Share

cover art for Noord-Londen (met Jan Vertonghen)

SANTOS Football Podcast

Noord-Londen (met Jan Vertonghen)

Als afsluiter van de Londen-reeks een podcast over Noord-Londen, met natuurlijk aandacht voor Arsenal en Tottenham Hotspur, waarvoor we Jan Vertonghen (acht jaar lang actief voor de Spurs) uitgebreid spreken. Daarnaast schijnen we ons licht op Wembley, misschien wel het beroemdste voetbalstadion ter wereld. Ook aandacht voor kleinere clubs als Barnet en Clapton FC en clubs die eigenlijk niet echt in Londen liggen (Watford en Luton Town) maar er wel vaak voor het gemak bijgerekend worden. Veel luisterplezier!


De voetbalreisgids Londen bestellen: https://www.santosfootballplanet.nl/shop/product/voetbalreisgids-londen/

More episodes

View all episodes

 • Het Kasteel

  39:01
  Ouder dan dit kun je het haast niet vinden in Nederland, wat heet, het is het oudste voetbalstadion van Nederland. Historisch verantwoord dus, maar tegelijk is de thuishaven van Sparta verrassend eigentijds. Op naar Rotterdam-West. Op naar Het Kasteel!
 • Europese Awaydays 23/24

  46:05
  Europees voetbal. Met natte haartjes nog net je favoriete club mogen zien, of juist samen met je vrienden in de kantine onder het genot van een welverdiend biertje na de training. Maar er zijn ook gelukvogels die hun club daadwerkelijk achterna reizen, Europa in. En dus is het tijd voor de nodige voorpret. Waar komen onze Nederlandse clubs terecht, en welke mooie Europese tripjes staan er op het programma? Op naar Europa!
 • Parc des Princes

  51:12
  Vrijwel iedereen is het erover eens, een club als het door oliegeld gedreven Paris Saint-Germain is alles wat er mis is aan het huidige moderne voetbal. Op dat stadion na natuurlijk, want PSG speelt nog altijd in het authentieke Parc des Princes, al vele jaren een iconisch stadion in het Franse en Europese voetbal. Op naar Parijs! Op naar het Parc des Princes.
 • De Adelaarshorst

  41:54
  Een cliché is een vaak herhaalde en daardoor versleten geraakte uitdrukking, woordgroep, beeldspraak of vergelijking. Iets waar je na verloop van tijd een beetje moe van wordt. Maar een cliché is doorgaans wel waar. Dus hoe vaak je ook hebt gehoord dat het stadion van Go Ahead Eagles zo authentiek en cult is, of zo mooi tussen de huizen ligt, of zo’n geweldige Engelse sfeer heeft: je kunt er een beetje moe van worden, maar het is allemaal wel waar.
 • Anfield

  42:51
  Het heeft de beroemdste spelerstunnel ter wereld, eigenlijk door het bordje dat erboven hangt. Je mag het alleen aanraken als Liverpool-speler. This is Anfield. Een bijzonder stadion in alle opzichten, maar het is een compleet andere club voor wie het stadion eigenlijk bedoeld was. Dit is de SANTOS Football Podcast. Op naar Liverpool. Op naar Anfield!
 • Grolsch Veste

  48:52
  De SANTOS Football Podcast is terug van zomervakantie en we vallen direct met onze neus in de boter, want de Eredivisie is weer begonnen. Een prima aanleiding om weer eens een mooie voetbaltempel uit eigen land uit te lichten, en dus streken we neer in het oosten van het land, in Enschede. Op naar de Grolsch Veste!
 • Old Trafford

  49:39
  In de laatste aflevering van dit seizoen reizen we af naar het stadion met de mooiste bijnaam van allemaal: het Theatre of Dreams, Old Trafford natuurlijk. We bespreken de omgeving van het stadion van Manchester United, de prachtige eerbetonen aan clubiconen, de gedenkplekken aan de vliegramp van München en al die andere karakteristieke dingen van het stadion, zoals die geweldige spelerstunnel in de hoek. Op naar Manchester. Op naar Old Trafford!
 • Philips Stadion

  56:30
  De laatste weken blijven we met onze podcast wat meer in eigen land. Wat zijn de bijzondere tempels in ons voetballandschap? Je kan dan haast niet om dit stadion heen, als de thuishaven van één van de grootste clubs van het land, bovendien fraai gelegen aan de rand van een woonwijk en midden in de stad. Op naar Eindhoven. Op naar het Philips Stadion!
 • Johan Cruijff Arena

  01:00:01
  De Johan Cruijff Arena. In de moeilijke beginjaren nog weleens verfoeid, maar uiteindelijk toch in het hart van de Ajacieden gesloten. We bespreken de mooie en minder mooie kanten van het grootste stadion van ons land, blikken terug op bijzondere momenten én bellen met de hoofdrolspeler op een voor Ajax heel bijzonder moment: Siem de Jong. Op naar Amsterdam!