Share

Rätt upp i verkligheten

Komikerna Johan Hurtig och Jonas Strandberg ger relationsråd till människor som inte bett om dem.


Latest episode

 • THE LAST WALTZ

  01:41:25
  Ett allra sista avsnitt av Rätt upp i verkligheten. Tack, tack, tack för att ni lyssnat. Det har varit väldigt fint att ha med er på den här märkliga men också roliga fem år långa resan.

More episodes

View all episodes

 • En skitsmart lösning för svartsjuka människor

  35:50
  Johan och Jonas hjälper en stackare som lider av svartsjuka och kastar in några riktigt handfasta tips. Dessutom berättar Johan om när han var i New York (The Big City) alldeles, alldeles ensam och vi lyssnar på en riktigt otrevlig Per Penna-episod!
 • "Jag hatar mina vänner och vill därför bjuda dem på brunch"

  28:39
  En kvinna som inbillar sig att hennes vänner hatar henne och självklart är Johan och Jonas här för att se till att hon gaskar upp sig (på klassiskt trubbigt manér! Dessutom - patreonexklusivt innehåll från och med detta avsnitt och varje vecka framåt!
 • Den stora roasten av en coach

  54:21
  Vi roastar en coachs råd sönder och samman, mest eftersom ingen i hela världen på riktigt VILL träna, pratar skräp-tvns okrönta konung och mycket mer!
 • "Min man har alltid datorn redo i sängkammaren"

  34:21
  Johan och Jonas hjälper en kvinna vars man hamnat rejält på glid med sin porrkonsumtion (via en ganska deppig gaminglaptop med självlysande tangentbord och så). Frågan är vem som ger bäst råd - Skärp dig-grabbarna eller Benke Ohlson?
 • "Dump his ass!"

  43:14
  Vi hjälper en kvinna som tror att hon kanske älskar sin man och vårt råd börjar på ett sätt, för att sedan ta en radikal vändning!
 • Premiäravsnittet av SKÄRP DIG!

  47:21
  Grabbarna bakom Rätt upp i verkligheten byter nu fokus och namn på podden till "Skärp dig!" och blir relationsexperter. Det är lyckligtvis ingen skyddad titel. Den här löser vi problemet med en extremt snål pojkvän. Frågan är om vår lösning är bättre än veckotidningens egna expert?