Share

cover art for Kortpodd: Värdet av pengar minskar med åldern

RikaTillsammans

Kortpodd: Värdet av pengar minskar med åldern

Season 2, Ep. 28

Undvik detta vanliga misstag med pengar. 


Många av oss som är intresserade av pengar har full koll på den finansiella avkastningen. Men vi - eller jag - glömmer ibland att pengar bara är en resurs för att göra livet rikare. Vi missar att marginalnyttan med pengar minskar över tid.


Mitt tips är att använda sina pengar medan livet pågår. Ju äldre vi blir, desto färre blir möjligheterna att använda dem. Dessutom upplever jag att klienter har svårare att sälja av sitt sparande ju äldre de blir.


Här är två riktigt bra frågor att reflektera över:


▸ Vilka möjligheter har du att använda dina pengar idag som du inte kommer ha senare?


▸ Hur kan du maximera den emotionella avkastningen på dina pengar?


Du behöver inte ha svar på dem direkt. Låt det ta tid att brainstorma fram idéer. Sätt upp frågorna på kylskåpet, prata med din partner eller vänner. Svaren på dessa frågor kommer göra ditt liv rikare.


Dela gärna avsnittet till en vän som du vill dela det här med. Så hjälps vi åt tillsammans. ❤️

More episodes

View all episodes

 • 32. Kortpodd: Är fondrobot eller egna fonder bäst? | #32

  02:27
  Mitt korta svar är att båda två är jättebra lösningar. Om du sparar i billiga passiva aktieindexfonder. Grattis till dig 🥂Mitt lite längre svar är att för de allra flesta tror jag att en fondrobot är en jättebra lösning för. Därför att det är en extremt enkel all-inclusive tjänst som gör det lätt att göra rätt.I förhållande till att sätta ihop din egen fondportfölj där det är lätt att lockas av tusentals olika fonder på fondtorget hos en nätmäklare. Det blir enklare att göra fel helt enkelt.Sponsrade länkar (reklam)Fondroboten LYSAFondroboten OPTIAvanza (för enskilda fonder)Nordnet (för enskilda fonder)‼️ Viktig info! Allt sparande innebär en risk. Det är risken vi får betalt för. Dina pengar kommer både att öka och och minska i värde. Historiskt har ett forskningsbaserat sparande gett gott resultat. Men det finns inga garantier. Historisk avkastning är inte en garanti för framtiden. Kom ihåg att balansera risk efter dina förutsättningar. Länk om risk.
 • 366. Depåstopp och ett större skifte i livet | Halvårsuppdatering 2024 #366

  54:36
  Sommaren är ett bra tillfälle att stanna upp och likt Formel-1 göra ett depåstopp. Att se hur året gått hittills, prata om saker som förändrats och fundera över vilka korrigeringar man vill eller behöver göra framgent. I år var de större än vi båda trodde. 🙈Sedan flera år tillbaka är jag och Caroline förtjusta i att ha en gemensam kickoff vid årsskiftet för att sedan följa upp den på sommaren. I november 2023 hade vi vår senaste årskickoff och så här i juli var det dags för en uppdatering.Man kan lägga upp en kickoff / depåstopp på olika sätt beroende på var man är i livet. Vi har haft superambitiösa tillfällen där vi till och med har hyrt ett konferensrum, jobbat med post-it-lappar, powerpoint-presentationer till årets enkla variant som vi hade live i avsnittet där vi bara pratade våra livshjul. Livshjulet är ett enkelt verktyg där man bara rankar olika områden i sitt liv på en skala 1-10. Det gör det mycket enklare att ha ett samtal om livet med sin partner, en vän eller någon annan.Några av våra större insikter och resultat från årets depåstopp:Tackade nej till mammas inbjudan till familjeresaCaroline gör ett större skifte i livet Förändring i RikaTillsammans på sikt Sedan pratar vi även om mindre saker som att vi tidigare i år insåg när vi faktiskt satte oss och gjorde vår ekonomiuppföljning i Spirecta att utgifterna spårat iväg utan att vi var medvetna om det. Jag hade t.ex. 50% fel på våra matkostnader (15.000 utfall mot min tro på 10.000 kr/mån). Sedan ett tag tillbaka gör Caroline nu månadsuppföljningar och vi har till och med för första gången en budget(!). Det blir även lite om pinsamheter, att hålla i kopplet och annat. Så vi hoppas att du gillar detta avsnittet. ❤️Hälsningar,Jan och CarolineLänkarPatreon inkl. livshjulsmallFölj diskussionen i forumetInnehållsförteckning00:00:00 - Intro00:02:14 - Kort om kickoff/depåstopp00:03:08 - Tjatat om familjeresa (som vi nu hoppat av)00:06:15 - Många små upplevelser inkl. vådaskott i taket00:08:09 - Människor som lever under sina möjligheter00:10:25 - Carro: jag har haft ångest för pengar00:12:20 - Jan: 5.000 kr fel om matkostnaderna00:15:21 - Carro: elden jag har håller på att dö00:16:35 - Carro: om jag skulle bli sjuksköterska00:21:52 - Carros livshjul00:23:52 - December: jag kan köpa vad jag vill. Juli: inte så.00:24:47 - Saknat sammanhang och mening00:27:15 - Carro: jag är fan inte klok som har böcker överallt00:30:23 - Inte hittat så mycket energi i jobbet längre00:31:39 - Patriarkatet och Storebror, lillebror och lillasyster00:33:17 - Resan kanske närmar sig slutet00:37:03 - Man kan ha plan, sedan bestämmer känslorna ändå00:38:11 - Carro skjuter ner min jorden-runt-kryssning00:39:49 - Läst jättemycket böcker00:41:20 - Against the gods: bok om risk00:45:22 - Inte värderat tankearbetet lika mycket00:46:24 - Bok: Nobody wants to read your shit00:48:53 - Experiment i sociala medier00:50:19 - Dags att checka ut?
 • 31. Kortpodd: Fokusera på frågor, istället för svar! | #31

  09:17
  En av nycklarna till ett rikt liv bortom pengar är att samla frågor, inte svar.Hela skoltiden, tiden på universitetet och början av karriären gick för mig ut på att ge rätt svar. Att få guldstjärnan i kanten. Att vara duktig. Att svara rätt. Först senare insåg jag att frågorna ofta är viktigare än svaren. Ett svar är beroende av förutsättningar och fungerar under en viss tid. En bra fråga är tidlös och kan öppna nya världar.Vad är ett bra svar värt om det besvarar fel fråga? Vi kan inte kompensera fel riktning med högre hastighet. Något jag försökt mer än en gång.De bästa frågorna har sällan enkla svar, men de utmanar oss att bli bättre. Som min coach sa: "Önska inte att det var enklare, önska att du var bättre. Väggen är inte där för att hindra dig, utan för att stoppa dem som inte vill det tillräckligt mycket.”Därför tycker jag att man ska unna sig frågor att hänga kvar i. Länge. Ibland flera veckor, månader eller år. Särskilt i frågor vars svar kommer göra livet rikare. Även om vi kommer på svaret först om 3 år, då är det ju ändå värt det. Svaret kan man ha med sig resten av livet. Därför är mitt råd börja samla på bra frågor. Sätt upp dem på kylskåpet. Prata med andra om dem. Avfärda dem inte. Närma dig dem. Utforska dem. Var nyfiken på dem. Lek med dem. Interagera med dem. Be om hjälp med dem. Som vanligt gäller lilla stegets kraft. Börja med en. Välj en egen eller en av våra. Men gör det. För tiden går. Tyvärr. Ha tillit till att svaret kommer. Det gör de alltid. När det kommer så är det alltid värt det. Guldet finns vid regnbågens slut. Vi är många som kan vittna om det. ❤️ Lycka till!
 • 365. Debatt om aktivt vs passivt sparande | Med Alexander Jansson, fondförvaltare #365

  01:03:08
  Inom sparande finns det två huvudsakliga strategier. Antingen tror man att man aktivt kan välja ut vinnare och undvika förlorare (=aktiv förvaltning) eller så tror man som jag att det är jättesvårt att göra och det är bättre att passivt bara äga hela höstacken - båda vinnarna och förlorarna - istället för att leta efter nålarna. Idag debatterar jag och Alexander Jansson, fondförvaltare och VD på ett fondbolag dessa två sidor.Jag har märkt att det är svårt att få till en nyanserad diskussion om aktiv vs passiv förvaltning. I communityn står många av oss stabilt i passiv förvaltning och det är så jag och Caroline har landat att vi investerar våra pengar framgent. Antingen i en bred, billig, passiv, global aktieindexfond eller fondrobot. Samtidigt upplever jag att världen inte är svart-vit och att det är farligt att bli fundamentalistisk.När jag tidigare i våras beklagade mig att få om ingen från finans ville ta aktiv-ståndpunkten i en diskussion eller debatt mejlade Alexander Jansson (hans LinkedIn) mig. Han är till vardags fondförvaltare och VD på ett fondbolag. Han tyckte likt mig att det är märkligt att man inte kan argumentera för sin ståndpunkt om man ändå jobbar med den till vardags. Han tog gärna debatten med mig sa han. Därför kommer här ett försök till en konstruktiv debatt om aktiv vs passiv förvaltning. Varken jag eller Alexander har fått någon ersättning för avsnittet. Det är också helt oklippt. Du får höra vår diskussion precis som den skedde, utan några redigerade vinklingar.Ha därför gärna lite överseende. Det är betydligt svårare än man tror att argumentera för ett ämne när man har någon på andra sidan än att själv argumentera utifrån en presentation. Så är det för oss båda. Självklart kommer man på de bästa argument i efterhand, t.ex. om survivorship-bias och liknande. 🙂Kontentan är att vi båda har lång erfarenhet av marknaden och vet att det inte finns ett entydigt rätt svar. Marknaden är oftast effektiv, men det finns tillfällen när den inte är det. Aktiv förvaltning behövs för prissättning, medan passiv förvaltning passar de flesta investerare och så vidare. Vi diskuterar också beteendemässiga aspekter och andra relaterade ämnen.Vi hoppas att du uppskattar samtalet, och ett stort tack till Alexander för att han tog initiativet! Kanske kan vi även få honom att delta i forumet.Jan och AlexanderLänkarFölj diskussionen i forumet → Innehållförteckning00:00:00 Introduktion av Alexander Jansson00:04:38 Alexanders case för aktiv förvaltning00:08:23 Jan: Jag håller med men drar motsats slutsats00:09:54 Alexander: Jag är inte emot passiv förvaltning00:12:41 Passiva fonder åker snålskjuts00:15:37 Marknadens effektivitet och kreativ förstörelse00:22:53 Fler index än aktier00:26:49 Svenska investmentbolags överprestation00:29:38 Var det enklare att överprestera förr?00:34:30 Betydelsen av historik i investeringar00:38:48 Kan jag tajma marknaden & göra en bättre analys?00:42:49 Hellre topp 10% i tio år än topp 1% i ett år.00:45:13 Globalfonders exponering mot USA00:50:55 Vikten av riskjusterad avkastning00:54:25 Du får inte röra dina investeringar på 100 år. Vad köper du?00:57:47 Index inkludering och exkludering efter trender01:00:14 Värdet av aktier som hobby
 • 30. Kortpodd: När är AF, ISK eller KF bäst? | #30

  04:36
  Investeringssparkonto (ISK), Kapitalförsäkring (KF) eller Aktie- och fonddepå (AF) vad är bäst?Som vanligt är svaret, det beror på! ISK och KF beskattas på samma sätt med en årlig skattesats oavsett hur aktierna/fonderna utvecklats under året. Ingen vinstskatt och du behöver inte deklarera.Medan AF beskattas med 30% vinstskatt och att du behöver deklarera manuellt själv.Generellt sett är ISK det bästa alternativet, inte alltid men ofta. En sak du kan göra i KF men inte i ISK är att sätta en eller flera personer som förmånstagare. Det betyder att personen skulle ärva pengarna ifall du gick bort.Om du förväntar dig få över 3% i årlig avkastning är ISK i första hand att rekommendera och för tillgångar där du förväntar dig lägre än 3% i årlig avkastning är AF att rekommendera. Om du har en portfölj med främst aktieexponering är ISK alltså att föredra. Du kan läsa mer om detaljer på vår hemsida.Om du vill diskutera ditt specialfall får du gärna kommentera eller än hellre besök rikatillsammans-forumet och ställ din fråga.
 • 364. Problem när pengar inte är ett problem | Hur väljer man när allt är möjligt? #364

  54:12
  I dagens avsnitt diskuterar jag och Moa Diseborn några av de utmaningar som vi har sett när vi har pratat och jobbat med människor som har mycket pengar / har fått mycket pengar t.ex. genom ett arv eller att man har sålt sitt bolag.En av frågeställningarna är hur väljer man när allt är möjligt? Man kan lätt tro att det blir enklare med mer pengar och ja, det blir det i många avseenden men inte alla. Ett problem är att man inte längre har några begränsningar och forskning är t.ex. tydlig med att för många alternativ är inte alltid av godo.Under tiden man t.ex. drev sitt bolag så hade man en struktur, man gick till jobbet, man hjälpte andra, man var behövd och så vidare men när överlämningsperioden går över blir det ofta en tomhet. En tomhet som faktiskt kan vara så pass jobbig att man drar sig för att njuta av friheten på andra sidan.Vi kommer även in på skammen kring mycket pengar. Att det är många som faktiskt inte berättar för sina kollegor eller vänner att de har pengar eller hur mycket pengar de har. Moa beskriver det hela som att “våga komma ut ur garderoben” kring sina pengar.Vi pratar även om att många av utmaningarna är liknande oavsett mängden pengar. Vi kommer in på att pengar sällan är lösningen på ett problem, att mer pengar ofta blir mer du och tricket verkligen är att använda sina pengar i linje med det som är viktigt för en.Det vanligaste problemet som jag tror flest känner till är “problemet” tillgång till pengar. Det vill säga pengar på kontot. Men min upplevelse är att många - särskilt som följer RT - kommer att någon gång i livet komma till ett ställe där man har / kommer ha mer pengar än man behöver.Då kommer vi till de andra två “problemen” som handlar om själva hantverket pengar och hur man använder pengarna för att göra livet rikare. Dessa två problem kommer man alltid ha oavsett om det första problemet är löst eller inte. Jag tänker att det är viktigt att hålla perspektiv på eftersom ibland kan det dyka upp kommentarer “Men du som har X pengar, du har väl inget att klaga på” eller “du kan inte ha några problem med pengar” eller motsvarande.Vi hoppas att du gillar avsnittet!Jan och MoaIntresseanmälan för att hänga med likasinnandeFrån tid till annan har jag och Moa fått förfrågningar kring att skapa ett sammanhang där man kan träffa andra i samma eller liknande situation. Vi håller på och utforskar hur något sådant skulle kunna se ut - just är spännvidden från att träffas och ta en öl till en eller flera träffar. Just nu är det enda som kommer hända om du anmäler dig via länken nedan att jag, Moa eller vår assistent tar kontakt med dig. Helt förutsättningslöst. ❤️ Gör en intresseanmälan →LänkarFölj diskussionenPatreonInnehållsförteckning00:00:00 Intro00:04:00 Pengafrågor som man inte alltid kan prata med andra om00:04:40 Att våga komma ut som miljonär00:08:50 Omgivningens förväntningar vid mycket pengar00:14:25 Använd pengar i linje med det som är viktigt00:15:40 Hur väljer jag, när allt är valbart?00:19:30 Känslan av skam kopplat till pengar 00:23:10 Vem kan jag lita på?00:29:00 Inget stort i att hålla sig själv liten00:32:34 Arv utöver bara pengar00:37:10 Det är dyrt att lista ut livet själv00:39:35 Pengar är en inte en lösning, utan en förstärkare00:43:30 Du får lov att använda dina pengar00:48:30 Alla har fullt upp med sig själva
 • 29. Pension: sju saker att göra rätt

  14:36
  Pension är faktiskt lättare än man tror! Särskilt om du är yngre än 65 år. Det är några få saker som ger störst effekt. Enligt oss är det dessa.I många år gick jag och oroade mig för pension. Pinsamt att erkänna, men jag föll för den s.k. 40-40-40-blåsningen. Att vi jobbar 40 timmar i veckan i 40 år för att sedan få 40 procent av lönen i pension. 😱Med åren har jag insett att den inte stämmer. Media och många tjänar mycket pengar på att skrämmas, på att ekonomi ska vara svårt och att vi lägger mer tid på tandborstning än vår pension. I Sverige har vi ett av världens bästa pensionssystem. Det är inte perfekt, men det är tillräckligt bra för de flesta. Särskilt om man gör dessa 7 saker. Självklart finns det massor av nyanser, detaljer, personliga frågor att dyka ned i. RikaTillsammans-forumets 1500+ frågor vittnar om det. Efter att ha läst nästan alla frågor är min åsikt; de är inte oviktiga. Men de spelar bara en marginell roll. Fokusera på storvinsterna först. Sedan på detaljerna. Därför är detta en inbjudan att släppa eventuellt dåligt samvete eller oro för pensionen. Med dessa sju punkter har du gjort mer rätt än de flesta. Pensionen kommer att lösa sig. Om du ändå inte tror det eller gillar detaljer - ställ en fråga! Så hjälps vi åt.Hjälp oss gärna att sprida detta genom dela avsnittet med en vän. 🙂——‼️ Viktig info! Allt sparande innebär en risk. Risken är det man får betalt för. Pengarna kommer både att öka och och minska i värde. Historiskt har ett forskningsbaserat sparande gett gott resultat. Men det finns inga garantier. Historisk avkastning är inte en garanti för framtiden. Kom ihåg att balansera risk efter dina förutsättningar. Vi äger AP7 och globala indexfonder själva. Ingen ersättning har utgått. Skrivet av Jan B. Tidshorisont 5+ år. Länk i bio för mer info om risk.
 • 363. Bli rikare snabbare genom hävstång och dessa tankespjärn | Om Naval Ravikants Almanack #363

  01:28:20
  Du kommer aldrig bli rik eftersom du är smart. Någon kommer alltid erbjuda dig ett jobb som är precis tillräckligt bra betalt. Din inkomst bestäms av tre faktorer. Din unika kompetens / förutsättningar i kombination med ansvar och hävstång. Det är två av de tankespjärn vi pratar om i dagens avsnitt.Som vanligt är jag ofta sen på bollen och upptäckte den amerikanske investeraren Naval Ravikant först nu. 🙈 Han blev känd för några år sedan efter en tweetstorm som handlade om hur man blir rik utan att ha tur. Till dagens avsnitt bjöd jag och Caroline in Caspian och Oliver som båda hade läst Naval innan jag ens hade tänkt på det.Här är några av höjdpunkterna som vi diskuterar:1️⃣ Din inkomst = kompetens + ansvar + hävstång.2️⃣ Du kommer aldrig att bli rik eftersom du är smart. Någon kommer alltid att erbjuda dig ett jobb som är precis tillräckligt bra betalt.3️⃣ Tjäna pengar med ditt huvud, inte med din tid.4️⃣ Det är relevant att spela pengaspelet. I alla fall ett tag. Därefter bör man sträva efter det pengar inte kan köpa.5️⃣ Spela långsiktiga spel med långsiktiga människor6️⃣ Jag vill inte ha ett liv där jag behöver skicka, eller ta emot, en swish-förfrågan.7️⃣ Konfliktlinjen är inte längre fattiga vs rika eller tjänstemän vs arbetare. Den är de med hävstång vs de utan.8️⃣ Hur kan du använda dig av hävstång i ditt arbete och ditt liv i det lilla?Jag rekommenderar alla att läsa eller åtminstone skumma boken. Särskilt eftersom den är kostnadsfri. För dig som sponsrar oss på Patreon kommer vi att ha den som bokklubb inom kort.Vi hoppas att du gillar avsnittet,Jan, Caroline, Caspian och OliverPS. Tack till dig på Patreon som gör avsnitt som dessa möjligt. 🙏LänkarFölj diskusisonen i forumetNaval Ravikants AlmanackPatreonInnehållsförteckning00:00:00 Tweetstorm00:04:32 Ränta-på-ränta finns överallt00:09:42 Fåtal principer förklarar det mesta00:11:02 Vill aldrig behöva skicka en swishförfrågan (eller få en)00:13:22 Pratar principer med barnen00:15:32 Hur Caroline värvade Jan till boken00:17:52 1% bättre beslut gör stor skillnad00:19:47 Underhållning idag men distraktion i framtiden00:21:32 Inkomst = ansvar + hävstång + unik färdighet00:27:04 Tre smarta frågor för ökad inkomst00:30:12 Det är enkelt, men inte lätt00:32:07 Taylor Swift dök upp på ett fans bröllop00:36:42 LinkedIn är en enkel hävstång00:38:52 Jan: Oliver du måste outsourca!00:40:37 Caspian: Men tänk om chefen inte gillar det?00:42:17 Oliver: du har förstört mig Jan! 🙈00:47:42 Caroline: Hävstång på universitet00:52:12 Hellre äga 1% av Shell än 100% av en bensinmack00:53:52 Dagens konfliktlinje: De med hävstång vs de utan00:56:06 Enklaste formen av hävstång är att investera00:59:02 Sträva efter det som pengar inte kan köpa01:00:19 Meditation kommer förstöra ditt liv01:02:48 Caspian: Meditation är inte för mig01:08:22 Att vara som vatten i livet01:12:02 Gör allvaret till lek, och leken till allvar01:14:08 Rikedom, hälsa och lycka - rätt saker, fel ordning01:16:22 Du kommer aldrig bli rik för att...01:18:12 Vi letar efter varandra i mörkret01:19:22 Status och politik är ett nollsummespel01:21:27 Överflödstänk istället för bristtänk
 • 362. BMC Global Select: den där tionde fonden som slagit index | Med Andreas Brock och Henrik Milton #362

  01:09:34
  Jag brukar säga att 9 av 10 aktivt förvaltade fonder inte slår index. Att det för den absoluta majoriteten av sparare är bäst att regelbundet spara i en billig, bred, passiv indexfond. Det är något jag absolut vidhåller och som det finns mycket teoretiskt och empiriskt stöd för. Samtidigt är jag fascinerad av den där 10 fonden som faktiskt slår index.Ibland upplever jag att misstolkas som att det är omöjligt att slå index. Det är det inte, det är bara extremt svårt att göra det över tid. Det är så svårt att för den absoluta majoriteten – inklusive mig själv – är det inte ens lönt att försöka. Egentligen är det enda undantaget att försöka att man får ut något annat mervärde som att man lär sig, har roligt, får emotionell kickar eller att investera i något som man bryr sig extra mycket om. Utifrån ett nyttomaximerande perspektiv är det inte lönt.Samtidigt har jag varit i den här världen tillräckligt länge för att veta att det finns ett antal investerare som är tillräckligt duktiga att de faktiskt kan mäta sig mot andra investerare och komma ut segrande. För att ta en sportmetafor (🙈); problemet med investeringsvärlden är att det finns inga divisioner. Alla spelar i samma liga, oavsett om det är min mamma som köper en enskild aktie eller det är en hedgefond från New York med miljarder i kapital och doktorerade handlare.Trots att man möts på samma spelplan ser förberedelserna inför matchen extremt olika ut. Detta tycker jag är extremt intressant. Det är också en stor anledning till att jag själv har slutat att vara aktiv och försöka slå index. Det är en av de sakerna som jag vill ge bort med detta avsnitt är just det här – vad är det som krävs för att spela på Champions League-nivå. Hur fånigt jag ibland kan tycka att det är på Finanstwitter eller motsvarande ställen när man inte ser att det är Henrik / Andreas eller motsvarande på andra sidan ens affär. Det är ju bara lyssna och tänka – i en affär där de säljer, kommer jag på allvar känna att jag har ett mer välgrundat beslut?Det här och mycket mer handlar dagens avsnitt om. Vi hoppas att du gillar avsnittet!LänkarBM Capitals hemsidaFölj diskussionen i forumetInnehållsförteckning00:00:00 Elefanten i rummet00:04:09 Same same, but different name00:07:11 Hisspitchen för BMC00:09:05 Varför är fonden populärast bland 75+? 00:12:10 De två stora frågorna00:15:47 Korpen möter Champions League00:17:29 Kenyanska & thailändska banker00:20:54 Marknaden gör en ödmjuk00:22:10 Bästa skruvdragaren i stan00:22:30 Vad som krävs på högsta nivå som investerare00:25:31 Halvledare och mjukvarubolag00:26:21 Ställningen i vårt vad00:28:43 Varför går det bra för er?00:32:13 Varför misslyckas så många fonder?00:36:04 Hur mycket av era egna pengar finns i fonden?00:39:45 Stressen som förvaltare00:40:14 Utvärdering av investeringsbeslut00:43:25 Balder och Nordea00:46:54 Hur många affärer tackar ni nej till?00:48:50 Champions vs speciella situationer00:49:27 Småbolags- vs Globalfonden00:51:56 Höga P/E-tal är alltid relativa00:53:07 Nyhetsbrevet för aktienördar00:56:56 Sektorrotation från 2022 till 202401:00:06 Ferrari är mer än ett bilmärke01:01:04 Hur motiverar ni er avgift?01:02:20 Hur ser ni på tillväxtmarknader nu?01:04:44 Våga ta mer risk01:05:27 Våga vara långsiktig01:08:00 Atlas Copcos årsredovisning är fantastisk