Share

cover art for 62. Min pappa Uno Svenningsson

Hitfabriken

62. Min pappa Uno Svenningsson

För första gången någonsin i en intervju får du höra Uno Svenningssons son, låtskivaren Mark Bihli. Han har fått välja ut sina favoritlåtar från sin pappas stora låtkatalog, låtar som han har närmast relation till. Vi pratar bland annat om konflikten mellan Ungdomens nykterhetsrörelsen och Uno och om låten Mark fick specialskriven till sig. Hör också om hur det är att jobba med sin pappa, om hur deras vänskap växt och om varför han valt bort namnet Svenningsson. Som en bonus lyssnar vi också på en demo-låt Mark skrivit och själv sjunger. Var vill han själv nå med sin musik, kan han skapa musik till de allra största stjärnorna?

More episodes

View all episodes

 • 78. Robin Bengtsson

  01:10:32
  Jag satte mig ner med Robin och pratade Idol, Mello, Eurovision, Let´s Dance och skvallerjournalistik. Vi pratade också om varför han tyckte han var så dålig under Idol-tiden, varför han tycker många av hans låtar är dåliga, om att ha ett day-job och om den tysta tiden efter Idol. Han avslöjar också sitt trick att ta sig in på radio-spellistorna, vi redde ut hans bråk med vinnaren av Eurovision året han själv tävlade för Sverige och kom femma och vad är det som gör att så många bildar par under eller efter Let´s Dance? Hör också om varför det bär honom emot att kalla sig influencer, hans mångmiljonomsättning, nya album, om skvallertidningsjournalisten han vill ge en käftsmäll och vem som är Robins största konkurrent.
 • 77. Louise Hoffsten - "Rhythm and blond" låt-för-låt

  01:19:06
  2023 är det 30 år sedan Louise Hoffstens genombrottsalbum "Rhythm and blond" släpptes. Det ska vi fira med att gå igenom låt för låt på det hitspäckade albumet ihop med Louise. Hon berättar om hennes dåliga självförtroende inför att plattan skulle släppas, om hitlåten som fick inspiration av Bingolotto och "Loket", feministiskt låtskrivande och varför hennes publik består av pensionärer och punkare. Hör också hennes starka historia om låten som skildrar hur hon blev utnyttjad av en man, hur albumet spelades in i Polarstudion, vassa piken mot hemstaden Linköping, missnöjet med albumbilden och om sonens tårar och oro för mammas missbruk. Vad hade hon för tankar på internationell karriär, hur mådde Freddie Wadling under inspelningen, hur är hennes relation till munspel och hur är det att köra el-rullstol istället för bil?
 • 76. Min pappa Povel Ramel

  01:07:48
  Povels dotter Lotta Ramel har för första gången valt ut åtta av sina favoritlåtar ur sin pappas enormt stora musikskatt. Vad hade hon för relation med pappa Povel, gjorde hennes pappa Sveriges första rap och hur har hans musik och texter åldrats? Hör om hennes samarbete med pappa på scenen och om låten som fick henne att kissa på sig! Med en så produktiv pappa undrar jag också om han hann vara just pappa..? Och hur var det att växa upp som kändisbarn på Lidingö? Inte minst pratar vi om festerna förr, om fördomarna om hennes familj och om den ny-resta Povel-statyn som fått godkänt av kungen.
 • 75. Min mamma Siw Malmkvist

  01:05:58
  För första gången har Siw Malmkvist dotter Tove Mårtensson valt ut sina favoritlåtar med sin mamma. Tove berättar hur hon räckte ut tungan mot personer som tittade extra på stan på hennes kända mamma. Hur mycket har hon präglats av mammas musik, uppväxten i Helsingfors, traumat att få besök av Arga Snickaren, om att ta hem kompisar som hellre ville hänga med mamma än henne. Hon berättar också om sitt dåliga samvete mot Siw och om varför hon inte valt mammas bransch och om konserten som slutade i ett fullkomligt fiasko.
 • 74. Min före detta flickvän Marie Fredriksson

  01:15:39
  Hits, sex, svek och uppbrott. Maries ex, rockräven, Lasse Lindbom har fått välja ut sina favoritlåtar från Marie Fredrikssons stora låtkatalog. Hör hur de träffades och blev ett par. Hur gick det att samtidigt jobba ihop och hör om sveket och det dramatiska triangeldramat som gjorde att de tillslut gick skilda vägar. Det blir en låt som handlar om ett tragiskt självmord och en riktig sexlåt om alla stadierna i ett samlag. Lasse berättar också om en låt som är ett fullständigt mysterium, om hur han tog Maries sjukdomsbesked och så får vi veta vad Lasse Lindbom gör idag.
 • 73. Nordman

  01:03:43
  Nordman bildades 1993 och består av Håkan Hemlin och Mats Wester. De har varit en av Sveriges mest framgångsrika grupper med flera hits som "Vandraren", "I Lågornas Sken" och "Be mig". Med en musikalisk blandning av pop och folkmusik har de blivit otroligt framgångsrika och folkkära. Under sin karriär har Nordman släppt flera album och vunnit flera priser, inklusive två Grammis. De har också spelat på flera stora festivaler i Sverige och turnerat internationellt. Hör hur deras karriär kantats av succéer men också av Håkan Hemlins missbruk, uppbrott, tid i fängelse och comebacker. Hur mkt har de buntats ihop med rasistiska band eller vit makt-musik? Vi snackar också om de intressanta med Håkans röst ihop med flöjt, om att få permis från fängelset för att spela in hitlåtar, hur Håkans kriminella liv påverkat karriären, om att vara en superlögnare och om comebacken och alla tre Mello-låtarna. Och speciellt om rabaldret kring att de brände en häxa på melloscenen och slog ut queen of mello; Carola.
 • 72. ABBA Voyage - Ludvig Andersson

  01:18:21
  Det här programmet handlar om världens dyraste scenupplevelserna genom tiderna, ABBA Voyage i London har kostat svindlande 175 miljoner dollar! Medans pappa Benny Andersson står på scen som avatar är det hans son Ludvig Andersson som är producent för showen. Hör om hur de lyckades hålla projektet så hemligt, hur sönderlyssnad han är på ABBA, vilken relation han har till ABBAs musik och om han kan hålla sig objektiv inför deras verk. Hur växte showen fram, var hittade de inspiration, hur tuffa var inspelningarna av materialet med Björn, Benny, Frida och Agnetha och varför användes också body doubles, vilka är det egentligen man ser på scenen? Ludvig berättar också om varför de behövde bygga en helt egen arena och hur ABBA helt obemärkt kan röra sig i arenan utan att bli igenkända. Han avslöjar också hur låtarna som är med valdes ut, varför några av de största hitsen inte är med och att det finns mer material inspelat och vilka några av de låtarna är. Du får också höra hur showen nu ska sättas upp på fler platser i världen men hur långt kan man ta fenomenet ABBA, är det slut nu?
 • 71. Patrik Isaksson

  01:12:43
  23 år som artist och massor med hits! Hör Patrik Isaksson om hur han stört sina grannar, exet Monika, hur det är att som artist bo i Örebro och likheten med Pavarotti! Han berättar också om att han kan leva på sina gamla låtframgångar, om resorna med helikopter och privatjet till spelningar, om att behöva byta ut sitt band och de vilda åren som singel och popstjärna. Vi pratade också om geniet Anders Glenmark och sorgen efter hans duettpartner Marie Fredrikssons bortgång. Vi får också veta bakgrunden till hans ölreklamlåt och exakt hur många backar öl han fick gratis och om hans hit från Melodifestivalen som han hatar och aldrig spelat en gång efter detta.
 • 70. Marcus & Martinus

  01:05:54
  De är kända världen över, de har toppat listorna, turnerat och vunnit musiktävlingar och är nu 21 år. Tvillingarna från nordnorge har gått från barnstjärnor till att bli vuxna. De slog igenom i Lilla Melodifestivalen i Norge som de vann, idag är de kända var de än går. Vi pratar om fansen i Shanghai och hur de sätter gränser mot de mest efterhängsna beundrarna. De berättar om hur de jobbar tills de blir sjuka, att turnera så mycket att de glömmer var i världen dom är och den svåra tiden att växa upp i rampljuset, ständigt granskad av fans och press. Hur jobbades låtarna om efter målbrottet, vad missade de av tonårslivet och hur de hanterat de horder av tjejer som velat komma i närheten av dom? Idag har Marcus flickvän, hör om hoten och hatet hon får ta emot. Vi pratar också om konkurrensen bröderna emellan, om deras ständiga bråk och vad händer om en av de inte vill hålla på med musik längre? De berättar också om hur de blivit blåsta på pengar och om varför de aldrig varit med i norska Melodifestivalen, vill de hellre representera Sverige än Norge? Är det rätt att kalla de landsförrädare och backstabbers?