Share

cover art for Av og til må jeg slikke der du peker

Psykodrama

Av og til må jeg slikke der du peker

Season 9, Ep. 3

Per har på seg tradisjonelt skotøy, og klager på at han er sendt i kjelleren. Han vil også være best i håndbak. Olec er redd for muggen yoghurt på teppet, og har sett seg ut et seminar som kanskje kan passe for ham. Det snakkes om frykten og viktigheten av søvn, masteroppgaver og alle disse webinarene som florerer rundt. Vi er også innom hvorfor det er så mange fler utagerende flypassasjerer enn før. Velkommen!

More episodes

View all episodes

 • 15. Ikke hold hånda mi, med mindre du har dobbeltdyne

  56:59
  Per har bestemt seg for å gå med caps etter at et bilde har kommet ut. Han nekter å dra til utlandet for å få seg nytt hår, snakker om sin kjærlighet for Spillet og han har bestemt seg for å bytte rør hjemme uten profesjonell hjelp. Olec har enn teori om det å holde hender, og har masse aggresjon og irritasjon i seg på grunn av han holder nede andre ting. Han forteller om en fin melding fra sin kone, som også kommer hjem og snakker om slimete ting. Han har også med egen kopp. Velkommen!
 • 14. Mer følelser, takk. (Men ikkje rætt på kjæften)

  50:24
  Per har vært i nord og mener selv han trekkes mot gamle trakter, selv om han samtidig vil bo i Spania. Han påpeker at han går og grynter og og blir en god, gammel surpeis når han finner ut at årets russetid har begynt. Han snakker også om da han nesten ble lærer. Olec har også vært i nord, og deler ut både ris og ros etter oppholdet. Han har også stått godt i angsten og har funnet ut at det har stor innvirkning på han. Han mener også at det er helt hårreisende at folk velger å ta emosjonene ut av argumentene sine. Velkommen!
 • 13. De fine nyanser av konfliktskyhet

  58:16
  Olec har ikke fått med seg at det er planleggingsdag, har hatt en bra påske, men har allikevel greid å gjøre den konfliktsfull. Hans kone har stilt han et ultimatum, han har kjeftet på ungdommer og kjørt hundeslede. Per har vært i byen og fått kink i ryggen. Han har fått kjeft, forteller om sine seilas med danskebåten og kommer med oppmuntrende, men gammeldagse ord. Det snakkes om rus og problemer med vannlating. Velkommen!
 • 12. Du og jeg og vi to. (PÅSKESPESIAL!)

  54:39
  Olec og påske-Per har spilt inn en speil man kose seg med i ferien. Gina har kommet hjem og Per er tilbake i sine gamle spor, sier sitt om en viss debatt og har en fin historie om Finn Schjøll fra Cæsar-tiden. Han snakker også om en hjertevarm samtale med sin sønn. Olec har tatt en Per og «kjeftet» på folk som har kjørt for fort, og funderer på om det hadde vært mulig å tilby et lavterskeltilbud på idrettslagene rundt omkring, når det kommer til mental helse, og bruker et eksempel han lærte på Teaterhøgskolen. Han har også fått oppheng etter å IKKE fått noe på fingrene. Vi snakker om det er problematisk for menn å være alene med venninner. Og, snakker man for mye om psykisk helse, og er det slik at man snakker seg syke? Velkommen og god påske!
 • 11. Hvis du skal velge én angst, velg den sosiale.

  48:38
  Det er ny uke, men er det en ny Per? Han mener blir sur uten at det er nødvendig, og får beskjed om at han sender indignerte meldinger. Han har også begynt å bli irritert på folk som vil at han skal gjette hvor gamle de er. Olec har nytt prosjekt, og har begynt å mislike hvordan han ser ut på bilder og har blitt bekymret for hvordan han omtaler folk foran sønnen sin. Det snakkes om sosial angst, hvor det har blitt av whiplash, og noen kom inn når Per skulle dusje. Velkommen!
 • 10. Et steinkast fra den kvasiintellektuelle høyborg.

  57:20
  Per har bestemt seg for å gjøre et egent soloshow, samtidig som hans navnebror igjen har gått i baret og han det reflekteres rundt sammenhengen mellom de to Per’ene. Olec har enda mye frykt i kroppen, har blitt sjokkert av innholdet i sigaretter og følt seg veldig våryr. Vi diskuterer om det er en gyldig grunn å si at fylla har skylda, og snakker om hvilket segment i foket som er ekstra betatt i Per. Velkommen!
 • 9. Ikke våg å ettertrekke trusene mine

  59:32
  Olec starter dagens episode lettere irritert, og kroppen har gått en smule i shutdown etter at han er ferdig med prosjektet i Oslo. Selv om hans kone ikke tror på at han er forkjølet. Han er også stresset for at han ikke er handy nok etter å ha funnet et skilt. Per tror ikke kroppen hans hadde tålt en fødsel, og mener selv at han ikke er monark. Han har også funnet ut at grunntonen hans er grunnleggende anklagende. Han måtte også ut på terrassen for å puste, og har hatt bilen på verksted. Vi har fått spesiallagede truser fra en lytter og vi snakker om uretten som aldri må sluttes å snakkes om. Velkommen!
 • 8. Jeg hopper ikke én meter før jeg får en bolle.

  46:36
  Våren nærmer seg. Per har vært hos legen og snakket om proteinpulver, savner å sitte på visse venterom og lager sin egen helsekost. Han har også hatt et utbrudd fordi han holder på å bytte bank, og mener at chatteroboter er et veldig dårlig tegn. Olec har ringt legevennene sine igjen, kommet videre i erkjennelsen sin og funnet ut at han er en ugly eater. Det snakkes også om avhengighet. Velkommen!
 • 7. Jeg er redd for å skøyte i dametruser.

  56:31
  Olec er veldig glad for å se sin gode venn i studio igjen. Han føler seg utilpass uten skjegg, har blitt kilt av fremmed i en togkupé, og fått en ny frykt for kaffekopper. Han har notert seg ned en liste med saker han vil ta opp med sin venn, og har kommet til en grunnleggende erkjennelse angående sin egen frykt. Han forteller også om når han måtte skøyte i sin kones truser. Per har vært hos kiropraktor, gått på en nesten-smell på kontoret og irritert fordi han må drikke latte fra en suppebolle. Han er også irritert på at folk sier at ting som hjemmelaget, ikke er hjemmelaget. Det snakkes også om at vi bør presse oss selv på inkluderingen. Velkommen!