Share

Skövde kommuns hållbarhetspodcast

Den lättsamma hållbarhetspodden!


Latest episode

 • 4. Inget mer vroom vroom

  43:45
  I månadens, och vårens sista, avsnitt får Ludvig äntligen prata av sig kring elbilar, som han har väntat! Så ut i hängmattan med en glass när vi djupdyker i laddning, batterier och elmotorer.Vi kommer efter detta avsnitt ha ett kort uppehåll under sommaren med ambitionen att återkomma efter semestern med nya ämnen och samtal kring hållbarhet. Tack för att du lyssnat!

More episodes

View all episodes

 • 3. En AW som får det att pirra till

  47:00
  Denna månad har vi vår finanscontroller Bas Thijssen på besök! Vi dyker ner i pengarnas värld och diskuterar hållbara investeringar. Det bjuds på snack kring aktier och fonder samt tips hur man kan placera sina pengar mer hållbart. Men också hur vi som kommun ser på placeringar, Sari drömmer om en AW med Bas, Mattias kommer till bukt med vad som får det att pirra till och Bas ger oss alla en crash course i allas favoritämne, pensioner!
 • 2. Blommor, bin och elefantkatter

  44:58
  I månadens avsnitt av Skövde kommuns hållbarhetspodcast fokuserar vi på biologisk mångfald. Mattias tycker begreppet syrefri botten är rörigt, det finns ju ingen luft i vattnet eller? Sari förklarar blommor och bin, och mycket mer, för pojkarna och Ludvig uppfinner en ny djurart, elefantkatten.
 • 1. Örf hour

  50:09
  Det är dags för Jordtimmen, eller Earth hour som man också kan säga. Mattias har blivit en riktigt lampsläckare, Ludvig grottar ner sig i laddinfrastruktur och Sari lär killarna ett och annat om fiskar på Billingen. Vi försöker också reda ut varför vi lägger tid varje år på Earth hour och vad WWF (Världsnaturfonden) har för uppmaningar till kommunerna när det gäller hållbarhetsarbete.
 • 4. Det där är bullshit!

  30:44
  “Det där är Bullshit!” utbrister Sari i månadens avsnitt om hållbarhet. Vi har Skövdes folkhälsostrateg Rebecka med oss, Mattias vill gärna att det är konkret och Ludvig frågar sig om det är social hållbarhet att prata med folk i badhusduschen?
 • 3. Konsumtion

  40:49
  I det tredje avsnittet av Skövde kommuns hållbarhetspodcast pratar Mattias (kommunikatör), Ludvig (energi- och klimatrådgivare) och Sari (Miljöstrateg) om konsumtion och vi konstaterar att det inte är helt lätt att göra rätt.
 • 2. Transporter

  30:24
  I det andra avsnittet av Skövde kommuns hållbarhetspodcast pratar Mattias (kommunikatör), Ludvig (energi- och klimatrådgivare) och Sari (Miljöstrateg) om transporter. Varför är det så viktigt att tänka på hur vi transporterar oss och vad är egentligen fossil energi? Det blir också snack om elbilar, cyklar, sparkcyklar och kollektivtrafik.