Share

cover art for En hinderløype av offentlige toaletter, og alt du gjør er teit

Psykodrama

En hinderløype av offentlige toaletter, og alt du gjør er teit

Season 8, Ep. 12

Olec har prøvd seg på offentlig toalett igjen, og det gikk rett og slett katastrofalt dårlig. Han har vært på dagstur i egen by, hatt foredrag for toppidrettsutøvere og sittet på første rad i en buss tynget av alvor. Per var med på samme foredrag, men følte selv at det ikke gikk like greit. Han har vært på en voksen premierefest og prøver å lære Olec noe om etikette. Det snakkes om hvor brutalt religion kan oppleves, etter at Olec måtte lese bibelvers som ble litt vel grove. Vi snakker også om Makta, hvordan hotellet vi bodde på var altfor kult og viktig for oss og hvordan perspektiv kan hjelpe på tvangstanker. Velkommen!

More episodes

View all episodes

 • 7. Jeg er redd for å skøyte i dametruser.

  56:31
  Olec er veldig glad for å se sin gode venn i studio igjen. Han føler seg utilpass uten skjegg, har blitt kilt av fremmed i en togkupé, og fått en ny frykt for kaffekopper. Han har notert seg ned en liste med saker han vil ta opp med sin venn, og har kommet til en grunnleggende erkjennelse angående sin egen frykt. Han forteller også om når han måtte skøyte i sin kones truser. Per har vært hos kiropraktor, gått på en nesten-smell på kontoret og irritert fordi han må drikke latte fra en suppebolle. Han er også irritert på at folk sier at ting som hjemmelaget, ikke er hjemmelaget. Det snakkes også om at vi bør presse oss selv på inkluderingen. Velkommen!
 • 6. To melankolske rakfisk. Vikar: Cato S. Storengen

  01:18:47
  Per er en smule bitter etter å ha blitt forlatt i studio. Men ikke vær redd, det er vikar! Og Olec har sendt inn utfyllende reisebrev, der han forteller om ny runde eksponeringsterapi, dramatikk på flyet og full kroppsmassasje. Per føler at han er blitt bedre til å være husmor, men har allikevel gått på en alkosmell. Som vikar har Per fått med seg den sympatiske og fantastiske Cato S. Storengen! Sammen snakker de om sjalusi, det ville turnélivet og hvordan bølgene av angst bare kommer. I tillegg diskuteres døden, savnet av religion og hvorfor Cato har med badevekta på tur. Velkommen!
 • 5. Jeg blir forbanna fra hælen til pannen

  59:31
  Olec har fått ufrivillig radioteater på flyet og vært på CT på sykehuset, som har endt med både skriking og blackout. Rett og slett en strabasiøs ferd i eget sinn. Han har også blitt redd for mugg på fløyel. Per er gressenke og har blitt en totalt forandret mann. Ingen drikking og har alle matpakker og antrekk klare. Han snakker også om hvordan han ble gift med en cover-girl, og hvor provosert han blir av a capella. Velkommen!
 • 4. Jeg er ikke dum, jeg er redd for alt. Gjest: Thomas Skjørestad

  01:24:32
  Olec er ute og reiser, og Per er ikke rent lite bitter for å være igjen i studio. Men han er så heldig at hans gode venn har sendt et reisebrev. Olec forteller at han har blitt svindlet, lest om en villa full av mugg og hvordan ovnen på rommet hans hindrer ham i å sove. Men Per er ikke alene!Dagens gjest er noe så irriterrende som stuntmann, basehopper, siviløkonom, grunder, skuespiller og oppfinner. Men han er lavere enn Per. Thomas Skjørestad er med oss! Han snakker om fordelene med trening, fasting og det å bevare redselen. Det snakkes også røykingen til Per og om hvorfor trening er viktig for den mentale helse. Velkommen!
 • 3. Av og til må jeg slikke der du peker

  51:19
  Per har på seg tradisjonelt skotøy, og klager på at han er sendt i kjelleren. Han vil også være best i håndbak. Olec er redd for muggen yoghurt på teppet, og har sett seg ut et seminar som kanskje kan passe for ham. Det snakkes om frykten og viktigheten av søvn, masteroppgaver og alle disse webinarene som florerer rundt. Vi er også innom hvorfor det er så mange fler utagerende flypassasjerer enn før. Velkommen!
 • 2. Min bror er snillere enn din bror

  41:12
  Olec er irritert over at folk ikke kan navnet hans, og har blitt redd for å drikke av store kaffekanner. Han mener også at han har blitt mindre nærtakende, og han har vært redd for å puste på hotell. Per har fått seg pulsklokke, og er i en treningskonkurranse med sin bror. Han måtte også go vekk noen fribilletter fordi han gikk hardt ut mot sønnens fotballtrener. Det snakkes om hvor idiotiske Nav-skjema er og folk som irriterer oss daglig. Velkommen!
 • 1. Min passive aggresjon er min. SESONGPREMIERE!

  56:01
  Vi er tilbake! Per snakker om hvor stas det var å tilbringe en helg med et symfoniorkester. Han snakker også om hvor heftig ferien har vært etter å ha blitt truffet av sykdom. Dette har igjen gjort at nyttårsforsettene har fått en vanskelig start. Olec har nektet Per å komme på juletrefest, og forklarer hvordan det gikk med kampen mot svogeren på julaften. Han har også vært hos legen, og selvfølgelig vært superstresset. I tillegg så vi han ta en mer aktiv tilnærming til å inkludere folk. OG, vi har ny introlåt! Velkommen til ny sesong!
 • 20. En slags fot i bakken. Sesongavslutning!

  01:00:33
  Per har vært en uke i Nord-Norge og hatt lekejul. Han har også blitt hørt når det kommer til russefeiringen. Olec har vært hos urologen og blitt fylt i alle åpninger, og er litt bekymret for språkbruken til Per. Han har også overrasket seg selv ved en sikkerhetsbriefing. Det prøves også å komme med en slags oppsummering av sesongen som har vært. Velkommen!
 • 19. Lukten av et klapp på skulderen. Gjest: Roger Finjord

  01:12:55
  Per har opplevd at kneet hans har blitt gjenkjent, og fått seg genser som han trodde var i et annet materiale enn først trodd. Olec har hørt på julesanger full av melk. Og vi har gjest! Denne har vi gledet oss lenge til. Etter å ha sett foredraget hans, mente både Olec og Per at han ville være den perfekte gjest for Psykodrama. Gjennom foredragene sine prøver han å vekke både latter- og hjertemuskel, samt prøve å forklare hvorfor det er så viktig at vi ser hverandre og viktigheten av det å være et lag. I tillegg til å være en populær foredragsholder, er han også både sjakkspiller og tidligere landslagstrener. Endelig er Roger Finjord med oss! Velkommen!