Share

cover art for Noord-Londen (met Jan Vertonghen)

SANTOS Football Podcast

Noord-Londen (met Jan Vertonghen)

Als afsluiter van de Londen-reeks een podcast over Noord-Londen, met natuurlijk aandacht voor Arsenal en Tottenham Hotspur, waarvoor we Jan Vertonghen (acht jaar lang actief voor de Spurs) uitgebreid spreken. Daarnaast schijnen we ons licht op Wembley, misschien wel het beroemdste voetbalstadion ter wereld. Ook aandacht voor kleinere clubs als Barnet en Clapton FC en clubs die eigenlijk niet echt in Londen liggen (Watford en Luton Town) maar er wel vaak voor het gemak bijgerekend worden. Veel luisterplezier!


De voetbalreisgids Londen bestellen: https://www.santosfootballplanet.nl/shop/product/voetbalreisgids-londen/

More episodes

View all episodes

 • NAC, tussen Beatrixstraat en Rat Verlegh

  52:45
  Een tikkie naar het zuiden en een tikkie naar benee. Daar wonen al mijn vrienden, en daar voetbalt NAC. Het is een zin uit één van de mooiere voetballiederen van ons land, zoals NAC en Breda sowieso uitvoerig bezongen zijn. En niet ten onrechte – de stad van Rat Verlegh, Ton Lokhoff, maar toch ook wel een beetje van Big Brother Ruud en Sjoerd Mossou. Op naar Breda! Op naar NAC.'SANTOS #25: We gaan naar Milaan' bestellen kan hier!
 • Union Saint-Gilloise en het Joseph Marienstadion

  42:15
  Veel stadions hebben iets weg van een ander stadion. Soms zijn ze bedacht door hetzelfde architectenbureau, of zijn ze simpelweg in dezelfde tijdsgeest gebouwd. Maar heel zelden heb je te maken met een one of a kind, een stadion dat uniek is in alles, door z’n bouw, of ligging. En laten we nou net het geluk hebben dat we één van die stadions relatief om de hoek hebben liggen, in Brussel om precies te zijn. Op naar het Joseph Marienstadion! Op naar Union Saint-Gilloise.'SANTOS #25: We gaan naar Milaan' bestellen kan hier!
 • FC Groningen, de Euroborg en het Oosterpark

  44:59
  Er gaat niets boven Groningen, was de slogan ooit. Gelegen in het uiterste noorden van het land is er in letterlijke zin wel wat voor te zeggen, en ook figuurlijk kunnen niet alle steden zich meten met een bruisende stad als Grunn. In voetballend opzicht gaat er momenteel heel veel boven Groningen, maar dat doet niets af aan de rijke voetbalstad die het is en de verdiensten van de FC. Dus op naar het noorden! Op naar FC Groningen.'SANTOS #25: We gaan naar Milaan' bestellen kan hier!
 • Moderne stadions

  49:20
  De trouwe luisteraars van onze podcast weten het. Je kunt bij SANTOS altijd terecht voor de nodige nostalgie, het gezwijmel bij een oude lichtmast, betraande ogen bij een verlaten dug-out. Maar er is meer. In het kader van de inclusiviteit gaan we eens totaal de andere kant op. Is moderniteit een vies woord? Of zijn er toch stiekem ook wel hele mooie stadions gemaakt in de afgelopen jaren, die nu al uitgegroeid zijn tot moderne klassiekers?
 • AFAS Stadion (en de Alkmaarderhout)

  48:29
  Natuurlijk mag ook AZ niet ontbreken, maar het AFAS Stadion staat er nog niet zo lang. Dus voor deze keer pakken we de Alkmaarderhout er ook bij, het oude stadion van AZ, en bellen we er met één van dé smaakmakers tot het eind: Barry van Galen!
 • Europese Awaydays - van Glasgow tot Marseille, van Sevilla tot Warschau

  41:25
  Europees voetbal. Met natte haartjes nog net je favoriete club mogen zien, of juist samen met je vrienden in de kantine onder het genot van een welverdiend biertje na de training. Maar er zijn ook gelukvogels die hun club daadwerkelijk achternareizen Europa in. En dus is het, wederom, voor de nodige voorpret. Waar komen onze Nederlandse clubs in de terugronde terecht, en welke mooie Europese tripjes staan er op het programma? Mijn naam is Jean-Paul Rison, en dit is de SANTOS Football Podcast. Op naar Europa!
 • De Bosuil & Achter de Kazerne

  45:51
  Deze week staat er een speciale editie van de SANTOS Football Podcast voor jullie klaar!Op zaterdag 2 december organiseren SANTOS en Sparenti een Belgische voetbalreis vol verrassingen. We trekken naar KV Mechelen - Sint-Truiden en naar Royal Antwerp FC - OH Leuven. Twee mooie wedstrijden, twee bijzondere clubs en twee bijzondere stadions. Dus wijden we de aflevering van deze week aan de Bosuil en Achter de Kazerne, de stadions van Antwerp en KVM.Wil je met ons mee? Meld je dan aan via onderstaande link en reserveer één van de allerlaatste plaatsen!https://sparenti.nl/wedstrijd/santos-belgische-dag-2-december-2023/
 • De Goffert

  39:31
  In onze tour door eigen land strijken we neer in Nijmegen. Een stadion dat ouder is dan het op het eerste oog doet vermoeden, al staat het soms letterlijk op instorten. Maar bovenal is het een plek waar het, op de lugubere bijnaam ‘De Bloedkuul’ na, doorgaans toch best gezellig is. Op naar Nijmegen! Op naar de Goffert.