Share

De Schaakpod

Een podcast voor schakers, door schakers


Latest episode

 • 1. De Schaakpod #8

  48:58
  De eerste ronde van de KNSB-competitie luidt het tweede seizoen in van De Schaakpod, een podcast met Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit. Hoe zijn de heren de zomer doorgekomen?

More episodes

View all episodes

 • 7. De Schaakpod #7

  43:53
  In de zevende aflevering van De Schaakpod bespreken Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit het laatste schaaknieuws. Hicham organiseerde het Haarlems Kroegloperstoernooi. Tex was bij het jubileumfeest van de KNSB en Waar is Lennart? Met special guest Thomas Beerdsen. Wat is zijn geheim?
 • 6. De Schaakpod #6

  45:56
  In de zesde aflevering van De Schaakpod bespreken Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit de laatste ronde van de KNSB-competitie, zit Lennart bij de WK-match in Astana, heeft Hicham nieuws over de Meesterklasse en vraagt Tex zich af hoe de toekomst van de Schaakpod er uit zal zien. En waarom schaak je beter zittend dan staand?
 • 5. De Schaakpod #5

  45:31
  In de vijfde aflevering van De Schaakpod bespreken Hicham Boulahfa, Lennart Ootes en Tex de Wit de 8e ronde van de KNSB-competitie. Wie is de beste schaker aller tijden? Zet Magnus Carlsen het schaken opzij voor een ander spel? En vertrekt Lennart naar Kazakhstan.
 • 4. De Schaakpod #4

  45:11
  Aflevering 4: De 7e ronde van de KNSB-competitie, heeft Tex de wil om te winnen, gaat Lennart naar het WK, Hicham vertelt een verhaal over 1000 gulden en de luistervraag van Ad.
 • 3. De Schaakpod #3

  48:03
  Aflevering 3: de KNSB bestaat 150 jaar, Anish Giri wint Wijk aan Zee, de 6e ronde van de KNSB-competitie en hoe betrek je de nieuwe generatie chess.com-spelers bij de schaakclub? Met special guest Rosa Ratsma.
 • 2. De Schaakpod #2

  46:00
  Aflevering 2: Schaken in Wijk aan Zee, Tex geeft commentaar met Anand en hoe betrapte Hicham een valsspeler?