Share

cover art for De Schaakpod #6

Schaakpod

De Schaakpod #6

Ep. 6

In de zesde aflevering van De Schaakpod bespreken Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit de laatste ronde van de KNSB-competitie, zit Lennart bij de WK-match in Astana, heeft Hicham nieuws over de Meesterklasse en vraagt Tex zich af hoe de toekomst van de Schaakpod er uit zal zien. En waarom schaak je beter zittend dan staand?

More episodes

View all episodes

 • 9. De Schaakpod #16

  46:44
  In de 16e aflevering van De Schaakpod bespreken Hicham Boulahfa en Tex de Wit de laatste ronde van de KNSB competitie. Heeft het team van Tex zich weten te handhaven? Hicham is broodspeler geworden. En Lennart belt in vanaf de Candidates in Toronto.
 • 8. De Schaakpod #15

  47:47
  In de vijftiende aflevering van De Schaakpod bespreken Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit de achtste ronde van de KNSB competitie. Hicham maakte als teamcaptain een enorme blunder, maar werd het zijn team fataal? Tex moest tegen het team van Lennart en besloot heel lui te gaan spelen, maar kwam hij daar mee weg? Welke teams zijn al gepromoveerd en in welke klassen is het nog spannend? En Lennart blikt vooruit op het Kandidatentoernooi in Toronto.
 • 7. De Schaakpod #14

  46:42
  In de viertiende aflevering van De Schaakpod bespreken Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit de zevende ronde van de KNSB competitie. Hicham was zowel teamcaptain en speler tegelijkertijd. Hoe was dat te combineren? Lennart was bij de Freetsyle GOAT Challenge in het luxe Weissenhaus resort. Zit er toekomst in het Fischer Randomschaak? En Tex is lid van de twee sterkst groeiende schaakverenigingen van Nederland. Wat is hun geheim? En wie won de KNSB verenigingsprijs?
 • 6. De Schaakpod #13

  47:08
  Na de winterstop is er een bomvolle nieuwe Schaakpod. Hicham was teamleider bij de competitiekraker in Apeldoorn. Kan zijn team nog landskampioen worden? Lennart was als medewerker betrokken bij het Tata Steel schaaktoernooi. En Tex doet een grote stedentour op de KNSB-zaterdag.
 • 5. De Schaakpod #12

  45:49
  In de twaalfde aflevering van De Schaakpod bespreken Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit de 5e ronde van de KNSB competitie. Hicham heeft verheuglijk nieuws van zijn schaakclub, Tex nam zijn verantwoordelijkheid als teamcaptain en Lennart bespreekt de kansen van Anish om het kandidatentoernooi te halen. Verder bespreken de heren het vertrek van Bianca als voorzitter van de KNSB. En hoe goed doet Nederland het in de Gender equality in chess index?
 • 4. De Schaakpod #11

  44:23
  Ronde 4 van de KNSB competitie. Tex speelde tegen een ingevlogen grootmeester. Wat doet Lennart in de VS? Heeft Hicham met zijn schaakteam de pubquiz gewonnen? En komt wereldkampioen Ding Liren wel naar Wijk aan Zee? U hoort het allemaal in aflevering 11 van de Schaakpod.
 • 3. De Schaakpod #10

  47:05
  Een jubileumeditie van de Schaakpod met Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit. De derde ronde van de KNSB-competitie wordt besproken. Hicham's team wordt in de krant getipt als favoriet, terwijl de teams van Lennart en Tex van de nul af zijn. Lennart vertelt over zijn ervaringen bij de de Grand Swiss in Isle of Man. Hicham heeft iets uitgezocht over spelers die van nationaliteit wisselen. En Tex is op zoek naar tips om tegen 36 spelers simultaan te geven.
 • 2. De Schaakpod #9

  47:26
  Heeft u ook het idee dat uw rating alleen maar daalt? U bent niet alleen! In deze aflevering van De Schaakpod, bespreken Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit, de tweede ronde van de KNSB-competitie, de Europese Club Cup in Albanië en een speler die al een tijd niet heeft verloren.
 • 1. De Schaakpod #8

  48:58
  De eerste ronde van de KNSB-competitie luidt het tweede seizoen in van De Schaakpod, een podcast met Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit. Hoe zijn de heren de zomer doorgekomen?