Share

cover art for 51. HPSolartech växer!

Rat Race - din guide i ekorrhjulet

51. HPSolartech växer!

Filip träffar Kenny Fogel, VD på HP Solartech, i en intervju om paradigmskiftet och den stora transformation bolaget står mitt i.


HP Solartech, som startade 2017, gör något av en helomvändning och byter riktning helt från att sälja mindre solcellsanläggningar för privatpersoner och mindre företag till att fokusera på att bygga så kallade solcellsparker som levererar minst 1 megawatt. Under året kommer till exempel 40 solparker till ett värde av ca 500 miljoner rullas ut i Sverige, och sen fortsätter expansionen utanför landets gränser.


HP Solartech kommer under året dubbla teamets storlek från dagens ca 20 medarbetare. Lyssna på när Kenny beskriver vad de söker och vem han är som chef!


Registera dig på exparang.com för att se om du matchas till någon av de spännande öppna rollerna. Kika på alla öppna roller på https://hpsolartech.teamtailor.com/


More episodes

View all episodes

 • 54. 54. Marianne Nivert

  38:20
  I ett samtal med en av Sveriges mäktigaste näringslivskvinnor, Marianne Nivert, får vi en hel del konkreta råd och tips till kvinnor av vår tid i karriären samt får möjlighet att reflektera över hur näringslivet och företagande utvecklats de senaste 50 åren.
 • 53. 53. Att misslyckas är att att lyckas

  30:56
  Arnaud har en misslyckad startup i bagaget. Med det som grund, samt uppbackat av resten av sin livserfarenhet, skrev han boken "How hard can it be" om just att misslyckas. Sofia och Filip möter honom i ett samtal om hur få det är som lyckas samt om förmågan att skjuta bort skulden för misslyckanden på omständigheter snarare än på sig själv. OBS - samtal på engelska.
 • 52. 52. Talent Acquisition - tillför det verkligen någonting internt?

  32:23
  TA, eller Talent Acquisition, blir mer och mer bekant. Vad är det egentligen? Är det en omskrivning av dåtidens HR Business Partners? Är det internrekryterare? Och varför har det blivit så in i helsicke hett att bli TA? Vi pratar med experten Per Tjernberg om detta och mycket mer.
 • 50. 50. Referenser är överflödigt lull-lull

  38:01
  Är det egentligen meningsfullt att ta referenser på kandidater i rekryteringsprocesser? Adderar det något till intervju, tester och magkänsla? Sofia och Filip får en intressant pratstund med en av landets mest erfarna referenstagare, och tillika delägare till referenstagningsföretaget Refapp. David Näsström. Han hjälper till att reda ut begreppen.
 • 49. Engagerad är nåt man är, det går inte att ändra. Eller?

  39:31
  Kan man mäta engagemang på en arbetsplats? Och kan man göra nånting åt om det visar sig att folk går omkring och är oengagerade? Det och många andra frågor på ämnet rotar vi i tillsammans med en av medgrundarna till Hej Engagemang, Niklas Delmar.
 • 48. Det går inte att lära gamla hundar att sitta

  27:14
  Säg att du har spenderat hela din karriär i en väldigt traditionell och konservativ bransch, men att du sen förväntas bidra in i en helt ny och annorlunda kontext. Går det? Vad behövs det för verktyg för att klara av den typ av förflyttning. Sarah McPhee, fd VD och Koncernchef bland annat för Storebrand och styrelsemedlem i Klarna, hjälper oss att förstå huruvida gamla hundar kan lära sig att sitta eller inte.
 • Är tjänstebil bara en fåfäng förmån?

  21:25
  Sofia och Filip tillhör den minst bilintresserade kvartilen i samhället... och sitter på lite frågor om det där med tjänstebil. Är det egentligen en bra deal? Vad är skillnad mellan tjänstebil och förmånsbil? Vad ska man tänka på? För att få hjälp att reda ut begreppen har de tagit hjälp av stjärnan Nathalie Salasca på Bavaria.
 • 46. Ha dina tips redo!

  08:52
  Om din kompis skulle ringa dig och be om tips på bra folk till ett specifikt jobb, skulle du då kunna leverera relevanta tips på stående fot?Denna vecka ventilerar Sofia en tanke som slog henne när hon blev imponerad av en kompis häromdagen. Hon ska bli bättre på att ha folk att tipsa om. Behöver du också det?