Share

cover art for Nobel i Rinkeby med Jon Fosse

Rinkebypodden

Nobel i Rinkeby med Jon Fosse

Season 1, Ep. 2

I veckans Rinkebypodden besöker vi Nobel i Rinkeby. Vi pratar årets litteraturpristagare Jon Fosse om utanförskap och religion bland annat. Vi pratar även med barnen som gjort ett nobelhäfte och uppträtt dagen till ära, och vår programledare Carl Hamilton träffar Gunilla Lundgren som grundat Nobel i Rinkeby och Annelie Drewsen som är ansvarig.


Programledare: Carl Hamilton

Medverkande: Jon Fosse, Annelie Drewsen, Gunilla Lundgren, Isra Muse, samt Kaosa, Selma, Gita och Somaya från Askebyskolan.

Producent: Elisabeth Pollak


More episodes

View all episodes

 • Gigjobb och Macronbesök på Rinkebyskolan

  30:12
  I veckans Rinkebypodden berättar Anders Teglund om när han var cykelbud och om de böcker han skrivit om det. Vi får även besök av Rinkebyskolans elever Amira, Inas och Zara samt säkerhetsansvarige och elevstödjare Rim Khalil. Med dem pratar vi om bombhot på skolan och om när drottning Silvia och Birgitte Macron var på besök.
 • Politik i Järva

  50:50
  Rinkebypodden diskuterar politik! Programledare Carl Hamilton pratar med riksdagskvinnan Lawen Redar om vikten av språket och om Socialdemokraternas nya partiprogram. Fardosa Omar som är verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus talar om det praktiska integrationsarbetet. Till sist möter vi Haji Farah - Rinkebys informella borgmästare och Adbi Osman från Rinkeby Folkets Hus som talar om Järvas framtid och om vilken påverkan flytten av KTH i Kista kan få.
 • 1. LVU och krismöte i Folkets Hus

  44:34
  Programledare Carl Hamilton, ordförande för Rinkeby Folkets Hus, talar med Abdillahi från Folkets Hus, föräldralotsen Iman Elmi och advokaten Amanda Onval om LVU och tvångsomhändertagande av barn. Sedan blir det en rapport från Folkets Hus krismöte som hölls efter de senaste skjutningarna i Rinkeby. Fardosa Omar, verksamhetschef för Rinkeby Folkets Hus berättar om insikterna från mötet.