Psykodrama

Share

En hyttetur. Sitat; Per Kjerstad.

Season 7, Ep. 10

Per har vært på hyttetur med kona til Olec, noe som endte med at sønnen til Olec slo seg blodig i skibakken. Han forbereder seg også på å dra til nord i sin bestemors begravelse, selv om minneordet ikke ble helt som planlagt. Han forteller også om aller første gang han var på teater. Olec har begynt å filme på rigg, og det har oppstått oppkast på toalettet hans. Vi snakker om at det bør bli vanligere med å sende syngende telegrammer, og vi prøver oss på tostemt sang. Velkommen!

More Episodes

 • 22. Jo større overarmer jeg får, jo mindre bøker leser jeg.

  53:40
  Olec har lært seg nye uttrykk og snakker om at han begynner å bli veldig redd for nesten alt han spiser. Han snakker også om frykten for Oslo-flekker, og når han ble stilt til veggs av Tobias Santelmann. Og han har begynt å utligne. Per føler seg rotløs, og er irritert over at han må ta tog istedenfor å få privatsjåfør. Han snakker også om viktigheten av å rekke fotballkampene til sine barn. Han har også skylt ned ting som ikke skal i do, i do. Det snakkes om hvordan det var å ha LivePod i Oslo, og gjestene som overrasket oss på scenen. I tillegg har det oppstått et behov for å være politisk ukorrekt. Velkommen!
 • 21. Faren med å fly høyt er at det er langt å falle

  51:53
  Olec har har tatt et steg i feil retning, og det har gått utover hjemmesituasjonen. Det har gått mye i håndvask, flekker og bekymringer. Per føler han forstyrrer rutinene i familien, og snakker om sin egen 40-årskrise og at han ikke har tid til idioter. Han er også stolt over at noen utgir seg for å være han på sosiale medier og forteller om at hadde smekken åpen foran en hel by. Det snakkes om at det nå, mer enn noen gang, er på tide å ta vare på hverandre. Og Per leser den FANTASTISKE konfirmasjonstalen sin, som omhandler en gammel forelskelse. Velkommen!
 • 20. A spring in my step, og bein i ørreten.

  42:25
  Per skal reise og vil lage en episode, mot Olecs vilje. Han vil heller stå å høre på det nye materialet til Thomas Dybdahl. Olec blir rørt av selg selv, fordi han har intensivert eksponeringsterapien sin, og han har vært dugnadsansvarlig. Per skal kjøpe hvalkjøtt og blitt forbanna på MGP. Det snakkes om en innpåsliten kelner og det har vært innbrudd på kontoret. Velkommen!
 • 19. Har du humor? - En live-podcast fra Rogaland Teater, sammen med selveste Knut Nærum

  01:03:39
  For en fin opplevelse dette var! Per og Olec er tilbake på fantastiske Rogaland Teater. Foran en fullsatt hovedscene, dekket i scenografien til krigssatiren Catch 22, blir de introdusert av stykkets hovedperson; Cato S. Storengen. Det snakkes det om hvordan vi hadde greit oss i krig, og vår egen militære bakgrunn. Og det skal snakke om humor. Er det lov å spøke om alt? Har internett gjort det lettere å kamuflere sjikane som humor? Og er den klassiske vitsen død? Alt dette snakkes om sammen en av de aller beste i faget; nemlig forfatter Knut Nærum! Han kommer med sine betraktninger rundt humor, hvilket humorlandskap vi befinner oss i og han leser fra sin egen bok; KRIG. Hjertelig velkommen! (Introsangene er klippet bort mht. rettigheter)
 • 7. Tilbake til røttene. Og det yræs når småmåsan trækkes.

  41:35
  Per og Olec har aldri vært lengre fra hverandre, rent geografisk. Per er tilbake i Lofoten, og etter ett døgn har han begynt å snakke om fisk og bli irritert på turister. Han har rett og slett blitt Lars Monsen. Olec driver å pendler og den travle hverdagen begynner å leke med psyken hans, og muggangsten tiltar. Han prøver også å menge seg med de lokale, byttet hotellrom igjen og møtt på masse kjønnssykdommer i sikkerhetskontrollen. Per er også opprørt over politivolden som har vært i fokus i det siste, og snakker om sin respekt for fartsgrensene. Velkommen!
 • 17. Jeg er ikke så smart. Men intelligent, er jeg.

  59:02
  Per har hatt sin mor på besøk, og fått kjeft etter å ha dratt på sykkeltur.  Han har også fått masse meldinger angående skulderen sin. Olec har en lang liste å gå gjennom. Han har funnet mugg på en flyplass, sendt melding om det til Per og endte opp med å kaste buksa. Han føler at det er mange baller i luften, og det har gått ut over psyken sin. Han mener også at det er veldig lett å tilegne seg egenskaper, som man ikke greier å følge opp i praksis. Det snakkes også om vi har vært gode nok til å følge opp de som var alene under covid, og det slås et slag for å sende fine meldinger til venner. Velkommen!
 • 16. Har du hørt om Brussel?

  47:10
  Olec er hjemme i Norge, men bruker enhver anledning til å nevne at han har vært i Brussel. Han lurer også på om Per er sjalu, på grunn av at Olec har fått seg en ny venn. Og han har hatt en grusom restaurantopplevelse. I Brussel. Per er ennå forbannet etter å ha overbetalt for vafler, men har forsåvidt det fint og skriver tale til konfirmantene. Han både drikker og trener og har blitt skeptisk til fysioterapi. I tillegg så har han fått Gina til å bli hans personlige assistent og han har begynt med yoga. Det snakkes om å være sjenert i sosiale settinger og føle seg for gammel til å gå på klubb. Velkommen!
 • 15. For et større toleransevindu. Gjest: Siri Abrahamsen

  01:02:11
  Per er uten Olec, og holder båten flytende på en mesterlig måte. Han forteller hvordan han har det, og forklarer hvorfor han er skeptisk til hjelp og at han har blitt nummen i tommelen. Han mener også at han har diagnostisert seg selv. Men han er ikke alene, han har med seg gjest! Per ble tvunget av sin kone til å gå på et foredrag med ukens gjest. Det angret han såpass lite på at han rett og slett inviterte foredragsholderen med i studio etterpå. Hun har drevet med selvutvikling siden hun var 12(!), har skrevet flere bøker og er av de aller fremste foredragsholderne vi har. Hun har spesialisert seg på forholdet mellom mennesker og ikke minst mellom barn og foreldre/foresatte. Hun har tatt patent på ordet "Gleding" som er det diametralt motsatte av mobbing. Og det liker vi. Så gled deg til gleding, fining! Velkommen!
 • 14. Hjemme og borte, i gode og onde dager.

  50:24
  Vi er tilbake! Per har ennå vondt i skulderen, i tillegg til å ha ødelagt rygg og ankel. Han forklarer hvorfor det ikke ble noe tur i påskeferien, han har bygget seg en treningsbenk og funnet fram blodtrykksapperatet sitt igjen. Han har også vært innom fastlegen sin. Olec har vært på påskefjellet og syns at det å bowle er ekkelt. Han slettet også et innlegg på sosiale medier fordi det stakk i brystet. Vi snakker om såpeopera, navn som ikke brukes lengre og om den gangen Per trodde han skulle være med i et gameshow. Velkommen!