Share

cover art for De Schaakpod #2

De Schaakpod

De Schaakpod #2

Ep. 2

Aflevering 2: Schaken in Wijk aan Zee, Tex geeft commentaar met Anand en hoe betrapte Hicham een valsspeler?

More episodes

View all episodes

 • 6. De Schaakpod #13

  47:08
  Na de winterstop is er een bomvolle nieuwe Schaakpod. Hicham was teamleider bij de competitiekraker in Apeldoorn. Kan zijn team nog landskampioen worden? Lennart was als medewerker betrokken bij het Tata Steel schaaktoernooi. En Tex doet een grote stedentour op de KNSB-zaterdag.
 • 5. De Schaakpod #12

  45:49
  In de twaalfde aflevering van De Schaakpod bespreken Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit de 5e ronde van de KNSB competitie. Hicham heeft verheuglijk nieuws van zijn schaakclub, Tex nam zijn verantwoordelijkheid als teamcaptain en Lennart bespreekt de kansen van Anish om het kandidatentoernooi te halen. Verder bespreken de heren het vertrek van Bianca als voorzitter van de KNSB. En hoe goed doet Nederland het in de Gender equality in chess index?
 • 4. De Schaakpod #11

  44:23
  Ronde 4 van de KNSB competitie. Tex speelde tegen een ingevlogen grootmeester. Wat doet Lennart in de VS? Heeft Hicham met zijn schaakteam de pubquiz gewonnen? En komt wereldkampioen Ding Liren wel naar Wijk aan Zee? U hoort het allemaal in aflevering 11 van de Schaakpod.
 • 3. De Schaakpod #10

  47:05
  Een jubileumeditie van de Schaakpod met Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit. De derde ronde van de KNSB-competitie wordt besproken. Hicham's team wordt in de krant getipt als favoriet, terwijl de teams van Lennart en Tex van de nul af zijn. Lennart vertelt over zijn ervaringen bij de de Grand Swiss in Isle of Man. Hicham heeft iets uitgezocht over spelers die van nationaliteit wisselen. En Tex is op zoek naar tips om tegen 36 spelers simultaan te geven.
 • 2. De Schaakpod #9

  47:26
  Heeft u ook het idee dat uw rating alleen maar daalt? U bent niet alleen! In deze aflevering van De Schaakpod, bespreken Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit, de tweede ronde van de KNSB-competitie, de Europese Club Cup in Albanië en een speler die al een tijd niet heeft verloren.
 • 1. De Schaakpod #8

  48:58
  De eerste ronde van de KNSB-competitie luidt het tweede seizoen in van De Schaakpod, een podcast met Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit. Hoe zijn de heren de zomer doorgekomen?
 • 7. De Schaakpod #7

  43:53
  In de zevende aflevering van De Schaakpod bespreken Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit het laatste schaaknieuws. Hicham organiseerde het Haarlems Kroegloperstoernooi. Tex was bij het jubileumfeest van de KNSB en Waar is Lennart? Met special guest Thomas Beerdsen. Wat is zijn geheim?
 • 6. De Schaakpod #6

  45:56
  In de zesde aflevering van De Schaakpod bespreken Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit de laatste ronde van de KNSB-competitie, zit Lennart bij de WK-match in Astana, heeft Hicham nieuws over de Meesterklasse en vraagt Tex zich af hoe de toekomst van de Schaakpod er uit zal zien. En waarom schaak je beter zittend dan staand?
 • 5. De Schaakpod #5

  45:31
  In de vijfde aflevering van De Schaakpod bespreken Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit de 8e ronde van de KNSB-competitie. Wie is de beste schaker aller tijden? Zet Magnus Carlsen het schaken opzij voor een ander spel? En vertrekt Lennart naar Kazakhstan.