Share

Rigsretten

Dyk ned i Rigsrettens historie med højesteretsdommer Jens Peter Christensen, Vært er Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen.


Latest episode

 • #6 Derfor blev Støjberg dømt

  54:27
  Højesteretsdommer Jens Peter Christensen hjælper med at forstå dommen mod Inger Støjberg og giver sit bud på, hvad der skal til for at rejse nye rigsretssager. Vært: chefredaktør Jakob Nielsen.Gæst: Højesteretsdommer Jens Peter Christensen.Producer: Magnus Ebsen Bøgelund Pedersen, podcastassistent.

More episodes

View all episodes

 • #5 Den stædige minister og Tamilsagen

  01:04:28
  Mange troede, at Rigsretten var fortid, da sagen mod Erik Ninn-Hansen dukkede op. Men da først retten var sat, blev dommen hård og konsekvenserne store. Hvordan kunne det komme så vidt for Erik Ninn-Hansen, som det gjorde? Hør om det og resten af sagen i denne udgave af Rigsretten med Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, og højesteretsdommer Jens Peter Christensen.
 • #4 Storsvindleren Alberti

  48:43
  Første gang en minister blev kendt skyldig ved Rigsretten, gik det ud over venstremanden Sigurd Berg. Han blev dømt for ikke at have reageret på advarslerne om justitsminister Albertis bedrageri. Alberti selv endte aldrig for Rigsretten – men røg i tugthus alligevel.
 • #3 Kampen om parlamentarismen

  26:26
  Selv om den anden og tredje rigsretssag på overfladen handlede om byggeprojekter, så var begge sager i realiteten et led i kampen om at få indført parlamentarisme i Danmark. Politikens senere grundlægger var anklager – hør den fascinerende historie i Altingets podcast Rigsretten.
 • #2 Den første sag i Rigsretten

  44:43
  Altingets podcast om Rigsretten fortæller historien om den første rigsretssag, hvor fhv. statsminister A.S. Ørsted og hele hans regering sad på anklagebænken. Selve sagen forløb udramatisk, men den udviklede sig til et voldsomt opgør mellem Folketinget og Højesteret, da de anklagede ministre gik fri.Lyt med når Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, bliver klogere på den sag sammen med højesteretsdommer, Jens Peter Christiansen.
 • #1 Rigsretten kom med demokratiet

  01:00:55
  Altingets chefredaktør Jakob Nielsen får besøg af højesteretsdommer Jens Peter Christensen. I denne episode: sådan opstod Rigsretten, hvad er en politisk skandale, og hvilke store skandaler endte aldrig i Rigsretten?