Share

Regnskogpodden

Regnskogfondet


Latest episode

 • 1. Vintersportens skjulte fotavtrykk

  29:16
  Avhengigheten av sponsorer som Equinor og den omfattende jakten på snø rundt om i verden, som spesielt alpinister som flyr jorda rundt for å finne snø, står for er et gigantisk globalt klimaproblem. Gravejournalist Anne Rognerud belyser vintersportens dilemma i denne episoden av Regnskogpodden sporten.Programleder: Guro Fostervold Tvedten

More episodes

View all episodes

 • 5. Hvordan sivilsamfunnet påvirker politikken i Norge - med Lars Haltbrekken og Elise Åsnes

  31:36
  Går du med en politikerspire i magen? Eller har du et brennende miljøengasjement du ikke helt vet hvordan du skal få utnyttet? I forrige episode slo klimaguru Svein Tveitdal fast at det beste du kan gjøre for klimaet og naturen er å melde deg inn i en miljøorganisasjon. Men hva er neste steg? I denne episoden av Regnskogpodden aktuelt får du vite hvordan du kan bruke makten din til å påvirke politikerne. Med oss i denne episoden har vi leder for miljøorganisasjonen Spire, Elise Åsnes og stortingsrepresentant for SV, Lars Haltbrekken.Episoden ble spilt inn i oktober 2023, da regjeringen la frem sitt forslag til statsbudsjettet 2024.
 • 4. En klimagurus analyse av valget - med Gina Gylver og Svein Tveitdal

  31:03
  OBS! Denne episoden ble spilt inn i høst like før kommunevalget 2023.Hva betyr det at vi har så mange politikere som styrer i Norge og resten av verden som ikke ser ut til å ville gjøre det som skal til for å stanse naturkrisa? I denne episoden møter vi klimaguru og tidligere FN-direktør Svein Tveitdal og Gina Gylver, miljøforkjemper og leder i Natur og Ungdom. Det skyller en blå bølge over Norge, og vi spør hva det betyr for de globale klimamålene. Klarer Norge og verden å nå målet på 1,5 grader innen 2030, om vi fører en politikk som folket har valgt frem nå? Hva vil dette bety for naturen vår?Hør hva Gina og Svein svarer i denne episoden av Regnskogpodden!
 • 3. Regnskogmilliardene 15 år: Slik ble det til - med Kristin Halvorsen og Lars Løvold

  40:10
  I desember økte regjeringen den norske regnskogstøtten med en milliard kroner.Tidligere finansminister Kristin Halvorsen og daværende leder for Regnskogfondet, Lars Løvold, forteller om hvordan en liten norsk NGO bidro til det som ble Norges store pionerinnsats for klima og skogsatsning. Norge ble verdensledende på tropisk regnskog, og våre to gjester var helt sentrale i det som den gangen ble møtt med applaus på pressekonferansen på Bali for 15 år siden.  OBS! Denne episoden ble innspilt 7. november, før det ble kjent at regjeringen bevilget en ekstra regnskogmilliard i statsbudsjettet.
 • 2. Klima-apati med Marlon Langeland og Juni Romero y. C. Berg-Nielsen

  38:17
  Gjester: SKAM-skuespiller og klimaengasjert formidler Marlon Valdès Langeland og Grønn Ungdoms politiker Juni Romero y. Cordero Berg-Nielsen.Denne høsten var det kommunevalg og ifølge Opinions Ung-undersøkelse fra 2023 er klima og miljø den enkeltsaken som faller mest i engasjement hos dem mellom 15–25 år. Hvorfor er det sånn? Stemmer det at Greta Thunberg-ånden er død, slik noen forsøkte å påstå under valgkampen? Har myndighetene mer å gå på ved å innføre strengere klimagrep som kan minske forbruksvanene våre? Vi vet at det å være ute i naturen fremmer engasjementet for å ta vare på den. Kan vi lovpålegge folk å være mer ute i naturen? 
 • 1. Knusktørre trær og kokvarm elv i Amazonas - med Anders Krogh og Hauk Are Fjeld

  38:58
  Regnskogen i Amazonas skvises fra flere fronter samtidig og står på terskelen til kollaps. Regnskogekspert Anders Krogh og statsviter Hauk Are Fjeld forklarer sammenhenger du kanskje aldri før har tenkt på. 
 • 5. 25. En samtale med en ung klimakamp-veteran | gjest Penelope Lea

  49:08
  Penelope Lea har til tross for sin unge alder gjort mer for klima, miljøet og naturen enn de aller fleste. Som naturinteressert barn har hun vært engasjert og organisert siden hun var åtte år gammel. I dag er hun UNICEF-ambassadør og et fast innslag ved forhandlingsbordene på verdens klimakonferanser. Det tar på å være ung og naturengasjert. Faktisk så mye at Penelope har utsatt skolegangen med et helt år for å balansere mellom skole og organisasjonsarbeid, mens hun samtidig forsøker å ha et "bærekraftig" privatliv. Hvordan holder hun motet og engasjementet oppe? Og hva er det viktigste neste steget i klimakampen? Det svarer Penelope på i denne episoden av Regnskogpodden.