Share

cover art for Kulturen

Röd Radio

Kulturen

Ep. 11

I detta avsnittet tar vi en närmare titt på kulturpolitiken. Vi diskuterar allmänt om kulturens ursprung och dess tillstånd idag, dessutom kommenterar vi det kommunfullmäktige som fick ordförande att slå klubban i två. Gästar gör riksdagsledamot och kulturpolitisk talesperson Vasiliki Tsouplaki och vice ordförande i Trollhättans kultur- och fritidsnämnd Krister Bohm.

More episodes

View all episodes

 • 15. Psykisk Ohälsa

  01:00:02
  Denna jul utforskar vi ämnet psykisk ohälsa. Gästar gör bland annat Vänsterpartiets oppostionsregionalråd Carina Örgård.
 • 14. Landsbygden

  57:13
  I detta avsnittet utforskar vi landsbygdspolitiken, nationellt och lokalt. Gästar gör Vänsterpartiets landsbygdspolitiska talesperson Birger Lathi och miljöpolitiska talesperson och lokala riksdagsledamot Elin Segerlind.
 • 13. Äldreomsorgen

  56:10
  I veckans avsnitt går vi genom äldreomsorgen. Gästar gör Emil Broberg som representerar Vänsterpartiet i Sveriges Kommuner och Regioner.
 • 12. Marknadsskolan

  01:00:12
  Efter sommaravbrott återvänder vi med ett tema-avsnitt om marknadsskolan. Vi diskuterar allmänt om problemen marknadsskolan skapar, hur denna marknad där företag etablerat sig fungerar och hur det påverkat Trollhättan som skolområde. Gästar gör skolmarknadsexperten Marcus Larsson från Tankesmedjan Balans samt första vice ordförande Fahimeh Nordborg och ersättare Elena Miyawaki i Trollhättans Utbildningsnämnd.
 • Första Maj Special

  57:18
  I detta specialavsnitt tar vi avstamp i året som gått och firar första maj!
 • 10. Klimat och Miljö

  59:04
  I detta avsnittet tar vi en närmare titt på klimat- och miljöfrågor. Måste man vara vegan för att vara med i Vänsterpartiet, blir det trängselskatt i Trollhättan och hur ställer vi egentligen om ekonomin? Gästar gör vår lokala riksdagsledamot Elin Segerlind som ansvarar för miljöfrågor, Gertrud Ingelman som är trafikpolitiker i Göteborg och lokalpolitiker Anna Foldemark.
 • 9. Feminismen

  59:29
  Med internationella kvinnodagen runt hörnet så har vi denna veckan ett avsnitt på temat feminism. Hur står det till med könsmaktsordningen, vem var Clara Zetkin och vad händer med aborträtten i Polen? Gästar gör Carolina Gustafsson, Malin Björk och Kokab Faris.
 • 8. Hur bekämpas hemlösheten

  58:02
  I detta avsnitt har vi temat hemlöshet. Hur ser hemlöshetssituationen ut i Trollhättan, varför är Bostad Först så viktigt och vad har konsekvenserna blivit av Alliansens vanstyre i Göteborg? Gästar gör Kjell Larsson från Stadsmissionen, Jenny Broman från Vänsterpartiet Göteborg och Maj Karlsson, socialpolitisk talesperson i Riksdagen.