debatten, belte på styrkeøkter, haloeffekten og fitnesstrenden «Hot girl walk»

  01:00:59
  I ukas episode er det uunngåelig å ta for seg Debatten som nylig utspant seg på de ganske skjermer. Hva tenker vi, er onlinetrening en flopp som bidrar til å vanskliggjøre noe som egentlig er såre enkelt? Silje deler en favvisøvelse fra styrketreningen og Pia deler om fordeles vs. ulemper med bruk av belte på trening. Silje har spottet en høyst artig treningstrend i Australia (er dette en greie i Norge også??) og deler det vi må vite om «haloeffekten». Håper du liker ukas episode!