Share

cover art for #13 Yasmine samtalar med Hjärnkollsambassadören Jessica Stigsdotter Axberg om sitt senaste Hjärnkollsseminarium

Psykprat

#13 Yasmine samtalar med Hjärnkollsambassadören Jessica Stigsdotter Axberg om sitt senaste Hjärnkollsseminarium

Yasmine samtalar med Hjärnkollsambassadören Jessica Stigsdotter Axberg om sitt senaste Hjärnkollsseminarium Ansiktstid och kommer till slut in på ämnet Japan och att tacka tröjor.

More episodes

View all episodes

 • # 12 Gunilla Ekholm samtalar med Yasmine efter hjärnkollseminarium 8 september 2023

  48:52
  Hjärnkollambassadören Gunilla Ekholm träffar Yasmine Fröbom efter höstens första digitala hjärnkollseminarium: "Resan från att vara anhörig till insikt om egen erfarenhet" som sändes tisdag 29 augusti 2023.
 • # 11 Yasmine intervjuar Hjärnkollambassadörerna Maj och Ylva i Brukarrummet på Psykiatrins Hus

  25:19
  Hjärnkollambassadören Yasmine träffar de två Hjärnkollambassadörerna Maj och Ylva, som varje tisdag mellan kl 10 - 13 sitter i Brukarrummet i Psykiatrins Hus i Uppsala. Lyssna på deras tankar från deras möten! Välkommen!
 • # 11 trailer till Yasmines intervju med Hjärnkollambassadörerna Maj och Ylva i Brukarrummet på Psykiatrins Hus

  00:54
  Kort intro till Hjärnkollambassadören Yasmine träffar de två Hjärnkollambassadörerna Maj och Ylva, som varje tisdag mellan kl 10 - 13 sitter i Brukarrummet i Psykiatrins Hus i Uppsala.
 • # 10 Erik Lindgren samtalar med Yasmine inför seminariet 30 maj 2023

  45:06
  Vid 25 års ålder fick Erik en diagnos, och den förklarade mycket. Här samtalar Erik med Yasmine, bägge är Hjärnkollambassadörer. Den 30 maj kommer Eriks föreläsning, Persona, att sändas digitalt som en del i Hjärnkoll Uppsala läns seminarieserie, där Hjärnkollambassadörer håller en föreläsning följt av både frågor och ett fördjupat erfarenhetsutbyte. . Anmäl er på Vuxenskolan Uppsalas hemsida klicka här
 • # 10 kort trailer till podden med Erik och Yasmine

  01:25
  Trailer med Erik och Yasmine inför Hjärnkollseminariet den 30 maj.Lyssna på hela intervjun här i Psykprat!
 • 9. # 9 Benjamin Gyllenfjärd samtalar med Yasmine inför seminariet 25 april 2023

  45:30
  Hör Benjamin och Yasmine samtala om Benjamins kommande föreläsning. Benjamin Gyllenfjärd är 19 år och föreläser om sitt liv med psykisk ohälsa, de höga höjderna och den låga botten av hans bipolära sjukdom. Två sidor av samma mynt och beroendet av att behöva vara perfekt, så kommer det bli krona eller klave?Hjärnkoll Uppsala läns digitala seminarieserie, som arrangeras i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan, erbjuder kostnadsfria föreläsningar med Hjärnkollambassadörer följt av en timmas fördjupande diskussion i seminarieform.Anmälan via vår hemsida under På gång eller klicka på länken här
 • 8. # 8 - Pia Röjdeby, Hjärnkollambassadör, samtalar med Yasmine Fröbom inför Pias kommande föreläsning "Mitt liv med diagnosen bipolär, adhd"

  32:07
  Tisdag den 28 mars kl 17-18(19) är det dags för Pia Röjdeby att föreläsa om sitt liv med diagnosen bipolär, adhd. Seminariet är digitalt och kostnadsfritt. Du kan anmäla dig på vår hemsida under På gångPia Röjdeby bor på landet tillsammans med sin man och deras hund. Hon är dotter, mamma och mormor.Pia är Hjärnkollsambassadör och har under många år varit aktiv inom olika delar av brukarrörelsen.Främst Föreningen Balans. Hon var med i arbetet inför Hjärnkolls start nationellt. Pia arbetar nu som Brukarinflytandesamordnare på VO psykiatri.Hon pendlade ”mellan himmel och helvete” och mådde väldigt dåligt. Nu har hon hittat sina nycklar i vad hon behöver och är tacksam över att ha kunnat må bra under många år.– Pia var sjukskriven under sju år, och pendlade mellan återkommande depressioner, manier, psykoser.– Idag mår hon bra och känner sig trygg i att veta vad hon behöver för att inte insjukna igen.– Hon tar upp i sin föreläsning om vad som var betydelsefullt för hennes återhämtning.
 • #7 - Maj Grandmo samtalar med Yasmine inför seminariet 28 februari 2023

  25:03
  Hjärnkollambassadören Maj Grandmo berättar i samtal med Yasmine Fröbom om sin kommande föreläsning När blodet blev grönt - Psykos och verklighet            28 februari 2023 kl 17-19  som en del av Hjärnkoll Uppsala läns digitala seminarieserie.                                                                                                                             Den där sommaren förändras allt och den gamla världen som hon hade upplevt till dess föll ihop som ett korthus. Hon hade planer och förhoppningar för framtiden och allt såg ut att utvecklas på ett bra sätt. Men allt slogs i spillror och hon var tvungen att starta på nytt i en främmande värld och och en kuslig verklighet.