Share

Treningspodden

Trenger du et lite push over dørstokkmila, eller …


Latest episode

 • Om å spise for lite og trene for mye - energitilgjengelighet ved trening, syklus, fettforbrenning og muskelvekst

  01:03:40
  Hva skjer egentlig når du spiser for lite over tid, og i tillegg trener relativt hardt? Hvorfor går man ikke «ned i fettprosent» og blir sprekere med lite mat og faste - et underskudd tilsier vel at kroppen spiser av egne lagre? Dette er et av de viktigste spørsmålene vi forsøker å besvare i denne episoden, sammen med Kristin fra Sunn Idrett. Hun er ernæringsfysiolog og forsker med spesialkompetanse på nettopp ernæring og trening. I tillegg snakker vi om fastende trening (kanskje ikke så smart som du tror), hvilke budskap syklusen vår kan gi oss (it’s the queen), hvordan begrepet energitilgjengelighet er noe flere av oss bør ha et forhold til og hvordan det å spise for lite over tid faktisk kan kjennes ut i kroppen. Hint; du trenger ikke være undervektig for å være i faren for å spise for lite over tid, tvert imot, spesielt ikke som treningsjente. Vi satte stor pris på denne episoden, vet den er viktig, og vi håper du syns det samme. God lytt! 

More episodes

View all episodes

 • Grensesetting, morgentrening og THE BIG NEWS

  01:01:18
  I ukas episode er grensesetting på agendaen; hva innebærer det, hvordan gjøres det i praksis og ikke minst hvorfor bør vi praktisere det? Pia snakker om når på døgnet det er smart å trene (finnes det noe fasit her?) og Silje deler STORE nyheter. God lytt!
 • Morgenrutiner, PMS-monster og kunsten å gi f i to do´s

  57:05
  I ukas episode snirkler vi oss inn på månedens overstående tema - self care.. ish.. for hva er egentlig self care anno 2023, og er det likt for treningsjenter som for alle andre? Vi tar et dypdykk i morgenrutiner, der den ene av oss er vesentlig mer oppe og nikker enn hva den andre er. Vi lærer at gode opplevelser på morgenen egentlig starter kvelden før, du får høre om tungeskraping, PMS og hva vi gjør for å gi oss selv en god start på dagen. Sist, men ikke minst er vi direkte inne fra nørdehjørnet, med særs gode nyheter; psykologien sier, svart på hvitt, at vi kan endre oss selv og egne reaksjonsmønstere. Silje forteller hvordan. God lytt!
 • Lag ditt eget program, yoganørds i syden og kaloritelling

  01:04:04
  I ukas episode er vi direkte inne fra Hellas, nærmere bestemt det femstjerners hotellet Porto Galini - vi klager ikke! Pia er med Silje på yogareise, en uke som nærmer seg slutten. Hvordan er opplevelsen, har Pia funnet roa og frister det til gjentakelse? Videre snakker vi om hvordan du enkelt kan lage ditt eget styrkeprogram, Pia tar for seg vitamin D som en del av nørdehjørnet og Silje er nysgjerrig på hvordan "prosjekt ernæringscoach" går - spesielt på reise uten egen mat, men med en rimelig lekker hotellbuffet.. god lytt! 
 • Optimal treningsplanlegging, emosjonell intelligens og høstens eksperiment; ernæringscoach!

  01:05:59
  I ukas episode snakker vi videre om treningsplanlegging, med fokus på mål; vi håper episoden hjelper deg til å sette smarte mål som motiverer og inspirerer deg inn i høsten! Silje er direkte inne fra nørdehjørnet og deler superinteressant informasjon om emosjonell intelligens, Pia er åpen om høstens prosjekt; hun har hyret en ernæringscoach! God lyttt, gjengen.
 • Den perfekte treningshøsten, proteinnørding og huskjøp

  01:11:54
  I ukas episode har vi til hensikt å minne deg på hva som er viktig i prosessen med å skape «den perfekte treningshøsten» - if there is such a thing. Vi snakker om viktigheten av å bygge den på dine egne mål og ønsker, samt hvilke generelle prinsipper og faktorer som bør ligge i bunnen. Videre introduserer vi vår nye spalte «nørdehjørnet», der Pia får lov til å nørde løs om protein. Silje deler en STOR nyhet! God lytt! 
 • 8 tips for å unngå ferieblues og møte hverdagen på topp!

  01:04:38
  We´re back! Eller, ikke at vi har gått noe sted men en liten sommerferie har det jo blitt. I ukas episode tar vi en recap på ferien på hver vår kant. SIlje sin ferie fikk en helomvending og Pias startet ikke heelt som forventet. Utover ferieslabras tar vi naturligvis for oss hverdagen som venter, med mål om å hjelpe oss alle til å møte den på en så god måte som mulig. God lytt!