Share

cover art for #17 ”Hämta hem din kraft. Du är din egen kvinna”

Psykprat

#17 ”Hämta hem din kraft. Du är din egen kvinna”

Clara Skogholt berättar om sin livshistoria, hur effekterna av psykisk ohälsa har påverkat henne och hur hon idag har skapat livskvalitet. Hon har erfarenhet av ångest och hjärntrötthet, och även av stressutlösta tillstånd och suicidnära tillstånd. Efter många år av tvångsvård fick Clara nog. En insikt att våga välja livet och se sina svåra erfarenheter som styrkor istället för bara sår. 

More episodes

View all episodes

 • #1 Rainbow Road: En HBTQ+ mini serie (Del 3 av 3)

  31:15
  I detta avsnitt får vi höra när Bea berättar sin upptäcktsresa och hur hon behövde hamna på botten i sitt mående och gå igenom en kris för att hitta sig själv och må bra.Det här är sista avsnittet av Rainbow Road och det avslutas också med diskussioner om HBTQ-ikoner och förebilder mellan mig och Bea.
 • #19 “Skynda långsamt!”

  37:11
  Hjärnkollambassadör Veronica Malm berättar om sin erfarenhet av utmattningssyndrom. Hon berättar om sin återhämtningsresa, varför kroppen sa ifrån, symtomen före, under och efter insjuknandet, kommunikationen med myndigheter, behandling och egna strategier.
 • 2# Rainbow Road: En HBTQ+ mini serie (Del 2 av 3)

  26:40
  När man har varit "nöjd" med sitt kärleksliv; vad händer när ens värld helt förändras av att bli kär på riktigt? Vad händer med psyket av att trycka ner sitt sanna jag? Lyssna på detta avsnitt med Ronja för att få reda på hur hon tog sig igenom allt detta.
 • #18 Goda relationer kan rädda liv – och konsten att använda sina fem sinnen

  36:27
  Yvonne Kallträsk berättar om varför det är så viktigt med goda relationer, och att det är nödvändigt att kunna visa sig sårbar. Yvonne har lärt sig att hantera ångesten och kriser med sina fem sinnen, och visar på det som hjälpt henne i livet. Det kan ta lång tid att vända negativa spiraler, och det har varit en process för Yvonne att komma till insikt och acceptera sig själv som den hon är. Yvonne är Hjärnkollambassadör sedan 2016, är utbildad Peer Supporter och även aktiv i TIFF (Träffpunkternas intresseförening).
 • #1 Rainbow Road: En HBTQ+ mini serie (Del 1 av 3)

  37:15
  Vad för känslor uppstår det när man blir kallad “fel” kön men det känns helt rätt?Är alla upptäckter man gör verkligen satta i sten?I detta avsnitt får vi höra hur Christophers resa började och puttades under mattan tills det inte gick att dölja och hur han lever sitt liv idag.
 • #16 “Det är svårt att ta emot sig själv när man faller”

  43:56
  Kurt Nyberg samtalar med Sadia. Hjärnkollambassadör Sadia Bravo föreläste om hur det var för henne att växa upp i ett dysfunktionellt familjesystem med bland annat psykiskt och fysiskt våld. Sadia berättade om hur hon jobbar på att bryta våld och trauma som går i arv genom att använda den kunskap och de verktyg hon fått på sin resa
 • #15 Kurt Nyberg samtalar med Hjärnkollsambassadör Ylva Larsson

  30:53
  Kurt Nyberg samtalar med Hjärnkollsambassadör Ylva Larsson om psykisk hälsa, beroende, insikter och att söka hjälp.
 • #14 Kurt Nyberg samtalar med Hjärnkollsambassadör Petra Rohrer om sitt senaste Hjärnkollsseminarium

  44:05
  Kurt Nyberg samtalar med Hjärnkollsambassadör Petra Rohrer om sitt senaste Hjärnkollsseminarium under temat Samsjuklighet