Share

cover art for 77. Louise Hoffsten - "Rhythm and blond" låt-för-låt

Hitfabriken

77. Louise Hoffsten - "Rhythm and blond" låt-för-låt

2023 är det 30 år sedan Louise Hoffstens genombrottsalbum "Rhythm and blond" släpptes. Det ska vi fira med att gå igenom låt för låt på det hitspäckade albumet ihop med Louise. Hon berättar om hennes dåliga självförtroende inför att plattan skulle släppas, om hitlåten som fick inspiration av Bingolotto och "Loket", feministiskt låtskrivande och varför hennes publik består av pensionärer och punkare. Hör också hennes starka historia om låten som skildrar hur hon blev utnyttjad av en man, hur albumet spelades in i Polarstudion, vassa piken mot hemstaden Linköping, missnöjet med albumbilden och om sonens tårar och oro för mammas missbruk. Vad hade hon för tankar på internationell karriär, hur mådde Freddie Wadling under inspelningen, hur är hennes relation till munspel och hur är det att köra el-rullstol istället för bil?

More episodes

View all episodes

 • 84. Theo

  01:10:14
  Poddpremiär för Theo som hunnit skaffa sig 2 miljoner följare på TikTok, bli myndig, skaffat körkort och ett nytt mognare artistnamn. Vi pratar om svensk barnpop, att hitta en ny publik och varför just han hittat en så stor följarskara. Hör också om hans tidiga genombrott har haft baksidor, har han ett terapi-konto, om näthatet han fått lära sig leva med, hans blöta 18 årsfest med strippor och om att vara tonåring och samtidigt vara en förebild för många unga. Vi kommer också in på mamma Emma, skillnaden mellan offentliga och privata Theo och om att han aldrig varit kär, om könet spelar någon roll och om han har en plan b om artistkarriären falnar.
 • 83. Martin Svensson

  01:16:37
  Han är så yeah yeah, wow wow! Martin skulle aldrig återvända till musiken, men han fick fel. Nu släpper han ny musik med bandet Atron efter att han fick höra om Avicii:s vurm för hans Mellolåt från 1999 som han också kom att spela in en egen version av. Hör om hans lögn som gjorde att han tillslut fick skivkontrakt, om hur han tidigt i karriären trakasserades av kvinnor som tog honom på könet, om att han legat med få trots ett liv som flickidol, om relationen med Dilba och den mörkaste stunden i karriären då han mådde som sämst. Hör varför han la av med musiken, om författarskapet, om att vara en pirat och om hur han mår idag. Och så får vi smyglyssna på den osläppta nyinspelningen av Yeah Yeah Wow Wow som släpps i vår samt Avicii:s låt som inspirerats av hans hit.
 • 82. Samir & Viktor

  01:14:28
  Succé-duon som fått hela Sverige att fucka loss. Samir & Viktor om att smida medans järnet är varmt och att betala priset med sitt mående. Hör om deras shots-rider, hur de valde skivbolag till comebacken, om kulturkrocken de emellan, om relationen till mammor & pappor till sina fans och om det är pinsamt att lyssna på deras musik? Vi pratar om det stora genomslaget i Melodifestivalen, om sminkade magrutor, om när de inte längre pratar direkt med varandra och så småningom splittras och om vem som har ansvaret för deras hälsa? Viktor öppnar också upp om hans psykiska ohälsa, om att han inte trodde han skulle överleva, om polisens gripande av honom för narkotikabrott och den upplevda förnedringen att stå naken framför poliser som hånade honom. Hur ser han på gängkriminaliteten som göds av de som köper illegala substanser? Vi pratade också om vad killarna gjorde när de lämnade musiken och vad vi kan förvänta oss i Melodifestivalen 2024.
 • 81. Frans

  01:19:36
  Hör historien om det dramatiska uppbrottet som blev en Mellovinnarlåt som kom 5a i Eurovision. Frans är artisten som haft två stora genombrott. Det första redan som 7 åring, när det andra kom var han 17. Hör om varför han lämnat Skåne för Stockholm, hans relation till Zlatan, om hur han skyddades från fenomenet barnstjärna och vad som räddade honom, om hans livsfarliga partytrick och om han skulle kunna återvända till Melodifestivalen. Han berättar också om hur det var att ha en livvakt i skolan, plagiatanklagelserna, om framgångarna utomlands och vad han gör idag. Frans kommer släppa ny musik 2024 i den nyuppfunna genren "jeggae-pop" men har också jobbat med helt andra saker så som bartender och med sexualundervisning i grundskolan där han svarat på tuffa frågor från klasser.
 • 80. Galenskaparna & After Shave topp 10 - Claes Eriksson

  01:52:01
  Hjärnan bakom Galenskaparna & After Shaves alla låtar och hits; Claes Eriksson har fått lista 10 av sina favoritlåtar från sin stora katalog. Han berättar också om diskussionerna om att ha ETT gemensamt namn på gruppen, Bert Karlsson-bandet som hotade Mackens största hit, om satiriska texter om kyrkan, att memorera text, självkritiken mot Macken-filmen, relationen till Mello och om hans kreativitet klingat av. Hör också om musiken gjort honom rik, om politiken i musiken och vad hände när deras popularitet dalade? Och varför har han ingen mobiltelefon?
 • 79. Army of Lovers - Alexander Bard

  01:30:18
  Army of Lovers bildas i slutet av 80-talet. Hör om medlemsbyten, kontroverser, eviga bråk, extravaganza och en rad klassiska hits! Skaparen och låtskrivaren Alexander Bard berättar om varför det nu blir ännu en comback, om varför han slutade med musiken, Eva Dahlgrens fula fans, hur gruppen nobbades av svenska skivbolag, låtarna från andra albumet som tar världen med storm men också om de omedelbara slitningarna i gruppen. Han berättar också om livsfarliga stalkers, USA-satsningen som kom av sig, de hårda kontroverserna med Camilla Henemark och om att känna sig våldtagen av Stina Dabrowski. Du får också höra om när MTV bojkottade gruppen, enorma spelningar i östeuropa, om Mellofloppen 2013, om att bli nobbad av Swedish House Maffia, hans mest underskattade låtar och om varför han dissar Madonna. (Camilla Henemark har tyvärr tackat nej till att medverka och bemöta det Alexander berättar och ge sin syn på det som hände i bandet.)
 • 78. Robin Bengtsson

  01:10:32
  Jag satte mig ner med Robin och pratade Idol, Mello, Eurovision, Let´s Dance och skvallerjournalistik. Vi pratade också om varför han tyckte han var så dålig under Idol-tiden, varför han tycker många av hans låtar är dåliga, om att ha ett day-job och om den tysta tiden efter Idol. Han avslöjar också sitt trick att ta sig in på radio-spellistorna, vi redde ut hans bråk med vinnaren av Eurovision året han själv tävlade för Sverige och kom femma och vad är det som gör att så många bildar par under eller efter Let´s Dance? Hör också om varför det bär honom emot att kalla sig influencer, hans mångmiljonomsättning, nya album, om skvallertidningsjournalisten han vill ge en käftsmäll och vem som är Robins största konkurrent.
 • 76. Min pappa Povel Ramel

  01:07:48
  Povels dotter Lotta Ramel har för första gången valt ut åtta av sina favoritlåtar ur sin pappas enormt stora musikskatt. Vad hade hon för relation med pappa Povel, gjorde hennes pappa Sveriges första rap och hur har hans musik och texter åldrats? Hör om hennes samarbete med pappa på scenen och om låten som fick henne att kissa på sig! Med en så produktiv pappa undrar jag också om han hann vara just pappa..? Och hur var det att växa upp som kändisbarn på Lidingö? Inte minst pratar vi om festerna förr, om fördomarna om hennes familj och om den ny-resta Povel-statyn som fått godkänt av kungen.