Share

cover art for #85 Evin Cetin

Resan Hit

#85 Evin Cetin

Season 3, Ep. 11

Advokat och Kurd från sydöstra Turkiet uppvuxen med en rättvisepatos som har speglat hela hennes karriär. Enligt henne själv var det tack vare Socialdemokratin som hon fick möjligheten att utbilda sig till jurist. Hon berättar varför hon anser att utbildning är nyckeln till frihet och egna pengar likaså. Som advokat har hon insyn i den kriminella delen av samhället men även "lösningen" till den. 

More episodes

View all episodes

 • 12. #86 Azra Osmancevic

  40:32
  Jurist och socialentreprenör som minst sagt gjort en spännande resa. Som 4 åring kom hon till Sverige från Bosnien Herzegovina först boende i flyktingförläggningar och sen vidare i det svenska samhället. Azra gick fotbollsgymnasium och juristlinjen var kanske mer en slump än en utstakad plan. Hon har jobbat på barnhem i Argentina och varit volontär i Lesbos under flyktingvågen. Att jobba med rättvisa, feminism och integration har varit den röda tråden i hennes karriär. Hon är författare till boken ”69 anledningar att bli advokat”, grundare till Femtorship (mentorsprogram) och nu även plattformen Justic gör att man har svårt och inte bli inspirerad av hennes driv och målmedvetenhet till att göra världen till en bättre plats.
 • 10. #84 Negar Mottaghi

  32:30
  Aktivist och socionom Negar kom till Sverige som 5 åring från Iran. Hon är funkisförälder till Niro 8 år som har diagnosen autism och behöver stöd dygnet runt. Men att få den stöden och hjälpen som de har rätt till som familj har varit allt annat än enkelt. Negar slås inte bara för sitt eget barns rättigheter utan numera även blivit ett ansikte utåt för alla funkisfamiljer, men det har tyvärr inneburit mycket näthat. 
 • 9. #83 Atefeh Sebdani Jacobson

  49:36
  Atefeh berättar mycket personligt om sin barndom när hon kom till Sverige som ensamkommande barn tillsammans med sina bröder. En resa som hon bär med sig än idag. Hon berättar om det tunga ansvaret som hon fått av sina föräldrar. De som själva valde den politiska kampen och ställningstagandet i militärlägret i Irak istället för föräldrarrollen. Hon beskriver hur det har påverkat hennes egen föräldraroll och hur det kändes att träffa sin mor igen efter 20 år.
 • 8. #82 Adam Aljaraidah

  38:20
  Entreprenör från ett bostadsområde som präglas av utanförskap och arbetslöshet. Adam berättar om hans resa och målmedvetenhet som entreprenör och om hur han har format om information till makt. Hur hjälpte Harry Potter Adam att komma in på KTH. Adam berättar om hur han tog sig in i en värld där dörrarna inte står öppna för en ung kille med mellanöstern utseende och arabiskt-klingande namn.Han har blivit hyllad och fått otaliga priser som till exempel ”Årets nybyggare” som han mottog direkt från Kungen. Hans ödmjuka approach har tagit honom fram till VD för Virkesbörsen, en digital marknadsplats för skogsindustrin.
 • 7. #81 Milad Ommi

  45:22
  Egenföretagare som inte har haft den rakaste vägen i karriären. Milad var inte så förtjust i skolan och kände att han inte var ämnad för studier. Det var dessutom mycket annat utanför skolan som ryckte i Milads uppmärksamhet. Efter att ha nått botten enligt honom själv fick han en andra chans här i livet. Flera säljningstjänster senare så är han idag delägare i en snabbt växande bilåterförsäljare.
 • 6. #80 Arghavan Agida

  31:48
  Artist, sångerska, filmare och författare som använder kreativa medel för att globalt belysa kvinnors rättigheter. Hon är en sann socialentreprenör som brinner för att genom konsten bygga broar mellan kvinnor i olika länder och upplysa om mänskliga rättigheter.
 • 5. #79 Indra Sharma

  36:43
  Investerare och författare som har rötter från Indien och Colombia berättar om sin resa genom civilingenjörs utbildningen i Uppsala till investerare. Hur hon hade nytta av sin kännedom av Indien när hon jobbade med HMs expansion där. Men också den perioden då hon var analfabet i Tokyo. Indra har en bred inblick i kvinnlig entreprenörskap i Sverige. Hon berättar om ensamheten och svårigheterna att ta sig fram i näringslivet som kvinna med invandrarbakgrund. Hur och varför föddes boken Förebilderna-Kvinnorna som formar vår framtid, som hon är medförfattare till. Indra svarar på de komplexa frågorna om varför kvinnlig företagande är så låg i Sverige. 
 • 4. #78 Camilla Hamid

  35:44
  Bakbloggaren som har tagit hela svenska folkets hjärta med storm med sina varma och färgglada bakverk. Camilla har inte bara hunnit med två publicerade böcker utan även syns i TV-rutan titt som tätt. Hennes resa hit har inte varit enkelt och privilegierad. Hon har krigat igenom både personliga utmaningar och de som hon utsätts för i skuggan av att synas i det offentliga.