Share

cover art for Terry Hutchinson, «American Magic»

SEILmagasinet podcast

Terry Hutchinson, «American Magic»

Season 6, Ep. 24

Det er mindre enn tre måneder til fem AC75 båter møtes i kampen om å få utfordre pokalforsvareren. New York Yacht Clubs «American Magic» er et av lagene og sjefen for seilteamet, Terry Hutchinson, er vår lørdagsgjest.


Den nye «American Magic» er cirka 1000 kilo lettere enn forgjengeren. Det skyldes både færre mannskaper og reduksjon av skrogvekten. «Patriot» som er båtens egentlige navn har vist at den kan fly i mindre enn seks m/sek vind. Den kan være et gjennombrudd som gir amerikanerne en fordel, men Hutchinson selv mener alle lagene er i stand til å vinne Cupen.


Alle seks America's Cup-lagene vil konkurrere i den innledende regattaen 22. – 25. august. Det vil bli første gang de nye AC75-båtene gir en innsikt i styrkeforholdet mellom lagene.


Bare fire dager senere starter Louis Vuitton Cup med to round robin-serier der alle seks konkurrerende lag, inkludert forsvareren Emirates Team New Zealand, er på plass. Seriene skal etter planen avsluttes 8.september, og vil være siste gang forsvareren får seile mot utfordrerne før selve Louis Vuitton 37. America's Cup-finalen.

2024 blir et stort seilerår, med OL, America´s Cup og Vendee Globe på kalenderen. Til tross for at disse seilasene foregår i vidt forskjellige båter, mener Hutchinson det er teknologioverføring mellom båttypene.

More episodes

View all episodes

 • 30. Theodor Middelthon - verdensmester

  16:08
  Theodor Middelthon holdt unna for tre jagende italienske seilere og ved en jevn serie der alle plasseringene var blant de ti beste, sikret han seg VM tittelen i ILCA7 for seilere under 21 år. Han skal nå ta opp arven etter Hermann Tomasgaard som gir seg etter OL, og Stavangerseileren satser nå for fullt mot OL i 2028
 • 29. Gary Jobson - America's Cup vinner og kommentator

  22:46
  Ingen har kommentert flere AMERICA'S CUP eller OL seilaser på amerikansk TV enn Gary Jobson. Som mangeårig våpendrager til Ted Turner vant han også AMERICA'S CUP i 1977 i 12 meteren «Courageous». Jobson har skrevet utallige bøker om seiling og seilerprofiler, han har laget mange filmer og hold flere hundretalls foredrag om seiling. Jobson satt også i styret i World Sailing da presidenten Kim Andersen forfalsket hans underskrift i et brev til videobloggeren Tom Ehman, en handling som startet aksjonen for å få dansken ut av det internasjonale seilforbundet.
 • 28. Carl Olav Wickmann Opplevde marerittet på havet

  18:04
  Carl Olav Wickmann var på vei til Shetland i årets Shetland Race da masten knakk på to steder. Mannskapet gjorde alt riktig, De hadde forberedt seg godt og hadde de rette verktøyene. Det avverget en mulig katastrofe.
 • 27. Dra te Moss, så bra det skal bli

  09:30
  Morten Torp driver arrangementsfirmaet "Dra te Moss". Nå har han og Moss kommune lyktes i å få Fæederseilasen til hjembyen. Den skal danne grunnpilaren i en voksende vannsportsfestival der seilsport skal dra det grønne skiftet. Både kommune og bedrifter står bak arrangementet og byen lover plass til mer enn 500 båter og mange aktiviteter. Torp vil ha Dragebåtpadling i kanalen og «dødsing» fra store høyder og så blir Moss Seilforening en viktig aktør for å få andre seilsportsaktiviteter til byen.
 • 26. Tre vinnerlag og et stolt jentelag er våre lørdagsgjester

  32:59
  Det ble norsk seier i alle tre klassene i ORC VM for doublehanded seilas. Vi presenterer vinnerlagene i klasse A, B og C og hva de gjorde for å komme dit, og fikk i tillegg med oss damelaget som gjorde en strålende innsats i sin klasse.
 • Vil vinne VM

  26:33
  Maren Magda og Karl Otto Book er klare for shorthanded VM som starter I Oslo til uken. Book er ukens lødagsgjest og forteller om hvilke utfordringer seilerne står overfor i en mer enn 70 timers kappseilas. Det dreier seg om søvn og fysisk slit ved seilskift og manøvre. Book forteller også om fordelingen av oppgavene ombord der han selv vil styre på kryss så lenge kreftene holder. Maren Magda Book har hovedansvaret for navigering selv om alle store avgjørelser tas i felleskap.Karl Otto er seilmaker og har god oversikt over seilgarderoben og hvilket seil som til enhver tid. Det kan bety mange seilskift og at begge seilerne er på vakt samtidig, også ved jibb og nedtakning av seil ved merkerundinger. De to erfarne seilerne har aldri deltatt i en 70-75 timers havseilas, men håper på mellomvær der den 15 år gamle Landmark 43 er på sitt beste.
 • 23. Kragerø klar for innrykk av båtfolket

  14:19
  Kragerø har mye å by på om sommeren, og med gjestehavna som utgangspunkt er det kort vei til gode butikker, kunstgallerier og et stort utvalg spisesteder. Stabbestad med beachclub, golf og tennis er også bare en kort fergetur unna, og for dem som vil sykle er det godt bearbeidede turveier på øyene. Havnesjefen er vår lørdagsgjest.
 • 22. Lars Wilhelmsen vil ha 200 båter i Skagen Race

  21:58
  Vår lørdagsgjest oppsummerer årets Skagen Race og håper på dobbelt så mange deltakere i 2025. Han begrunner optimismen med at Kristi Himmelfartsdag kommer senere neste år. Lars Wilhelmsen skulle også gjerne se det tradisjonsrike Skaw Race tilbake, men frykter det er lite aktuelt. Wilhelmsen forklarer også hvorfor Ocean Race Europe ikke kommer til Arendal i 2025 til tross for stor interesse både i byen og fra arrangøren.